orvosaink

Dr. Szántó Viktória

Dr. Szántó Viktória

2011-ben szerzett általános orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán.

Az egyetemi évek alatt Tudományos Diákköri munkát végzett a PTE KK Női Klinikán Dr. Arany Antal vezetésével; ultrahanggal diagnosztizált magzati fejlődési rendellenességek témakörben, valamint külföldi tanulmányutakon vett részt Örményország, Libanon, Németország és Indonézia érintésével.

2011-től 2021-ig a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgozott, 2019-től szakorvosként. Felsőfokú német és angol nyelvvizsgával rendelkezik. Éveken keresztül magyar-, német- és angol programos orvostanhallgatók tantermi és gyakorlati oktatásában is jelentős szerepet vállalt, és folytat oktatói tevékenységet a mai napig.

Németország neves klinikáin több alkalommal vett részt továbbképzéseken, tanfolyamokon, többhetes tanulmányutakon: a Hagen-i Evangelisches Krankenhaus és az Erfurti Helios Klinikum medencefenék-rekonstrukciós központjaiban korszerű sebészeti eljárásokat, a Frankfurti Nordwest-Krankenhausban, a Hamburgi UKE Egyetemi Klinikán és a Frauenklinik an der Elbén endometriózis és onkológiai laparoszkópos műtéti technikákat tanulmányozva - valamint azt a nyugat-európai szakmai és emberi szemléletmódot, ami a pécsi klinika életét is jellemezte 2018 és 2021 tavasza között.

Nőgyógyászaton belül főbb érdeklődési területei a női vizelettartási zavarok- és medencefenék süllyedéses kórképeinek helyreállító sebészete, valamint az endometriózis. Folyamatban lévő PhD-ját Prof. Dr. Koppán Miklós vezetése alatt végzi, kutatási területe a mélyen infiltráló endometriózis multidiszciplináris műtéti megoldásain belüli bélrezekciós műtéti technikák összehasonlító vizsgálata.

A szülészettel - várandóssággal, szüléssel és a gyermekágyi időszak testi- és lelki változásaival kapcsolatos komplex szemléletét nagyban meghatározza, hogy maga is két kisgyermek édesanyja.

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal és 48 órán belüli antigén gyorsteszttel vagy 72 órán belüli PCR teszttel

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika

További részletekért
kattintson ide