orvosaink

Horzsa Krisztina

Horzsa Krisztina

A dietetikus nem csupán táplálkozási tanácsadó, hanem olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező táplálkozástudományi szakember, aki a szakorvossal együttműködve az egészséges egyéneknek valamint a különböző táplálkozási betegségben szenvedőknek nyújt segítséget a megfelelő étrend kialakításához.

2009-ben kezdtem el dietetikai tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Az egyetemi évek alatt érdekelni kezdett az élelmiszergyártás és termékfejlesztés, így 2013-ban az alapdiploma megszerzése után a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán folytattam képzéseimet. 2015 nyarán sikeres államvizsgát tettem, amellyel okleveles élelmiszermérnöki végzettséget szereztem.

2015-ben kezdtem el dolgozni az PTE I. számú Belgyógyászati Klinikán Pécsett. Az ambuláns betegellátásban számos területen: a gasztroenterológián, endokrinológián, diabetológián szereztem széleskörű tapasztalatot.

Munkám során többször kell adnom olyan tippeket, trükköket, hogy egy adott ételt miként lehet úgy átalakítani, hogy a különböző betegségek során is fogyaszthatóak és élvezetesek legyenek. 2017 őszén beiratkoztam szakácsképzésre, hogy az ételkészítési technológiákat megismerve a lehető legjobb és legújabb ismereteket, módszereket tudjam nyújtani a pácienseimnek.

2018-ban munkahelyet váltottam, jelenleg a PTE Általános Orvostudományi Karán dolgozom, valamint elindítottam egyéni vállalkozásomat, is mint magándietetikus. Ennek köszönhetően számos különleges esettel is találkozom, valamint gyakran keresnek meg amatőr és verseny sportolók is.

A 2018-as évtől az indulásától kezdődően, az etelem.hu online egészségmagazin dietetikus és élelmiszermérnök szakértője vagyok.

A tanácsadások során a pácienseimtől mindig pozitív visszajelzéseket kapok a munkámról, és a közösen elért eredményekről.

Főbb területek

  • Gasztroenterológiai betegségek,
  • Étel allergiák és intoleranciák,
  • Túlsúly, elhízás,
  • Sporttáplálkozás,
  • Reform étrend,
  • Vegetáriánus / vegán táplálkozás,
  • Várandóság és szoptatás
  • PCOS, Inzulinrezisztencia,
  • Cukorbetegség
  • Műtét utáni állapotok.

Kérem amennyiben lehetséges, a tanácsadásra táplálkozási naplót hozzon magával!


rendelési idő

Időpont:

Kedd 15:00-17:00

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika