orvosaink

Dr. Tóth Arnold

Dr. Tóth Arnold radiológus szakorvos, egyetemi adjunktus a PTE Orvosi Képalkotó Klinikán.

Diplomáját 2011-ben szerezte, majd PhD hallgatóként kutatómunkát kezdett a pécsi Idegsebészeti Klinikán és Pécsi Diagnosztikai Központban. Fő témájaként modern MRI módszerek koponyasérülésben való alkalmazása szerepelt. Elsők közt igazolta, hogy igen enyhe, -hagyományos CT és MR vizsgálatokon negatív koponyasérülésben is kialakul agyi mikrostrukturalis károsodás, mely kísérletes MR módszerekkel kimutatható és követhető. Ehhez csatlakozóan kutatómunkát folytatott a Floridai Egyetemen (Gainesville, FL). A témában számos közleménye jelent meg nemzetközi folyóiratokban, valamint USA-i szerkesztésű könyvben szerzett fejezetet. Kutatómunkája elismeréseként Junior Prima díjat nyert 2016-ban.

A modern MR módszerek klinikai alkalmazásának kutatómunkája mára a koponyasérülésen túl több területtel, köztük a stroke-kal bővült.

Jelenleg hat Phd hallgató témavezetője ill. társtémavezetője. Több tudományos pályázat  (kiemelve OTKA és FIKP) résztvevője valamint tudományos ösztöndíj (kiemelve MTA Bolyai János kutatási ösztöndíj és ÚNKP) nyertese.

Radiológia szakvizsgát 2019-ben szerzett. Nem-vascularis intervenciót folytat 2016 óta, a PTE OKK-n ultrahang vezérelt biopszia szakrendelést végez (fej-nyak, mellkas/tüdő, has, lágyrészek, évi kb. 1500 eset). Az USCYTO és ETA nemzetközi pajzsmirigy kongresszusokon rendszeresen meghívott ultrahang vezérelt biopszia demonstrátor. A diagnosztikus radiológiában kiemelt érdeklődési területe a fej-nyak régió és a neuroradiológia, melyet a klinika mellett több intézményben is végez.

A szakviszga óta klinikai tevékenysége vascularis intervenciós radiológiával bővült, valamint az európai neuroradiológia képzést (ECNR) végzi.

A Journal of Neurotrauma és European Radiology rendszeres felkért kézirat-bírálója. A Magyar Radiológia folyóirat társszerkesztője.


A Da Vinci Magánklinikán folytatott tevékenység

  • Hasi ultrahang
  • Carotis ultrahang
  • Nyak/pajzsmirigy ultrahang
  • Lágyrész ultrahang
  • Nyirokcsomó ultrahang
  • Ultrahang vezérelt mintavétel (biopszia)

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal és 48 órán belüli antigén gyorsteszttel vagy 72 órán belüli PCR teszttel

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika

További részletekért
kattintson ide