orvosaink

Dr. Vástyán Attila Mihály

Dr. Vástyán Attila Mihály

1988-ban szerezte orvosi diplomáját a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán cum laude minősítéssel.

A végzést követően Szigetváron majd a Pécsi II.sz Sebészeti Klinikán dolgozott általános sebészként. 1992-ben általános sebészetből tett szakvizsgát, jeles eredménnyel.

A gyermeksebészeti képzést a Pécsi Gyermekklinika Sebészeti osztályán kezdte meg. 1994-ben a Kísérletes Sebészeti Intézet munkatársaként végzett oktató és kutató munkát, majd 1995-ben a Baranya Megyei Kerpel-Fronius Ödön Gyermekkórház Sebészeti osztályán dolgozott.

Rövidebb külföldi tanulmányutak (1991-ben USA; 1992-ben Hollandia; 1995-ben Egyesült Királyság) után 1996-ban sikeresen pályázott az Angol Királyi Sebész Társaság Training Programjába, s ennek keretében 2 évig Angliában, a Sheffield-i Gyermekkórházban dolgozott gyermeksebészként. 1997-ben tett szakvizsgát gyermeksebészetből, jeles eredménnyel.

1998-ban tért vissza jelenlegi munkahelyére, a Pécsi Gyermekklinika Sebészeti osztályára, ahol jelenleg adjunktusként dolgozik. Szakterülete az ajak- és szájpadhasadék, gyermekurológia.

1999 óta a Pécsi Ajak-és Szájpadhasadék Munkacsoport koordinátoraként tevékenykedik, a munkacsoport munkáját segítő Alapítvány kuratóriumának elnöke. Alapító tagja és titkára a 2005-ben alakult Országos Archasadék Munkacsoportnak.

Tagja a Magyar, az Angol és az Európai Gyermeksebész Társaságoknak (BAPS, EUPSA), valamint az Amerikai Archasadék Társaságnak (ACPA).

2001-ben 2 hónapos amerikai tanulmányúton több hasadékos munkacsoport munkáját ismerhette meg és hasznosíthatta a látottakat a magyarországi gyakorlatban.

Egyetemi doktori (PhD) fokozatot 2005-ben szerzett egyéni felkészülőként „Magasnyomású neuropathias húgyhólyag kezelésében szerzett klinikai tapasztalatok és állatkísérletes vizsgálatok” címmel. 2011-ben habitált a Pécsi Tudományegyetemen.

2008-ban megkapta az „Astellas Díj - Az év orvosa” elismerést.

Gyakori gyermeksebészeti kórképek (fitymaszűkület, fitymaletapadás, hereleszállási zavarok stb.) diagnosztizálásával és kezelésével is foglalkozik.

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika