orvosaink

Dr. Domán István  Ph.D.

Dr. Domán István Ph.D.

Fő szakterületem a csípő és térdprotézis beültetés, melyekből magán ellátásban évente kb.: 250 műtétet végzek. Ezeken a területeken a legkorszerűbb műtéti eljárásokra specializálódtam, mint az izomsértés nélküli csípőprotézis beültetés, a MediCAD digitális tervezés, a mozgásanalízis alapú csípőprotézis beültetés (OPS), és a teljesen egyénre szabott, „custom made” ConforMIS térdprotézis beültetés.

A műtétek során mindig a legmagasabb minőségű protéziseket, kopó felszíneket alkalmazom.

Nagy tapasztalattal rendelkezem továbbá a térd arthroszkópos sebészetében, a lábsebészetben és a gyakoribb felsővégtagi elváltozások műtéti kezelésében.

Tanulmányok

Szakorvosi képesítést 1998-ban, tudományos minősítést (PhD) 2003-ban szereztem. 2007-ig a Pécsi Orvostudományi Egyetem Ortopédiai Klinikáján dolgoztam. Ösztöndíjjal Spanyolországban, Olaszországban, Dél-Koreában és Franciaországban töltöttem huzamosabb időt, továbbá az Egyesült Államokban, Japánban, Belgiumban és az Egyesült Királyságban jártam tanulmányúton.

Szakmai tapasztalat

2005-től időszakosan, majd 2007-től 2013-ig fő állásban a legmagasabb szakorvosi pozícióban (konzultáns) dolgoztam az Egyesült Királyság több magánkórházában (Greater Manchester Surgical Centre – The Cheshire and Merseyside NHS Treatment Centre – Shepton Mallet NHS Treatment Centre – Barlborough NHS Treatment Centre – Spire Liverpool Hospital – Spire Manchester Hospital). Az angliai tartózkodásom alatt mintegy 5000 műtétet végeztem alsó végtagi nagyízületi (csípő és térd) protézis beültetés, arthroszkópos sebészet, sportsebészet és lábsebészet területén. Kinti tartózkodásom során számos világszínvonalú szakmai továbbképzéseken, műtéttechnikai kurzusokon vettem részt, ahol az ortopédia vezető specialistáitól volt lehetőségem tanulni Anglián kívül Spanyolországban, Franciaországban, Svájcban és Belgiumban is.

2013 és 2016 között a Tolna Megyei Balassa János Kórház Ortopédiai osztályának voltam az osztályvezető főorvosa, ahol lehetőségem nyílt a külföldön elsajátított legújabb műtéti technikák bevezetésére.

2014 óta rendelek és végzek műtéteket a Da Vinci Magánklinikán. Műtéti tevékenységem egyik fő profilja a csípőprotézis beültetés, melyet egy forradalmian új módszerrel végzek. Ez az ún. minimálisan invazív elülső feltárás, mely során a csípőprotézis izomsértés nélkül kerül beültetésre. Ezen feltárás lerövidíti a lábadozási időt, így akár néhány órával a műtét után a betegek akár segédeszköz nélkül is képesek járni, illetve pár nappal később autót vezetni, ill. néhány héttel később visszatérni a munkába. Eddig mintegy 900 ilyen műtétet végeztem.

A csípőprotézis beültetést annak pontosságát és élettartamát javító, Magyarországon korábban még nem alkalmazott eljárásokkal, mint a MediCAD digitális tervezés és az OPS (Optimized Positionning System) - mozgásanalízis alapú csípőprotézis beültetés - végzem. Ez utóbbi eljárás a beteg gerinc és medence mozgásához igazítja, összességében személyre szabottá teszi a csípőprotézis beültetését. További specialitásom a Magyarországon még újdonságnak számító, fiatalkori csípőkopáshoz vezető állapot, az ún. csípő ütközési szindróma (femoro-acetabularis impingement) műtéti megoldása is, mely időben végezve elkerülhetővé teheti a csípőprotézis beültetését.

Nagy tapasztalattal rendelkezem továbbá a térdízületi protézis beültetés területén, mely Magyarországon elsőként végeztem egyénre szabott beültető eszközökkel (PSI – Patient Specific Instrumentation). Szintén egyedüliként végzem a legfejlettebb eljárást, a CT alapján teljesen egyénre szabott térdprotézis (ConforMIS) beültetését, melyet a világ 8.országaként Magyarországon 2018-ban elsőként kezdtem el. A műtét nagyobb beteg elégedettséget és természetes érzetet biztosít. Ez utóbbi a legfejlettebb technológiai a térdprotézis beültetés területén.

Tagja vagyok több nemzetközi és hazai szakmai társaságnak, mint pl. az Angol Királyi Sebészeti Társaság (FRCS), a brit, az európai, a nemzetközi és a magyar ortopéd társaságoknak (BOA, EFORT, SICOT, MOT). Rendszeresen előadója és résztvevője vagyok nemzetközi szakmai továbbképzésnek, kongresszusoknak, illetve külföldi tanulmányutaknak.

További információt a www.drdoman.hu weblapon, ill. egyéb felületeken (Facebook, LinkdIn, Instagram).

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika