Média

Új magánklinika a Mecsekben, Leonardo Da Vinci-ről elnevezve

2013.02.21 Csütörtök

Magyarországon még ritkaságszámba menő beruházást mutattak be a klinika vezetői Pécsett. A DaVinci Magánklinika ahhoz a mintegy fél tucat magánkézben lévő egészségügyi intézményhez tartozik, amely műtővel és fekvőbeteg-részleggel is rendelkezik, ám nem ál

A beruházás részleteit ismertették az intézmény vezetői a pécsi DaVinci Magánklinikán. A komplex egészségügyi szolgáltatást nyújtó klinika többek között arra is számít, hogy enyhítheti a pécsi járóbeteg-rendeléseken kialakult ellátási hiányt. - Az országban több száz magánklinika van, de olyan, amelyikben műtő is, alig két tucat, fekvőbeteg-részleggel pedig mindössze hét magánintézmény rendelkezik - mondta Berecz János, a DaVinci Magánklinika ügyvezető igazgatója. - Mi komplex egészségügyi szolgáltatást nyújtunk, a szakmák egymásra épülése az az előny, amit ki akarunk aknázni: a plasztikai sebészeti műtétek mellett 15 különböző szakrendelésen több mint 30 orvos dolgozik. Az ehhez hasonló beruházások 1,5 és 2 milliárd forint körüli összeget igényelnek - tette hozzá az ügyvezető.

A klinika vezetői úgy vélik, hogy az intézmény egyaránt kínál alternatívát a páciensek és az orvosok számára az egészségügyi szolgáltatási paletta és a minőségi ellátás területén. Egyedülálló színvonalával gyarapítja a régió egészségügyi attrakcióinak számát, így például a szomszédos hotellel való együttműködés kapcsán jelentős egészségturizmusra is számítanak, amely a régió érdekeit is szolgálja.

- Az egyik legjelentősebb profil természetesen a plasztikai sebészet, hiszen ez az ágazat a számítások szerint akár a bevétel felét is kiteheti - nyilatkozta dr. Tizedes György orvos-igazgató. - Különösen, hogy 7 plasztikai sebésszel dolgozunk, akik különböző szakterületeken értek már el jelentős eredményeket. Így országos viszonylatban is kiemelkedő, speciális profillal állunk rendelkezésre.

Az 1200 négyzetméteres klinika - ahol nyolc ambuláns rendelő, két műtő és hét betegszoba várja a pácienseket - 14 hónap alatt épült fel, a működési engedélyezési eljárás pedig fél évet vett igénybe. A beruházás kizárólag tulajdonosi tőkéből - pénzügyi és orvos-szakmai befektetők állnak a DaVinci mögött - és hitelből valósult meg. A beruházást esetlegesen támogató EU-s vagy állami finanszírozási formákat nem tudták igénybe venni.

- Nagyon érdekes volt megfigyelni a klinika létrehozása során a jogalkotói tanácstalanságot, ami a magánklinikákat illeti - tette hozzá dr. Masszi György stratégiai igazgató. - A hatályos jogszabályi előírások jellemzően több száz ágyas, OEP finanszírozott egészségügyi intézményekre vagy kisebb, magánrendelőre lettek kitalálva, míg a magánklinikák eltérő gyakorlatát különbözőképpen kezeli a jogalkotó. Pedig ezekre az intézményekre hatalmas igény mutatkozik: az állami egészségügyi intézmények túlterheltek, a várólisták pedig néha tűrhetetlenül hosszúak.

Forrás: Pécsiújság

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika