orvosaink

Dr. Szántó Viktória

Dr. Szántó Viktória

2011-ben szerzett általános orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.

Az egyetemi évek alatt Tudományos Diákköri munkát végzett a PTE KK Női Klinikán Dr. Arany Antal vezetésével; ultrahanggal diagnosztizált magzati fejlődési rendellenességek témakörben, valamint külföldi tanulmányutakon vett részt Örményország, Libanon, Németország és Indonézia érintésével.

2011-től 2021-ig a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgozott, 2019-től szakorvosként. Felsőfokú német és angol nyelvvizsgával rendelkezik. Éveken keresztül magyar-, német- és angol programos orvostanhallgatók tantermi és gyakorlati oktatásában is jelentős szerepet vállalt, és folytat oktatói tevékenységet a mai napig.

Németország neves klinikáin több alkalommal vett részt továbbképzéseken, tanfolyamokon, többhetes tanulmányutakon: a Hagen-i Evangelisches Krankenhaus és az Erfurti Helios Klinikum medencefenék-rekonstrukciós központjaiban korszerű sebészeti eljárásokat, a Frankfurti Nordwest-Krankenhausban, a Hamburgi UKE Egyetemi Klinikán és a Frauenklinik an der Elbén endometriózis és onkológiai laparoszkópos műtéti technikákat tanulmányozva - valamint azt a nyugat-európai szakmai és emberi szemléletmódot, ami a pécsi klinika életét is jellemezte 2018 és 2021 tavasza között.

Nőgyógyászaton belül főbb érdeklődési területei a női vizelettartási zavarok- és medencefenék süllyedéses kórképeinek helyreállító sebészete, valamint az endometriózis. Folyamatban lévő PhD-ját Prof. Dr. Koppán Miklós vezetése alatt végzi, kutatási területe a mélyen infiltráló endometriózis multidiszciplináris műtéti megoldásain belüli bélrezekciós műtéti technikák összehasonlító vizsgálata.

A szülészettel - várandóssággal, szüléssel és a gyermekágyi időszak testi- és lelki változásaival kapcsolatos komplex szemléletét nagyban meghatározza, hogy maga is két kisgyermek édesanyja.

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében felújítási munkálatok vannak folyamatban, az ebből adódó kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!
Da Vinci Magánklinika