Klinika

Röntgendiagnosztika klinikánkon

2019.03.14 Csütörtök

A röntgen vizsgálat napjainkban rutinszerűen alkalmazott képalkotó vizsgálat, amely klinikánkon is elérhető.

A röntgen vizsgálatokat a csontok, ízületek fájdalma, baleseti csontsérülés gyanúja, bizonyos mellkasi és hasi panaszok esetén ajánljuk.
A vizsgálat során ionizáló sugárzás éri a szervezetet, amelynek a hiedelmekkel ellentétben nincs káros hatása.Vizsgálati előkészületek:

  • röntgen vizsgálat otthoni előkészületet nem igényel
  • enni-inni a vizsgálat előtt szabad
  • a rendszeresen szedett gyógyszereit be kell venni
  • vizsgálat előtt a vizsgált testrészről a ruhát, ékszereket, fém csattot, stb. le kell venni
  • a szakasszisztens tájékoztatja, mi a teendője, mely pozíciót kell felvennie, hogy a vizsgálat megfelelő minőségű legyen


A vizsgálat történhet álló, fekvő vagy ülő helyzetben. A vizsgálat alatt mozdulatlanul kell maradnia, szükség esetén a levegőt kell visszatartania az expozíció idején (pl. mellkas Röntgen).

A vizsgálatot végző szakorvos Dr. Szalai Gábor radiológus, a Baranya megyei emlőrákszűrő centrum (komplex mammográfiás központ) irányítója.

Időpontfoglalás kizárólag a +36 72 512 050-es telefonszámon lehetséges.

Látogatási tilalom

Tisztelt Páciensünk, Kedves Látogatónk!

Az országos tisztifőorvos rendelete alapján, klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó főépületében látogatási tilalom van érvényben, ezért ott kizárólag a műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket nem.

A járóbeteg ellátás (beleértve a sebészeti és plasztikai sebészeti járóbeteg rendeléseket is) a Kikelet szárnyban történik, azonban a szemészeti és lézerszemészeti ellátás továbbra is a a főépületben érhető el.

A fenti óvintézkedések betartásában megértésüket és együttműködésüket kérjük!


Köszönettel:
Da Vinci Magánklinika