orvosaink

Dr. Váry Attila

Dr. Váry Attila

1976. és 1982. között tanultam a Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. A Kórélettani Intézet Tudományos Diákkörében proszta- glandin- és peptidkutatásban vettem részt. Az utóbbi témakörben az Országos TDK Konferencián 1. helyezést értem el. Vizsga- és diákköri eredményeim alapján summa cum laude fokozatú diplomát és Népköztársasági Tanulmányi Érdemérmet kaptam.

1982. és 1992. között a Bajai Kórház I.sz.Belgyógyászati Osztályán dolgoztam, és szereztem belgyógyászati szakvizsgát, jeles eredménnyel. A gasztroenterológiai endoszkópos vizsgálatokat is itt kezdtem el: a végbéltükrözést 1983-ban, a gyomor-tükrözést és az epeúti- ill. hasnyálmirigy-vizsgálatokat(=ERCP) 1986-ban.

1992 és 2018 között a Bajai Szent Rókus Kórház önálló Gasztroenterológiai Szak- ambulanciájának vezetője voltam, melyet 1992-ben az akkori Kórházvezetés támogatásával alapítottam meg. A betegellátás megszervezése, kiteljesítése mellett 1994-ben gasztroenterológiából szakvizsgáztam is, jeles eredménnyel.
Gyógyító tevékenységem során évente 500-1000 gyomortükrözést, 200-250 végbél- tükrözést, 250-300 vastagbéltükrözést, 40-50 ERCP-t, számos különböző endoszkópos műtétet (polipeltávolítás, vérzéscsillapítás, tágult nyelőcső viszerek kezelése, PEG, epeúti beavatkozások, argon plazma koaguláció) és összesen 250 pH-metriát végeztem el.

1994.óta a Magyar Gasztroenterológiai Társaság tagja vagyok, és a 90-es években a Gasztroenterológiai Szakmai Kollégium munkájában is részt vehettem.
1998. és 2004. között a Bajai Orvosi Kamara elnöke voltam.

Tudományos munkám fő területe a vastagbéltükrözés előkészítése volt, melynek eredményeit itthon és külföldön is publikáltam.
Évekig részt vettem a Szegedi OTE I. sz. Belgyógyászati Klinika Barrett-oeosphagus munkacsoportjának munkájában.
A reflux-betegséggel egy nemzetközi gyógyszerkutatás keretében is foglalkozhattam. Kórházi orvosként is lehetőségem volt rövid külföldi tanulmányutakon, továbbképzéseken részt venni – számos nyugat-európai országban és az Egyesült Államokban is.
Német nyelvből felső fokú állami nyelvvizsgám van, angol nyelven tárgyalóképes vagyok.

Hitvallásom: a gyógyító tevékenység hivatás, szolgálat és egyúttal művészet is.

rendelési idő

Szerda 9:00-15:00

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal és 48 órán belüli antigén gyorsteszttel vagy 72 órán belüli PCR teszttel

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika

További részletekért
kattintson ide