orvosaink

Dr. Kromek Lóránd

Dr. Kromek Lóránd

Ortopéd-traumatológus, kézsebész szakorvos

Facharzt für Orthopädie und Unfallchirurgie (Deutschland)
Facharzt für Handchirurgie (Deutschland)
A PTE Traumatológiai és Készsebészeti Klinikájának osztályvezetője, klinikai főorvosa
Angol, német és magyar nyelvű oktatója az Egyetem graduális és posztgraduális képzéseinek traumatológiából

1994-ben diplomázott cum laude minősítéssel a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. A diploma megszerzését követően az Egyetem Anatómiai Intézetében dolgozott oktatóként. Ezen időszak alatt valódi mélységében foglalkozott a mozgásszervrendszer anatómiájával , melyet azóta is hasznosítani tud a mindennapi mozgásszervi sebészeti tevékenységében.

1997-től került a PTE Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikájára. 2000-ben és 2005-ben németországi Löwenstein Klinika Mellkasebészeti és Érsebészeti Osztályán dolgozott, ahol elismert sebészek műtéti technikáját figyelhette meg és sajátíthatta el. 2006-ban szakvizsgázott baleseti sebészetből.

2007-2009 között újabb éveket töltött Németországban, a Darmstadtban, az Elisabethenstift Krankenhaus-ban orthopédiai és traumatológiai és sportsebészeti profillal.

2011-ben kézsebészeti, 2012-ben ortopédiai szakvizsgákat szerzett, melyet 2015-ben német kézsebészeti szakvizsgával is megerősített.

Számos német lábsebészeti képzést abszolvált, neves lábsebészek műtéti technikáját és ellátási protokollját ültette át a hazai gyakorlatba.

2014-2016 között már vezető főorvosi, „Leitender Oberarzt” megbízást kapott a Künzelsau és Öhringen városok kórházaiban, ahol törések műtéti kezelése, elektív csípőprotézis és computer-navigációval beültetett térdprotézis beültetéseket végzett.

Rendszeresen vesz részt hazai és külföldi kongresszusokon - előadóként is.

Sebészeti profil:

1. Kézsebészet, törések, törés utáni állapotok és deformitások kezelése., csuklóízületi problémák kezelése
2. Zsibbadásos kórképek, idegek leszorításai, alagút-szindromák műtéti kezelése, (Carpal Tunnel Syndroma) - csukótáji alagút szindróma konzervatív és minimál invazív műtéti kezelése.
3. Hüvelykujj nyeregízületi kopásának stadiumtól függő minimal invazív és nyitott sebészeti kezelése
4. Perifériás idegek sebészete – mikrosebészet, idegpótlás
5. Ínak rendellenességeinek kezelése
6. Pattanó ujj sebészeti megoldása
7. A tenyéri hegesedés - Dupuytren contractura sebészi, minimál invazív, és injectios kezelése
8. Felső végtagi betegségek konzervatív, injekciós, és műtéti kezelése
9. Diabteses neuropathiás láb érzésjavító műtéte perifériás idegsebészeti kezelése megfelelő páciensszelekcióval
10. Előlábdeformitások műtéti kezelése (“bütyök” műtétek)
11. Nagyízületi protézisek mint csípő és térdprotetika, minimál invazív módszerekkel, csípőízületnél az izomátvágás nélküli, elülső megközelítéssel.

Több, mint két évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik a mozgásszervi sebészetben, közel 5000 műtétet végzett ortopédiai, kézsebészeti és traumatológiai indikációkkal, jelenleg több mint 300 operációt végez osztályvezetőként évente.

Idejének és energiájának javát a műtéti tevékenység teszi ki, mindíg törekszik legmodernebb műtéti technikák alkalmazására. Mindennapi tevékenysége során a beteg számára leggyorsabb és legkevésbé fájdalmas módszereket alkalmazza. Kollégáival együtt nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a betegség mögött a beteget is lássa, erre a mai világban a betegeknek nagy szüksége van.

Társasági tagságok:

1. Magyar traumatológus társaság (MOT),
2. Magyar Kézsebészeti Társaság (MKT)
3. Deutsche Gesellschaft für Handchirurgie (DGH)
4. Német orvosi kamaria tagság - Deutsche Ärztekammer
5. Europai csuklóarthroszkópos társaság tagja. European wrist arthroscopic society (EWAS)
6. Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen - AO Foundation tagság
7. Német lábssebészeti társaság (Gesellschaft für Fuß und Sprunggelenkchirurgie – GFFC)

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika