Injekciós ránc és ajakfeltöltés

Hyaluronsav feltöltés, mely tartósan megköti a vizet, biztosítja a bőr rugalmasságát, feszességét.

Hyaluronsav feltöltés (Injekciós felszívódó feltöltő anyag)

A fiatal, egészséges bőrben természetesen, nagy mennyiségben van hyaluronsav a rugalmas rostokban. A hyaluronsav tartósan megköti a vizet, biztosítja a bőr rugalmasságát, feszességét. Az öregedő bőr hyaluronsav tartalma csökken, ennek eredményeként csökken a bőr hidráltsága, rugalmassága és megjelennek a ráncok. A feltöltőanyagokkal beadott hyaluronsav egy időre tartósan pótolja az adott területen a bőr hidratáltságát és a hiányzó rostok helyét kitölti.

Az arcon lévő kisebb - nagyobb ráncok kiemelését, feltöltését a ráncok alá beinjekciózott hyaluronsav készítményekkel végezzük.

A hyaluronsav a bőr rugalmas rostjainak, a kollagén rostoknak a fő alkotó eleme. Szervezetünk folyamatosan a természetes enzimrendszerünk segítségével egy év alatt teljesen lebontja.

A bőr rétegei közé vagy közvetlenül bőr alá adjuk a hyaluronsavat a ráncok kiemelésével elsimítják a bőrt.

A plasztikai sebész rendelőjében a feltöltőanyagokkal néhány perces ambuláns kezelés során, azonnal látványos eredmény érhető el.

A mellékhatások minimálisak, a szövődménylehetőség nagyon csekély, utókezelés nem szükséges. A hyaluronsavat ránctalanítás céljából elsősorban az alsó és felső ajak körüli finom, függőleges ráncok valamint az orrtól az ajakzugig tartó nasolabialis redő töltésére alkalmazzuk leggyakrabban. Emellett jól használható még a homlokon a mérges arckifejezést adó orrgyöki redők feltöltésére is.

Hatásuk 6-8 hónapig tart, utána a kezelést meg kell ismételni. A bőr rétegeiben a ráncok feltöltésére azért használunk felszívódó feltöltő anyagokat, mert a végleges feltöltő anyagok alkalmazásával a feltöltött ránc mellett néhány miliméterrel másik ránc képződne.

A mimikai izmok működésének gátlása Botox injekcióval lehetséges. Utána következhet a hyaluronsav feltöltés a bőr felületesebb rétegeibe.Gyakran kombináljuk a hyaluronsavas injectiós feltöltéseket Botox kezeléssel és alkalmazhatjuk szemhéjplasztika és az arcplasztika kiegészítéseként.

A hyaluronsav feltöltés alkalmazható behúzódó hegek és a bőr egyenetlenségek kiemelésére is.

Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés egy olyan beavatkozás, melynek során egy nagyon vékony tű segítségével hatóanyagot juttatunk a bőrbe. Ennek következtében az összeesett bőr teltebbé válik, a ráncok kisimulnak, a vonások lényegesen fiatalosabbá, lágyabbá válnak.

Az ajakfeltöltés ugyanezzel a technikával történik: az ajkak teltebbé, hangsúlyosabbá, szabályosabbá válnak. Kiválóan alkalmas az eljárás a született asszimetria korrigálására is.

Kiknek ajánljuk a ránc- illetve az ajakfeltöltést?

Arcunkon az öregedés első, apró jelei 30-35 éves korunk táján megjelennek. A kötőszövet meglazul, a mimikai izmok működése következtében észrevehetővé válnak az első felületes ráncok. Ebben az esetben a ráncfeltöltés a legjobb megoldás, mely sok évre megoldja a problémát és ezzel elodázhatóvá válik a túl korai arcplasztika.

Az ajakplasztika, amennyiben esztétikai problémát orvosol, már fiatal korban is ajánljuk. A 40-45 éves kor körüliek esetében akkor indokolt az ajakfeltöltés, amikor megjelennek a száj körüli ráncok, megkezdődik a a felső ajak elvékonyodása, illetőleg a szájzugok megereszkedése zavaróvá válik.

Legfőbb felhasználási területek:

  • a nasolabiális redő (orr-ajak barázda) kisimítása
  • a glabella (szemöldök közötti ráncok) eltüntetése
  • a szem és a száj körüli ráncok csökkentése
  • a szájzug, az áll és az alsó álkapocs ráncainak halványítása

A kezelés rövid ideig tart, hatása azonnal látható és meg is marad. Ajakfeltöltés előtt alkalmazhatunk érzéstelenítő injekciót.

Szövődmények:

A hyaluronsavas kezelés esetében a szövődmények ritkák. Ajakvastagítás után 1-2 napig duzzanat léphet fel az injekció helyének bevérzése miatt. A bőr allergiás kipirosodása ezrelékes valószínűséggel jön létre, általában a kezelést követő 1-2 napon belül elmúlik.

Nagyon ritkán az egyéni kötőszöveti sajátosságok miatt a feltöltőanyag a szokásosnál gyorsabban szívódik fel.

Utókezelést a hyaluronsav feltöltés nem igényel.

Fontos megjegyezni, hogy a kezelést követően 2 napig ne masszírozzuk a kezelt területet és 3 napig tartózkodjunk a szauna és szolárium használatától.A bőr alatti mélyebb rétegekbe, illetve nagyobb volumen tartós feltöltésére ajánlható a saját zsír átültetés vagy lipofilling. Erről részletesebben a sajátzsír átültetés menüpontban írunk.

Hyaluronsavas kezelések tájékoztató jellegű árai

Nazolabialis redő ( nevető ráncok ) : 60.000 - 80.000 Ft
Szájfeltöltés : 40.000 - 80.000 Ft
Volumentöltés arcon (könny árok feltöltés) : 100.000 - 200.000 Ft

rendelési idők (2. rendelő)

Kedd Szerda Péntek

Dr. Zapf István Tamás
09:00-15:00

Dr. Kovács Gyula 08:30-12:00

Dr. Kádár Zsolt (kéthetente)
16:00-18:00
Dr. Pavlovics Gábor
16:00-20:00
Dr. Tizedes György 16:00-20:00

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika