orvosaink

Prof. Dr. Pár Alajos

Prof. Dr. Pár Alajos

Professzor emeritus belgyógyász, gasztroenterológus, hepatológus

Főbb szakterületek

Belgyógyászati kórképek diagnosztikája, kezelése, különös tekintettel a toxikus (alkoholos), vírus-, autoimmun- és anyagcsere-eredetü májbetegségekre, azok májvédő, antiviralis és immunszuppressziv terápiájának irányítására. Fontos e kórképek korai felismerése, szűrése, kezelése, mindez a következményes májcirrhosis és májrák megelőzését szolgálja.
Az emlitett belgyógyászati kórképekben, májbetegségekben szenvedők gondozását, rendszeres követését négy évtize elsőként kezdtem a dél-dunántúli régióban, amit azóta folytattam az I. Belklinika gasztroenterológiai-hepatológiai szakambulancia keretén belül.

Szakmai tagságok

Tagja a Magyar Belgyógyász, a Magyar Gasztroenterológiai, Magyar Immunológiai Társaságnak, Magyar Infektológiai Társaságnak, az Amerikai és az Európai Májkutatási Társaságoknak, (American Association for the Study of the Liver Disease, AASLD, az European Association for the Study of the Liver EASL), és elnöke a PAB Immunológiai, Gasztroenterológia és Transzplantációs Munkabizottságának.

Szakmai profil és kutatási területek

Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1962-ben szereztem meg az általános orvosi diplomát.
1967-ben szakvizsga belbetegségekből, 1980 óta a gasztroenterológia, 1993 óta a klinikai immunológia szakorvosa.
A krónikus májbetegségek immunológiájával kapcsolatos kandidátusi értekezés 1979-ben, 1995-ben habilitáció, 2002-ben az MTA doktora.

Munkahelyek

1962-től a PTE I. Belgyógyászati Klinika, ahol 1967-től osztályvezető tanársegéd, adjunktus, majd egyetemi docens és 1995-től egyetemi tanár, vezettem a klinika hepatológiai osztályát, májbetegségek kezelésére használatos új gyógyszerek klinikai vizsgálatában vettem részt.
A magyar és angol nyelvü medikus-oktatás mellett orvostovábbképzést szolgáló tanfolyamokat, konferenciák.
A tudományos kutatásban a májgyulladások keletkezési mechanizmusainak tanulmányozását, az immunológiai, virológiai és genetikai vizsgálatokat számos munkacsoporttal együttmüködésben folytattam. Eredményeinkről nemzetközi kongresszusokon (Bécs, London, Prága, Berlin, Basel, Amszterdam, Sydney, Koppenhága, Los Angeles, Buenos Aires, Liszabon, Madrid, Peking, Moszkva) és több mint kétszáz tudományos publikációban számoltunk be.

Külföldi tanulmányút

1980-ban a bécsi II. Belgyógyászati Klinikán és 1991-ben a manzi belklinikán.

2008-tól nyugdíjasként, mint professzor emeritus és „önkéntes segítő” folytattam a gyógyító, oktató és kutató munkámat az I. Belgyógyászati Klinika Gasztroenterológiai tanszékén, majd 2019. februártól a PTE II Belgyógyászati Klinika gasztroenterológiai szakrendelésésn.

Személyes profil

Szabadidő tevékenység: utazás, kirándulás, szépirodalom, színház, hangverseny.

Szolgáltatás

Belgyógyászati-hepatológiai szakorvosi vizsgálat: a kórelőzmény és a fizikális státus vizsgálata, az a hozott laboratóriumi leletek értelmezése, különös tekintettel a máj betegségeire, így az alkoholos, vírusos, autoimmun-, anyagcsere-eredetű, cholestasisos, genetikai és gyógyszer-okozta kórképekre. A rendelkezésre álló adatok alapján a beteg állapotának véleményezése, további vizsgálatokra vonatkozó javaslattétel, a kezelést és megelőzést szolgáló életmódbeli és gyógyszeres tanácsadás.

rendelési idő

Szerda

9:00-12:00

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika