Gyermekfogászat, fogszabályozás

Gyermekfogászati kezelések. Fogszabályozás.

Fogszabályozás:

A fogszabályozás egy hosszadalmas folyamat, melynek célja a tökéletes fogívek kialakítása és a fogak megfelelő érintkezésének beállítása. A fogszabályozás nemcsak egy esztétikai beavatkozás, mely során a páciensek mosolyán tudunk javítani, mely ezáltal egy elégedettebb megjelenést tud biztosítani. A torlódásmentes fogazat segíti a szájhigiéné fenntartását, a fogtisztítás során elérhetőbb fogfelszínekkel hatékonyabbá válik a fogkefe használata, ezáltal a fogak hosszútávon történő megtartása is. Torlódott fogazatnál a lepedék megjelenése gyakoribb, tisztítása nehezebb, ezért gyakrabban vezet fogkő képződéshez és szuvasodáshoz.

Ezekben az esetekben a fogszabályozás egy megelőző tevékenység az ép, szuvasodásmentes fogazat és a gyulladásmentes fogíny hosszútávú megtartásáért.

Gyermekfogszabályozás:

A fogszabályozás elsősorban gyerekkorban, a fejlődő fogazat, fogváltás idején alkalmazható. Ebben az időszakban a fogak előtörésének irányításával vagy az állcsontok növekedésének elősegítésével lehet sikereket elérni. Javasolt a gyermekek fogszabályozási vizsgálatát már 8-9 éves kor körül megtenni, mert ebben az időszakban már láthatóak az esetleges későbbi problémák jelei. Többnyire kivehető készülékek használata is ebben a korosztályban vezet eredményre. Azokban az esetekben, amikor az állcsontok növekesét kell befolyásolni a gyerekkori fogszabályozás a megfelelő lehetőség. Később, felnőtt korban ezeket az eltéréseket már csak műtét segítségével lehet korrigálni. Gyermekkorban kivehető készülékek segítségével az állcsontok egymáshoz képesti viszonyát, majd rögzített készülékekkel a fogak pontosabb érintkezését, harapását lehet beállítani.

Felnőtt fogszabályozás:

A fiatal felnőtt vagy felnőtt korosztály még nagyobb hangsúlyt fektet a szép mosolyra. Ehhez természetesen hozzátartozik a fogazat épsége, esztétikája, rendezettsége. Egyre nagyobb az igény a felnőtt korosztály számára is, hogy a tükörbe nézve elégedett mosolyt lásson. Ebben is segíteni tud a fogszabályozás vagy a fogszabályozással összekötött egyéb fogászati esztétikai beavatkozások. Ilyenkor többnyire már a fogívekre ragasztott készülékekkel lehetséges a fogazat beállítása. Az ilyen fogszabályozó készülékek óriási választékban elérhetőek, a hagyományos fém fogszabályozó készülékeken keresztül a magasabb esztétikai igényt is kielégítő készülék típusokig.

Fogszabályozó szakrendelésünkön elérhetőek a modern technikák is:

esztétikai szempontok figyelembe vételével a nyelv felőli fogszabályozás:

vagy a láthatatlan sínek alkalmazása:Első találkozás:
A fogszabályozó kezelést minden esetben meg kell előznie egy előzetes konzultációnak, mely során egy egyszerű vizsgálat után tájékoztatást tudunk adni az esetleges kezelésről. Ekkor a felmerülő kérdésekre válaszolva információkat tudunk adni a fogszabályozó kezelési lehetőségekről. A konkrét kezelési tervet csak a következő lépéssel tudjuk felállítani. A fogszabályozó diagnózis elkészítése során röntgen felvételeket, (3D CT felvételek), tanulmányi mintákat és fényképeket készítünk, mely segítségével lehetséges a fogszabályozó kezelés megtervezése.

Második találkozás:
Mivel a fogszabályozó diagnosztikus lépések elkészítése után különböző mérések elvégzéséhez időre van szükségünk, a következő időpontban tudunk részletes felvilágosítást adni a várható fogszabályozó kezelésről, kezeléshez szükséges készülékekről és a kezelés lépéseiről. Pontos árajánlatot is a mérések elvégzése a fogszabályozó kezelési terv felállítása után tudunk adni.

rendelési idők

Szerda
Dr. Szabó Gyula 08:00 - 12:00

Információkérés és időpontfoglalás az alábbi telefonos elérhetőségen lehetséges: +36 (72) 512-055

Időpontfoglalás Fizetési lehetőségek Kövessen minket a Facebookon!

Elérhetőségek

keressen minket

7635 Pécs, Málics Ottó utca 1.

 

recepció

+36 72 512 050

fekvőbeteg ellátási osztály

+36 72 512 052

fogászat

+36 72 512 055