Injekciós ránc és ajakfeltöltés

Hyaluronsav feltöltés, mely tartósan megköti a vizet, biztosítja a bőr rugalmasságát, feszességét.

Hyaluronsav feltöltés (Injekciós felszívódó feltöltő anyag)

A fiatal, egészséges bőrben természetesen, nagy mennyiségben van hyaluronsav a rugalmas rostokban. A hyaluronsav tartósan megköti a vizet, biztosítja a bőr rugalmasságát, feszességét. Az öregedő bőr hyaluronsav tartalma csökken, ennek eredményeként csökken a bőr hidráltsága, rugalmassága és megjelennek a ráncok. A feltöltőanyagokkal beadott hyaluronsav egy időre tartósan pótolja az adott területen a bőr hidratáltságát és a hiányzó rostok helyét kitölti.

Az arcon lévő kisebb - nagyobb ráncok kiemelését, feltöltését a ráncok alá beinjekciózott hyaluronsav készítményekkel végezzük.

A hyaluronsav a bőr rugalmas rostjainak, a kollagén rostoknak a fő alkotó eleme. Szervezetünk folyamatosan a természetes enzimrendszerünk segítségével egy év alatt teljesen lebontja.

A bőr rétegei közé vagy közvetlenül bőr alá adjuk a hyaluronsavat a ráncok kiemelésével elsimítják a bőrt.

A plasztikai sebész rendelőjében a feltöltőanyagokkal néhány perces ambuláns kezelés során, azonnal látványos eredmény érhető el.

A mellékhatások minimálisak, a szövődménylehetőség nagyon csekély, utókezelés nem szükséges. A hyaluronsavat ránctalanítás céljából elsősorban az alsó és felső ajak körüli finom, függőleges ráncok valamint az orrtól az ajakzugig tartó nasolabialis redő töltésére alkalmazzuk leggyakrabban. Emellett jól használható még a homlokon a mérges arckifejezést adó orrgyöki redők feltöltésére is.

Hatásuk 6-8 hónapig tart, utána a kezelést meg kell ismételni. A bőr rétegeiben a ráncok feltöltésére azért használunk felszívódó feltöltő anyagokat, mert a végleges feltöltő anyagok alkalmazásával a feltöltött ránc mellett néhány miliméterrel másik ránc képződne.

A mimikai izmok működésének gátlása Botox injekcióval lehetséges. Utána következhet a hyaluronsav feltöltés a bőr felületesebb rétegeibe.Gyakran kombináljuk a hyaluronsavas injectiós feltöltéseket Botox kezeléssel és alkalmazhatjuk szemhéjplasztika és az arcplasztika kiegészítéseként.

A hyaluronsav feltöltés alkalmazható behúzódó hegek és a bőr egyenetlenségek kiemelésére is.

Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés egy olyan beavatkozás, melynek során egy nagyon vékony tű segítségével hatóanyagot juttatunk a bőrbe. Ennek következtében az összeesett bőr teltebbé válik, a ráncok kisimulnak, a vonások lényegesen fiatalosabbá, lágyabbá válnak.

Az ajakfeltöltés ugyanezzel a technikával történik: az ajkak teltebbé, hangsúlyosabbá, szabályosabbá válnak. Kiválóan alkalmas az eljárás a született asszimetria korrigálására is.

Kiknek ajánljuk a ránc- illetve az ajakfeltöltést?

Arcunkon az öregedés első, apró jelei 30-35 éves korunk táján megjelennek. A kötőszövet meglazul, a mimikai izmok működése következtében észrevehetővé válnak az első felületes ráncok. Ebben az esetben a ráncfeltöltés a legjobb megoldás, mely sok évre megoldja a problémát és ezzel elodázhatóvá válik a túl korai arcplasztika.

Az ajakplasztika, amennyiben esztétikai problémát orvosol, már fiatal korban is ajánljuk. A 40-45 éves kor körüliek esetében akkor indokolt az ajakfeltöltés, amikor megjelennek a száj körüli ráncok, megkezdődik a a felső ajak elvékonyodása, illetőleg a szájzugok megereszkedése zavaróvá válik.

Legfőbb felhasználási területek:

  • a nasolabiális redő (orr-ajak barázda) kisimítása
  • a glabella (szemöldök közötti ráncok) eltüntetése
  • a szem és a száj körüli ráncok csökkentése
  • a szájzug, az áll és az alsó álkapocs ráncainak halványítása

A kezelés rövid ideig tart, hatása azonnal látható és meg is marad. Ajakfeltöltés előtt alkalmazhatunk érzéstelenítő injekciót.

Szövődmények:

A hyaluronsavas kezelés esetében a szövődmények ritkák. Ajakvastagítás után 1-2 napig duzzanat léphet fel az injekció helyének bevérzése miatt. A bőr allergiás kipirosodása ezrelékes valószínűséggel jön létre, általában a kezelést követő 1-2 napon belül elmúlik.

Nagyon ritkán az egyéni kötőszöveti sajátosságok miatt a feltöltőanyag a szokásosnál gyorsabban szívódik fel.

Utókezelést a hyaluronsav feltöltés nem igényel.

Fontos megjegyezni, hogy a kezelést követően 2 napig ne masszírozzuk a kezelt területet és 3 napig tartózkodjunk a szauna és szolárium használatától.A bőr alatti mélyebb rétegekbe, illetve nagyobb volumen tartós feltöltésére ajánlható a saját zsír átültetés vagy lipofilling. Erről részletesebben a sajátzsír átültetés menüpontban írunk.

Hyaluronsavas kezelések tájékoztató jellegű árai

Nazolabialis redő ( nevető ráncok ) : 60.000 - 80.000 Ft
Szájfeltöltés : 40.000 - 80.000 Ft
Volumentöltés arcon (könny árok feltöltés) : 100.000 - 200.000 Ft

rendelési idők (2. rendelő)

Kedd Szerda Péntek

Dr. Zapf István Tamás
09:00-15:00

Dr. Kovács Gyula 08:30-12:00

Dr. Kádár Zsolt (kéthetente)
16:00-18:00
Dr. Pavlovics Gábor
16:00-20:00
Dr. Tizedes György 16:00-20:00

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika