Bőrgyógyászat

Anyajegyszűrés, Bőrfiatalítás, Lézeres tetoválás eltávolítás, Ér- és pigment eredetű bőrelváltozások kezelése

A bőrgyógyászat a bőr, a köröm és a haj elváltozásaival, betegségeivel foglalkozik. Bőrünk állapota tükrözi belső egyensúlyunkat és betegségei általában kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is. Okozhatnak egészségi, esztétikai és lelki problémát is. A bőrön észlelt elváltozások megvizsgálásával felismerhető a bőrrák kialakulása még a kifekélyesedési stádium előtt. A rosszindulatú bőrdaganatok, illetve ezek legveszélyesebb fajtája, a melanoma korai felismerése döntő jelentőségű, mert a daganat időben felállított diagnózis esetén egyszerű, helyi érzéstelenítésben végzett műtéttel eltávolítható, ami legtöbbször teljes gyógyulást hoz.

A különböző lézerek csak a hullámhosszuknak megfelelő képletbe juttatják az energiát, és így megóvják annak környezetét. A kezeléseket mindig egyedi szakorvosi elbírálás alapján testreszabott terv alapján végezzük.

Bőrgyógyászati vizsgálatok, kezelések

Lézeres szőrtelenítés

A szőrtelenítés a szépségápolás természetes része, amelynek elterjedt házi és kozmetikai módszerei (pl. gyanta, borotva) csak rövid távú megoldást jelentenek, és számtalan bőrproblémát is okoznak (bőrpír, szőrtüszőgyulladás). A lézeres szőrtelenítő kezelésekkel a nem kívánatos szőrzet tartósan eltűnik.

Bőrfiatalítás

A napsugárzás hatására létrejövő bőröregedési folyamatok műtét nélküli kezelésére jelenleg a leghatásosabb kezelési eljárás az IPL fotorejuvenáció. Az eljárás gyógyulási idő nélkül ad megoldást az ér és pigment elváltozások kezelésére, és egyidejűleg növeli a bőrben képződő kollagén mennyiségét. Így növekszik annak rugalmassága, és csökken a felületes ráncok száma és mélysége. Sok esetben Botox kezeléssel kombinálva az eljárás még hatásosabb.

Lézeres tetoválás eltávolítás

Egy új eljárás, a Q-kapcsolt lézerkezelés esetén nincs hegképződés a tetoválás eltávolításakor. A lézerfény a bőrön nagyon rövid idő alatt, bőrkárosítás nélkül áthatolva csak a festékszemcséket robbantja szét, amiket így a szervezet saját takarító sejtjei már képesek eltávolítani a tetoválás helyéről. Ezután kb. 6 hetes időszak alatt a tetoválás folyamatos halványodását észlelhetjük, majd ismételt kezelés szükséges más beállítási paraméterekkel. Optimális eredmény eléréséhez 4-8 kezelésre van szükség.

Ér- és pigment eredetű bőrelváltozások kezelése

A leginkább esztétikai problémát jelentő seprűvénák, visszerek, tűzfoltok, arcon, orr környékén megjelenő értágulatok, valamint kor előrehaladtával az arcon és kézfejen megjelenő barna színű foltok műtét nélküli eltávolítását végzik el szakembereink.

Rendelési idők

Kedd Szerda Csütörtök

Dr. Pozsgai Melánia
18:00 - 20:00

Dr. Péter Iván
16:00-18:00

Dr. Várszegi Dalma
14:30-16:30 (kéthetente)

Időpontkérés Várszegi Dalmához kizárólag a +36 72 512 050-es telefonszámon lehetséges.

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika