orvosaink

Horzsa Krisztina

Horzsa Krisztina

A dietetikus nem csupán táplálkozási tanácsadó, hanem olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező táplálkozástudományi szakember, aki a szakorvossal együttműködve az egészséges egyéneknek valamint a különböző táplálkozási betegségben szenvedőknek nyújt segítséget a megfelelő étrend kialakításához.

2009-ben kezdtem el dietetikai tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Az egyetemi évek alatt érdekelni kezdett az élelmiszergyártás és termékfejlesztés, így 2013-ban az alapdiploma megszerzése után a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán folytattam képzéseimet. 2015 nyarán sikeres államvizsgát tettem, amellyel okleveles élelmiszermérnöki végzettséget szereztem.

2015-ben kezdtem el dolgozni az PTE I. számú Belgyógyászati Klinikán Pécsett. Az ambuláns betegellátásban számos területen: a gasztroenterológián, endokrinológián, diabetológián szereztem széleskörű tapasztalatot.

Munkám során többször kell adnom olyan tippeket, trükköket, hogy egy adott ételt miként lehet úgy átalakítani, hogy a különböző betegségek során is fogyaszthatóak és élvezetesek legyenek. 2017 őszén beiratkoztam szakácsképzésre, hogy az ételkészítési technológiákat megismerve a lehető legjobb és legújabb ismereteket, módszereket tudjam nyújtani a pácienseimnek.

2018-ban munkahelyet váltottam, jelenleg a PTE Általános Orvostudományi Karán dolgozom, valamint elindítottam egyéni vállalkozásomat, is mint magándietetikus. Ennek köszönhetően számos különleges esettel is találkozom, valamint gyakran keresnek meg amatőr és verseny sportolók is.

A 2018-as évtől az indulásától kezdődően, az etelem.hu online egészségmagazin dietetikus és élelmiszermérnök szakértője vagyok.

A tanácsadások során a pácienseimtől mindig pozitív visszajelzéseket kapok a munkámról, és a közösen elért eredményekről.

Főbb területek

  • Gasztroenterológiai betegségek,
  • Étel allergiák és intoleranciák,
  • Túlsúly, elhízás,
  • Sporttáplálkozás,
  • Reform étrend,
  • Vegetáriánus / vegán táplálkozás,
  • Várandóság és szoptatás
  • PCOS, Inzulinrezisztencia,
  • Cukorbetegség
  • Műtét utáni állapotok.

Kérem amennyiben lehetséges, a tanácsadásra táplálkozási naplót hozzon magával!


rendelési idő

Időpont:

Kedd 15:00-17:00

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal és 48 órán belüli antigén gyorsteszttel vagy 72 órán belüli PCR teszttel

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika

További részletekért
kattintson ide