Klinika

Fraxel lézer kezelések a Da Vinci Magánklinikán

2018.09.25 Kedd

Itt az ősz, indulhat a fraxel kezelés. A fraxel lézer (szén-dioxid lézer) a sebészeti alkalmazás mellett a bőr felújítására, fiatalítására is használható.

Erre csak a modern, fracionált módban is dolgozó készülékek képesek. A frakcionált CO2 lézeres kezeléssel a bőr megfiatalítható, („rejuvenáció”) felszíne bársonyosabb, simább lesz, a bőr pedig feszesebb. Kisebb ráncok eltűnnek, a mélyebbek csökkennek.

A kezelésnek kettős hatása van: eltávolítja a felületes, elöregedett hámréteget és megfeszíti a kötőszövetet a bőr alsó rétegében, majd beindít egy erőteljesebb kollagén termelést.

Hogy lehetséges ez?

A frakcionált CO2 lézeres kezelés során az e célra kialakított készülék rendkívül vékony lézer sugarakat lő a bőrbe, akár egy 1x1 cm-es területre több ezret. A sugarak behatolási pontjában elpárolognak a régi, elöregedett bőrsejtek és a pontok közti területről gyors ütemben új sejtek képződnek. Így a szervezet természetes úton új, fiatal bőrréteget állít elő, a bőr felületes rétege megújul.

A bőr alá „belőtt” vékony lézer sugarak elérik a bőr kötőszövetét, amely a hő hatására megfeszül, valamint a regeneráció során fokozódik a bőr feszességéért felelős kollagén és elasztikus rostok termelődése.
Így a kiválasztott bőrterület tulajdonképpen kettős kezelést kap. Ezt szokták rejuvenációnak, megújításnak, megfiatalításnak nevezni.

60 éves nő, fraxel előtt és 6 héttel utána


Mit lehet elérni a kezeléssel?

  • bőr megújító, feszesítő hatás (rejuvenáció)
  • kisebb ráncok eltüntetése, a mélyebbek jelentős csökkentése
  • bőrhibák, pigment foltok, napfoltok korrigálása
  • akne okozta régi hegek, behúzódások csökkentése, eltüntetése, tág pórusok megszüntetése.

Kinél és hol alkalmazható?

  • nőknél és férfiaknál egyaránt
  • arcon, homlokon, nyakon, dekoltázson, kézen
  • bármely testrész bőrén
  • striák kezelésére is alkalmas

Összefoglalva: Klinikánk modern, új gépével az arc, dekoltázs, kezek és bármely testrész bőre jelentősen fiatalabbá varázsolható.