Ajaknagyobbítás

A beavatkozás segít abban, hogy az ajkak, teltebbek, vonzóbbak legyenek.

Az ajaknagyobbítás napjaink egyre népszerűbb beavatkozása, mivel sokat segít abban, hogy az ajkak, teltebbek, vonzóbbak legyenek.

Ajakfeltöltés során egy nagyon vékony tű segítségével hatóanyagot juttatunk a bőrbe. Ennek következtében az ajkak teltebbé, hangsúlyosabbá, szabályosabbá válnak. Kiválóan alkalmas az eljárás a született asszimetria korrigálására is. A kezeléshez felszívódó és nem felszívódó, maradandó anyagok is rendelkezésre állnak. Első hallásra mindenki a maradandó anyagot választaná, de a plasztikai sebészeti gyakorlat mégsem ez.

Az injekcióval bejuttatott végleges anyagot ugyanis nem lehet eltávolítani, ha esetleg nem tetszik az eredmény. Emiatt először felszívódó anyagot használunk. Ennek mennyisége és esztétikai eredménye irányadó lehet egy későbbi tartósabb anyag használatához. Az injekciós ajakvastagítást ismételni lehet, ha az elért eredményt fokozni akarjuk.

A kezelés rövid ideig tart, hatása azonnal látható és meg is marad.
Ajakfeltöltés előtt alkalmazhatunk érzéstelenítő injekciót.

Szövődmények

A hyaluronsavas kezelés esetében a szövődmények ritkák. Ajakvastagítás után 1-2 napig duzzanat léphet fel az injekció helyének bevérzése miatt. A bőr allergiás kipirosodása ezrelékes valószínűséggel jön létre, általában a kezelést követő 1-2 napon belül elmúlik.

Nagyon ritkán az egyéni kötőszöveti sajátosságok miatt a feltöltőanyag a szokásosnál gyorsabban szívódik fel.

Utókezelést a hyaluronsav feltöltés nem igényel. Fontos megjegyezni, hogy a kezelést követően 2 napig ne masszírozzuk a kezelt területet és 3 napig tartózkodjunk a szauna és szolárium használatától.

Az ajakplasztikát, amennyiben esztétikai problémát orvosol, már fiatal korban is ajánljuk. A 40-45 éves kor körüliek esetében akkor indokolt az ajakfeltöltés, amikor megjelennek a száj körüli ráncok, megkezdődik a a felső ajak elvékonyodása, illetőleg a szájzugok megereszkedése zavaróvá válik.

Az injekciós kezeléshez használható hyaluronsav készítmények széles spektruma áll rendelkezésre.

Ajak feltöltés saját zsírral

A különbözõ típusú és összetételû gyári injekciós készítmények mellett ajakfeltöltést (szájfeltöltést) saját zsírral is igen gyakran végezünk. Különösen előnyös ez 40 év feletti hölgyeknek. Az íny és az ajkak folyamatos sorvadása jelentős volumen pótlása tartósan megoldható a saját zsír átültetéssel. Ilyenkor a test más területérõl (pl. hasfal) zsírszívással eltávolított zsírsejteket ültetünk át az ajkakba. A kívánt tartós eredmény eléréséhez általában kétszeri ajakfeltöltés szükséges.

Hasonló módon a ráncokat, szem alatti sötét karikákat is lehet korrigálni saját zsír átültetéssel.

Ajak formálás műtéttel

Az ajkak egyes alaki eltérései is javíthatók műtéttel. Lehetséges az ajkak sarkainak emelése (mosolygós jellegű ajak kialakítása) vagy az ajakpír ívének változtatása.

Ezeket a műtéteket egyedi megbeszélés és komputeres tervezés előzi meg minden esetben.

rendelési idők (2. rendelő)

Kedd Szerda Péntek

Dr. Zapf István Tamás
09:00-15:00

Dr. Kovács Gyula 08:30-12:00

Dr. Kádár Zsolt (kéthetente)
16:00-18:00
Dr. Pavlovics Gábor
16:00-20:00
Dr. Tizedes György 16:00-20:00

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika