orvosaink

Dr. Knausz Zoltán

Dr. Knausz Zoltán

1984-ben végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően a Pécsi Honvédkórház általános sebészeti osztályán dolgozott, majd 1988-ban szakvizsgázott általános sebészetből.

1991 és 1993 között a POTE Traumatológiai Klinikáján folytatott gyakorlatot követően 1993-ban baleseti sebészeti szakvizsgát tett, majd 2000-ig baleseti sebészként dolgozott, 1996-tól adjunktusként.

2000-től a Honvédkórház égés - plasztikai osztályán folytatta működését, 2002-ben plasztikai sebészetből szakvizsgázott, majd a kórház és egyetem integrációját követően a PTE Sebészeti Klinika plasztikai részlegén dolgozott 2010 -ig. Jelenlegaz égés- sebészeti osztályon klinikai főorvos.

Az égés-sebészeti tevékenység mellett harmadik éve végez a Kaposi Mór Oktató Kórházban (Kaposvár) végez onkodermatológiai, illetve az egyetem plasztikai sebészeti osztályán esztétikai sebészeti műtéteket. Kiemelt működési területe a fül, az emlő esztétikai műtétei, valamint az alakformáló sebészeti beavatkozások.

Az elmúlt években több magyar és nemzetközi továbbképzésen vett részt:

  • Reconstructive and Aestetic Breast Surgery Symposium 2002,
  • Mikrosebészet alapjai 2003
  • Basic and Advanced Course in Modern Rhinoplasty Technique 2003.,
  • Plastic Surgery Symposia 2004.
  • Breast and Face Reconstructive and Aesthetic Plastic Surgery Symposia 2005.,
  • International Plastic Surgery Cource 2007.,
  • International Forum on Plastic Surgery 2009.,
  • Central European Confidence Meeting on Face and Breast Surgery 2010.

Az Egyetemen részt vesz a graduália és posztgraduális oktatásban, előadó szakvizsga előkészítő tanfolyamon.

Tagja a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Társaságnak (MPHEST), a Magyar Sebész Társaságnak (MST) a Magyar Orvosi Kamarának (MOK), a Euroean Association of Plastic Surgens-nek (EURAPS), az International Confederation for Plastic Reconstructive and Aestetic Surgery-nek (IPRAS).

Felhívás Pácienseinkhez!

Tisztelt Pácienseink!

Tekintettel az országos tisztifőorvosi rendeletekre, valamint a továbbra is fennálló járványügyi helyzetre, klinikánk járó és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületébe kizárólag a vizsgálatra és műtétre érkező pácienseink jöhetnek be. Hozzátartozók csak fiatalkorú vagy mozgáskorlátozott páciens kísérőjeként léphetnek be.
Védőmaszk használata kötelező az épületen belül.

A fenti óvintézkedések betartásában megértésüket és együttműködésüket kérjük!

Köszönettel:
Da Vinci Magánklinika