Terhességi diabetológia

A diabetológia a cukorbetegek gondozásával foglalkozó szakterület.

A cukorbetegség várandósággal is szövődhet, mely számos anyai és magzati problémát, szövődményt, akár a magzat méhen belüli elhalását is okozhatja.

A terhességgel a cukorbetegség három fő formája társulhat:

1-es és a 2-es típusú diabetes, melyek általában már a terhesség előtt is ismertek. Ezekben az esetekben már a terhesség előtti gondozás is fontos, hogy a terhesség optimális anyagcsere állapot mellett jöjjön létre.
A terhességi vagy gesztációs diabetesz az előzőeknél gyakrabban fordul elő (a várandósok 5-10%-át érinti), és szűrővizsgálattal jól felismerhető.
A cukorbetegség minden formája fokozott gondozást igényel a terhesség alatt, ezért a szülész és diabetológus szoros együttműködése szükséges. Ez a legoptimálisabban abban az esetben valósítható meg, ha a szülész szakorvos – ahogy esetemben is – egyben diabetológus jártassággal is rendelkezik.

A konzultáció díja: 20 000 Ft.

Információ Pácienseink részére

2018. augusztus 1-től a járóbeteg ellátás a Kikelet szárnyban történik, kérjük kedves pácienseinket, hogy az új, itt kialakított recepciót keressék, illetve a Kikelet bejárat előtt fekvő közeli, kényelmes parkolót használják.

További részletekért kattintson ide!