orvosaink

Dr. Váry Attila

Dr. Váry Attila

1976. és 1982. között tanultam a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A Kórélettani Intézet Tudományos Diákkörében proszta- glandin- és peptidkutatásban vettem részt. Az utóbbi témakörben az Országos TDK Konferencián 1. helyezést értem el. Vizsga- és diákköri eredményeim alapján summa cum laude fokozatú diplomát és Népköztársasági Tanulmányi Érdemérmet kaptam.

1982. és 1992. között a Bajai Kórház I.sz.Belgyógyászati Osztályán dolgoztam, és szereztem belgyógyászati szakvizsgát, jeles eredménnyel. A gasztroenterológiai endoszkópos vizsgálatokat is itt kezdtem el: a végbéltükrözést 1983-ban, a gyomor-tükrözést és az epeúti- ill. hasnyálmirigy-vizsgálatokat(=ERCP) 1986-ban.

1992 és 2018 között a Bajai Szent Rókus Kórház önálló Gasztroenterológiai Szak- ambulanciájának vezetője voltam, melyet 1992-ben az akkori Kórházvezetés támogatásával alapítottam meg. A betegellátás megszervezése, kiteljesítése mellett 1994-ben gasztroenterológiából szakvizsgáztam is, jeles eredménnyel.
Gyógyító tevékenységem során évente 500-1000 gyomortükrözést, 200-250 végbél- tükrözést, 250-300 vastagbéltükrözést, 40-50 ERCP-t, számos különböző endoszkópos műtétet (polipeltávolítás, vérzéscsillapítás, tágult nyelőcső viszerek kezelése, PEG, epeúti beavatkozások, argon plazma koaguláció) és összesen 250 pH-metriát végeztem el.

1994.óta a Magyar Gasztroenterológiai Társaság tagja vagyok, és a 90-es években a Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium munkájában is részt vehettem.
1998. és 2004. között a Bajai Orvosi Kamara elnöke voltam.

Tudományos munkám fő területe a vastagbéltükrözés előkészítése volt, melynek eredményeit itthon és külföldön is publikáltam.
Évekig részt vettem a Szegedi OTE I. sz. Belgyógyászati Klinika Barrett-oeosphagus munkacsoportjának munkájában.
A reflux-betegséggel egy nemzetközi gyógyszerkutatás keretében is foglalkozhattam. Kórházi orvosként is lehetőségem volt rövid külföldi tanulmányutakon, továbbképzéseken részt venni – számos nyugat-európai országban és az Egyesült Államokban is.
Német nyelvből felső fokú állami nyelvvizsgám van, angol nyelven tárgyalóképes vagyok.

Hitvallásom: a gyógyító tevékenység hivatás, szolgálat és egyúttal művészet is.

rendelési idő

Szerda 9:00-15:00

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében felújítási munkálatok vannak folyamatban, az ebből adódó kellemetlenségekért elnézésüket kérjük.


Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!
Da Vinci Magánklinika