Műtét előtti tudnivalók

Sebészeti, plasztikai és helyreállító, valamint ortopédiai műtétek előtti általános tájékoztató

Kérjük, figyelmesen olvassa el a tájékoztatónkat, melyben pontokba szedtük a tudnivalókat. A leírtak betartásával Ön is hozzájárul a beavatkozások sikeréhez.

1. Konzultáció

A várható beavatkozás előtt legalább 7 - 14 nappal jöjjön el egy szakorvosi konzultációra, mely során elmondhatja elvárásait, megbeszélik a műtéti lehetőségeket, annak várható időpontját, a műtéti előkészületeket, és egyeztetik a beavatkozás várható költségét kezelőorvossal. A vizsgálat alkalmával tájékoztatni kell az orvost a meglévő betegségekről, gyógyszerszedésről, gyógyszerérzékenységről, illetve a korábbi beavatkozások során észleltekről is.

2. Altató orvosi vizsgálat

A beavatkozások előtt szükséges az altató orvossal is konzultálni, mely során az érzéstelenítés lehetőségeiről, esetleges kívánalmakról beszélnek. A beavatkozások történhetnek általános (altatás) és helyi érzéstelenítésben. A folyamatokról az aneszteziológus részletes felvilágosítást ad. Mindehhez szükség van 4 héten belüli laboreredményre és az esetleges szakorvosi véleményekre.

 • Véralvadást befolyásoló szereket ne szedjen a beavatkozás előtt 3 - 4 nappal, pl.: tylcotil, aspirin, astrix, SP54, non-steroid gyógyszerek (voltaren, cataflan, diclofenac), illetve a gyógyszerekről konzultáljon ez alkalommal az orvossal. Amennyiben korábban trombemboliája, flebitis-e, mélyvánás trombozisa, tüdőemboliaja volt, át kell állítani azonnal felfüggeszthető vérhígítóra, a műtét csak így végezhető el. Az átállítást műtét előtt minimum 3 nappal meg kell kezdeni, a lehetőségeket az orvos mondja meg.
 • Jelezni kell akut megbetegedéseit: grippek, egyéb járványos elváltozások, gyulladások, hasmenés, vizelési probléma, vérzések stb.
 • Krónikus megbetegedések: amennyiben cukorbeteg, magas vérnyomás, veseelégtelenség, szívelégtelenség, haematológiai eltérése van
 • Familiáris és öröklődő betegségek
A beavatkozás és az ápolás zavartalan lebonyolítása érdekében szükséges teendők:
 1. Dohányzás, rágógumizás, kávé, cukorka mellőzése
 2. Éjféltől ne egyen, ne igyon, előző nap csak könnyű ételt fogyasszon.
 3. A megbeszélt időpontban a recepción jelentkezzen, valamint az előző dokumentációt hozza magával. A gyógyszereit kevés vízzel beveheti.
 4. A műtét előtt, ún. tisztasági fürdés szükséges az általunk adott szerrel, a testápolók használata az előbbiek után kerülendő.
 5. Az ékszerek egyéb díszítőelemek viselése operáció alatt nem kívánatos.
 6. Saját hálóruhát, papucsot, tisztálkodási eszközöket hozzon magával
 7. Az ékszereket, pénzt, értéktárgyakat leltár szerint adja le, átvételi elismervény, aláírás ellenében.

3. Műtéti díj

Minden műtét típusnak meghatározott ára van, melyet az első konzultáció alkalmával egyeztet a szakorvossal és azt a szolgáltatás megrendelő (ajánlat-tételi) nyomtatványon rögzítik.

Előfordulhatnak nem várt események, melyek költségét utólag kell kiegyenlíteni: speciális gyógyszerek, vizsgálatok, segédeszközök, transzfúzió stb. Természetesen a mindenről részletes számlát kap.

A számla kiegyenlítése a műtét napján, betegfelvételkor készpénzben, bankkártyával, egészségkártyával lehetséges a Klinika recepcióján.

Amennyiben az összeget előzetes jóváhagyás mellett átutalással kívánja rendezni, az összeget a műtétet megelőző napig szíveskedjen klinikánk bankszámlájára átutalni..

Előfordulhat, hogy egyes tételek számlázására a műtét után, a klinikáról való távozás előtt kerül sor.

Az ellátási díj tartalmazza a beavatkozásokat, a benntartózkodást és a műtét utáni varratszedést és kontroll vizsgálatokat is. Nőgyógyászati műtét esetén az ellátási díj kizárólag a varratszedést tartalmazza, a műtét utáni nőgyógyászati vizsgálatok díjkötelesek.

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika