Szülészeti-genetikai ultrahang (4D)

A 4D ultrahang segítségével már születés előtt láthatja babája arcocskáját, pici kezecskéit, viselkedését, gesztusait.

Alapvető a kétdimenziós ultrahang használata, amelyre épül a háromdimenziós változat. Ennek lényege, hogy a vizsgálófej különböző szögekből készít sorozatfelvételeket a kérdéses területről. A beépített számítógép segítségével pedig ezekből áll össze a háromdimenziós kép. A magzatról készített négydimenziós felvételen mindehhez az elmozdulás, a mozgás ábrázolása is hozzáadódik, a felvétel térben mutatja meg a babát.

A 4D ultrahang segítségével betekintést nyerhet gyermeke születés előtti életébe. Láthatja babája arcocskáját, pici kezecskéit, viselkedését, gesztusait, ahogy ásít vagy nyitogatja szemecskéit és persze az első kismamának és kispapának küldött mosolyát, ami gyakran hat kedvezően a leendő szülők és a magzat kapcsolatának alakulására is.

A 4D ultrahang vizsgálatok diagnosztikai jelentősége túlmutat a hagyományos módszereken, mert az erre alkalmas berendezések sokszorosan nagyobb felbontása, sokkal részletesebb és tisztább megjelenítést eredményeznek. A 4D ultrahang vizsgálat során a rendellenességek kiszűrése mellett méréseket végzünk, és az adatok alapján megbecsüljük a szülés várható idejét is.

A vizsgálat 30 percig tart, mindig tartalmaz részletes 2D szülészeti szakorvosi vizsgálatot, amelyről leletet adunk. A teljes vizsgálatot pendrive-ra tudjuk rögzíteni, a legjobban sikerült képekből 4 db színes képet készítünk. Lehetőség van a képek e-mailben való továbbítására is. Amennyiben a magzat elhelyezkedése miatt nem volt megfelelő minőségű kép készíthető, egy másik időpontban a vizsgálat ezen részét díjmentesen megismételjük.

A vizsgálat során a vizsgált testrészre ultrahang zselé kerül, annak érdekében, hogy a szonda által kibocsátott hullámok és fogadott jelek ne torzuljanak a bőrön való áthaladáskor.

Babamozi csomagok

  • 4D "A" kategóriás csomag tartalma: szonográfus által végzett vizsgálat, 1 db. Klinika által biztosított 4Gb pendrive-ra rögzített felvétel az ultrahang vizsgálatról, szonográfus által írt lelet, 4 db. színes fotó. A vizsgálatot végző szakember: Czirkos Andorné, szonográfus. A vizsgálat időtartama: kb. 30 perc.

  • 4D "B" kategóriás szakorvosi csomag tartalma: szakorvosi ultrahang,1 db. a Klinika által biztosított 4Gb pendrive-ra rögzített felvétel az ultrahang vizsgálatról, szakorvosi ultrahang lelet, 4 db fotó. A vizsgálatot végző szakember: Dr. Wilhelm Ferenc. A vizsgálat időtartama: kb. 30 perc.

  • 4D "C" kategóriás genetikai szakorvosi csomag tartalma: (legmagasabb szintű ultrahang vizsga) szakorvosi genetikai ultrahang, 1 db. a Klinika által biztosított 4Gb pendrive-ra rögzített felvétel az ultrahang vizsgálatról, legmagasabb minősítésű genetikai szakorvosi ultrahang lelet, 4 db fotó. A vizsgálatot végző szakember: Dr. Mátrai Gábor. A vizsgálat időtartama: 30 perc.

  • 4D "D" kategóriás genetikai szakorvosi csomag tartalma: (legmagasabb szintű ultrahang vizsga) szakorvosi genetikai ultrahang, 1 db. a Klinika által biztosított 4Gb pendrive-ra rögzített felvétel az ultrahang vizsgálatról, legmagasabb minősítésű genetikai szakorvosi ultrahang lelet, 4 db fotó.  A vizsgálatot végző szakember: Dr. Vizer Miklós. A vizsgálat időtartama: 30 perc.

rendelési idők

Hétfő Kedd, szerda
Dr. Vizer Miklós 8:30-13:00 Dr. Vizer Miklós 8:30-13:30
Czirkos Andorné szonográfus 16:00-19:00 (30 percenként)

Csütörtök
Dr. Mátrai Gábor 8:30-13:00
Dr. Wilhelm Ferenc 17.00-19:00

Látogatási tilalom

Tisztelt Páciensünk, Kedves Látogatónk!

Az országos tisztifőorvos rendelete alapján, klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó főépületében látogatási tilalom van érvényben, ezért ott kizárólag a műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket nem.

A járóbeteg ellátás (beleértve a sebészeti és plasztikai sebészeti járóbeteg rendeléseket is) a Kikelet szárnyban történik, azonban a szemészeti és lézerszemészeti ellátás továbbra is a a főépületben érhető el.

A fenti óvintézkedések betartásában megértésüket és együttműködésüket kérjük!


Köszönettel:
Da Vinci Magánklinika