Média

Négyszer műtötték az ismert rádiós sztárt egy altatással Pécsen

2013.02.25 Hétfő

Ismét egyedi és különleges műtéteket végeztek szerdán a pécsi Da Vinci Klinikán.

A televíziós és rádiós show-műsorokból ismert, Miamiban élő Tarcy érkezett szerdán Pécsre, akinél egyszerre távolította el a gyomorgyűrűt, illetve végezte el a plasztikai műtétet dr. Tizedes György. A plasztikai sebészet vezetője elmondta, a páciens „versenysúlya” korábban közel 150 kilogram volt, ezért ültették be a gyomorgyűrűt évekkel ezelőtt az Egyesült Államokban.

– Az elmúlt időszakban Tracy 35 kilót fogyott, ezért komoly lógó hasa alakult ki, ettől szeretett volna megszabadulni, ezért jött a Da Vinci Klinikára, hogy elvégezzük a nagy kiterjesztésű bőrfeszesítő hasplasztikát – mondta dr. Tizedes György. – A vizsgálatok során az epekövesség is igazolódott, ezért az epehólyagot is eltávolítjuk. Tracy kívánságára – elégedett jelenlegi súlyával – a gyomorgyűrűt is eltávolítjuk. Ez alapján három műtétet végzünk el a beavatkozás során, illetve ezen túlmenően oldalt a csípőtájékon zsírszívást is csinálunk. Összességében közel nyolc kilogramm zsír- és bőrszövetet távolítunk el.

Mint megtudtuk, a beavatkozások egyáltalán nincsenek hatással egymásra, leginkább Tracy számára előnyös, mert egy altatás alatt megoldható mind együtt. Az Egyesült Államokban bevett szokás, hogy minél több műtétet végezzenek el egyszerre, a kiesett munkaidő és a lábadozás miatt. A műtét közel négy órát vett igénybe.

Forrás: bama.hu

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika