Gyógytorna

A gyógytornákat megelőzően a páciens egy ingyenes konzultáción vesz részt, mely során gyógytornászával négyszemközt egyeztetnek a terápia további menetéről.

Gerinctorna

A gerinc élettani helyzete és stabilizálása kulcsfontosságú a mindennapokban. Napi tevékenységünk nagy hányadán a gerinc valamilyen irányú elmozdulása bekövetkezik. Hogy ez minél biztonságosabban jöjjön létre, szükséges rendszeresen gerincünk stabilizálásával foglalkoznunk. Erre a célra szolgál az általunk kínált gerinctorna.
A hátfájdalmaktól szenvedőknek hívjuk fel a figyelmét, hogy a számukra is rendelkezésükre áll mozgásprogram, amely a tünetek csökkentésére szolgál.
Ugyanakkor a mozgásszegény életmódot folytató Hölgyek és Urak számára adaptált gyakorlatokat dolgoztunk ki.

Alsóvégtag torna

Elsősorban csípő-térd-bokaízületi fájdalmak továbbá az izom, és szalag sérülések kezelésére van lehetőségük azok számára, akik valamilyen formában érintettek.

Felsővégtag, nyak torna

A mai mozgásszegény életmód és a folyamatos ülő-, irodai munka következtében kialakuló tartásproblémákra, nyaki panaszokra, és háti fájdalomra nyújtunk egy aktív torna keretein belül segítséget. Célzottan a nyak körül kialakuló tünetek enyhítésére, a vázizomegyensúly helyreállításával és a feszes, görcsös izomzat nyújtásával ingereljük a szervezetet a tartás korrekciójára. Továbbá ergonometriai tanácsokkal is ellátjuk jelentkezőinket a megfelelő környezet kialakítása céljából.

OP torna

A csontritkulás (Osteoporosis)  manapság már népbetegségként regisztrált kórkép. Az idő előrehaladtával a csökkenő csontsűrűség kihatással van a mindennapjainkra. A betegség kezelésének alapmotívuma a mozgásterápia. Az általunk kínált torna célja egyrészt a keringésfokozás ezáltal az ásványianyagok jobb, gyorsabb felszívódása, továbbá a felülről érkező terhelés által a csontszerkezet ingerlése, így a csontépítő folyamatok serkentése. Várunk minden kedves érdeklődőt, akik az alábbi kórkép tulajdonában szeretnének aktívabb életvitellel egy egészségesebb jövőképet kialakítani.

SPA torna

A Bechterew kór a gerincoszlopot és a keresztcsontot érintő ízületi gyulladások reumatológiai megjelenése. A betegség előrehaladtával a mozgásbeszűkülés folyamatos súlyosbodása akár a légzési paramétereket is ronthatja. Speciális tornánkat azoknak a betegeknek ajánljuk, akik a kórkép kezdeti szakaszában vannak és szeretnék, a betegség progresszióját lassítani, ezáltal életminőségüket megtartani, javítani. Légző- és tőrzsizomfejlesztő gyakorlatokkal segítjük elő a gerincoszlop és a bordák mozgástartományának megőrzését.

Vizitona

A víz szinte minden kórképben egy hatásosan alkalmazható közeg. Keringéstámogató, légzésjavító, koordiánciófejlesztő, izomerősítő hatásainak köszönhetően szeretnénk a száraz csoportos tornákat kiegészíteni egy pezsdítő vízi tornával modern kialakítású medencénkben, mely természetesen önálló kezelésként is hatékony gyógymód. Vizieszközeink tárházával tesszük színessé ezt a kellemes, fél órás mozgásterápiás programot.

Mozgásszervi kezelések

A program során segítjük a sérült végtagot újra felépíteni, visszaadni a gondtalan hétköznapi tevékenységek, sportolás lehetőségét/esélyét.
Kiért van a program?!

Akiknek szükségük van:

  1. Műtét utáni teljeskörű rehabilitációra
  2. Törések utáni teljeskörű rehabilitációra
  3. Sportsérülést követően a sportba való visszanevelésre
  4. Egyensúly-koordináció fejlesztésre, helyes járás újra tanításra