Gasztroenterológia

Az emésztőrendszer, szájüreg, nyelőcső, gyomor, vékonybél, vastagbél, hasnyálmirigy, máj és epe betegségek.

A szakterület az emésztőrendszer – szájüreg, nyelőcső, gyomor, vékonybél, vastagbél, hasnyálmirigy, máj és epe – betegségeivel foglalkozik. A gasztroenterológust keressük fel bármilyen emésztéssel vagy emésztőszervekkel kapcsolatos panasz esetén. Ezek lehetnek enyhék vagy enyhének tűnő panaszok (gyomorégés, puffadás, hasmenés, székrekedés, enyhe hasi fájdalom, fokozott bélkorgás, rossz szájszag, étkezés utáni teltségérzés), vagy súlyosabb tünetek (akaratunktól független fogyás, nyelési zavar, hányás, erős hasi fájdalom, fekete vagy véres széklet, vashiányos vérszegénység, nem fertőző eredetű sárgaság, emésztőszervi panaszokhoz társuló láz). A betegségek felismerésében, pontos diagnózisában a gasztroenterológus többféle lehetőséggel rendelkezik. Első és legfontosabb a panaszok részletes kikérdezése (anamnézis), a beteg általános vizsgálata. További vizsgálati módszerek: a vér-, vizelet- és széklet laboratóriumi vizsgálata, a hasi ultrahang vizsgálat, a felső- és alsó tápcsatorna, illetve az epeút-hasnyálmirigy rendszer endoszkópos, tükrözéses vizsgálata, a hagyományos röntgen vizsgálatok, a CT és MR vizsgálatok, a kilégzéses vizsgálatok. A vizsgálatok zöme teljesen fájdalmatlan, legfeljebb kellemetlen érzéssel járó beavatkozásoknak mondhatók.

Ellátásunkban kiemelt hangsúlyt fektetünk a betegség megelőzésére és a szűrésre, mellyel a világ élvonalában lévő országok gyakorlatát követjük. Kiemelt hangsúlyt képvisel a vastagbélrák-szűrés, amely ma hazánkban a daganatos halálozás egyik leggyakoribb oka. Idejében felfedezve és kezelve jó eséllyel gyógyítható, kiváltképpen, ha még rákmegelőző állapotban derül fény az elváltozásra.

Gyomor és béltükrözés

Az endoszkópiás (tükrözéses) vizsgálatokhoz beutaló nem szükséges, de csak orvosi javallat alapján történek, ezért általában konzultáció előzi meg, illetve ekkor beszéljük meg a vizsgálat előkészítését.

Gyomortükrözés, vastagbéltükrözés

A vizsgálatok nyugodt, kényelmes körülmények között, fájdalomcsillapító és nyugtató gyógyszerek alkalmazásával történnek. Új, modern Pentax videoendoszkóp rendszerünk megfelel a legmagasabb elvárasoknak.

Rendelési idők

Hétfő:
Dr. Garamszegi Mária 8:00 - 12:00

Kedd:
Dr. Karádi Oszkár 16:00 - 19:00

Csütörtök:
Dr. Vincze Áron 17:00-21:00

Péntek:
Dr. Pakodi Ferenc 17:00 - 19:00

Szombat:
Dr. Czimmer József 8:00 - 12:00

Ünnepi nyitva tartás!

Klinikánk nyitva tartása a húsvéti ünnepek alatt:

04.19. Nagypéntek - ZÁRVA
04.20. Nagyszombat- ZÁRVA
04.21. Húsvét vasárnap - ZÁRVA
04.22. Húsvét hétfő - ZÁRVA

2019.04.23-tól a megszokott nyitva tartással állunk Pácienseink rendelkezésére.
Időpontfoglaláshoz addig is használja online időpontfoglalási rendszerünket.