orvosaink

Prof. Dr. Szabó István

Prof. Dr. Szabó István

Dr. Szabó István vagyok, 20 éve ortopéd sebészként praktizálok. A vállsebészet és a nagyízületi (csípő, váll, térd) protetika specialistája vagyok.

Dr. Szabó István vagyok, 20 éve ortopéd sebészként praktizálok. Több, mint 4 év külföldi tapasztalatszerzés és számos tanulmányút során váltam a vállsebészet és a nagyízületi (csípő, váll, térd) protetika specialistájává. 2008-ban Magyarországon elsőként kezdtem el az izomátvágás nélküli, anterior minimál invazív csípőprotézis beültetést rutinszerűen alkalmazni.

(https://www.rtlhirek.hu/video/35926) Eddig több, mint 700 ilyen műtétet végeztem el, amelyeknél a legtöbb esetben a beteg már másnap képes volt mankó nélkül rövid sétára, és 2 hét után akár a munkájába is visszatérhetett. Jelenleg a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Ortopédiai Osztály osztályvezető főorvosa és a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanára vagyok. Gyógyító tevékenységemet Kaposváron, Budapesten és Pécsett végzem.


Az ortopédiával az első egyetemi év befejezése után nyári gyakorlaton találkoztam. Akkor fedeztem fel az ízületi, mozgásszervi sebészet nagyszerűségét. Hihetetlennek tűnt már akkor, hogy rendkívül fájó testrészekkel érkező, sántító betegek élete pár nap alatt megváltozik és életminőségük fantasztikus módon javul. Ez a siker és segítési lehetőség megindította bennem a vágyat, hogy az életemben, a hivatásom során ezt végezhessem. Pályám során mindig törekedtem és törekszem, hogy a lehető legmodernebb, a beteg ígényeit kielégítő, funkcióját helyreállító eljárásokat alkalmazzak, mely folyamatos tanulást ígényel. Már az orvosi munka kezdete óta rendszeresen járok külföldre, hogy az ismereteimet bővítsem.


Gyakornokként 3 évet Belgiumban töltöttem, ahol reggeltől estig műtőben dolgoztam, minden nap egy-egy ízület specialistájának segítettem vagy irányítása mellett operáltam. Ez naprakész ismeretek elsajátítását tette lehetővé, amelyeknek később szakorvosként nagy hasznát vettem az általános ortopédiai műtétek (csípő- és térdprotézis, térd artroszkópia, lábműtétek stb.) végzése során. Abban az időszakban meghatározó volt számomra a térdprotézis beültetését végző szakember tevékenysége, aki olyan alapelveket tanított meg számomra, amelyek a mai napig is érvényesek. Belgiumban kezdtem ismerkedni a vállsebészettel, de ezen tudás elmélyítésére Franciaországban került sor.


Pályafutásom meghatározó időszaka volt a Lyonban eltöltött 1 év. Itt Gilles Walch, a világ egyik vezető vállsebésze és vállbetegségekkel foglalkozó csapata (radiológus, reumatológus, rehabilitációs szakorvos) mellett tanulhattam meg a különböző gyógymódokat a testünk egyik orvosilag legelhanyagoltabb ízületének gyógyítására. Az elsajátított ismeretek alkalmazásával a vállbetegségek kezelése számomra egy sikertörténet lett. Szinte nincs olyan vállelváltozás, amely esetében nem lehet a beteg számára gyógyulást vagy jelentős javulást elérni. Hihetetlen érzés, hogy olyan betegeket tud az ember meggyógyítani, akik már olyan véleményt kaptak, hogy a panaszukkal együtt kell élni! Tudásomat nem féltem. Rendszeresen tartok előadásokat, oktatok szakembereket és szervezek kurzust, mely révén országos elismertséget szereztem. (www.youtube.com/watch?v=IJl4zApRtZw)


Szintén Franciaországban találkoztam először a csípőprotézis beültetés utáni rehabilitációt forradalmian megváltoztató anterior minimál invazív, izomátvágás és idegsértés nélküli módjával. Végül Svájcban és Franciaországban tanultam meg az eljárást. Hihetetlen volt látni, hogy a műtét utáni napon a betegek pár lépést mankó nélkül is képesek voltak megtenni, mindezt fájdalom és érdemi vérvesztés nélkül! Micsoda különbség volt a hazai viszonyokhoz képest! Az még hihetetlenebb volt, amikor ezt saját betegeimen is meg tudtam valósítani. Ma már ez természetesnek tűnik több, mint 700 műtétet követően. (https://www.mediaklikk.hu/video/minden-tudas-2016-05-13-i-adas-5/#)

Az állandó tanulás fokozatosan alakította ki vonzalmamat a specialitásaim felé, melyek a vállsebészet és a nagyízületi (csípő, térd, váll) protetika. Rendeléseimen is ezekkel keresnek fel a betegek.


További részleteket a www.drszaboistvan.hu weboldalon találhat.

rendelési idők

Időpont:

2018. októberében: 11-én és 18-án
16:00 - 21:00
Időpontfoglalás munkanapokon kizárólag a 70/600-9919-es telefonszámon lehetséges 17-21 óra között, Kalauz Judit asszisztensnőnél.
A nem fogadott hívások este 19-21 óra között kerülnek visszahívásra.

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika