Lézeres szőrtelenítés

Klinikánk lézeres szőrtelenítő kezeléseivel tartósan megszabadulhat a nem kívánatos szőrzettől.

Tartós lézeres szőrtelenítés

A szőrtelenítés napjainkban a szépségápolás természetes részét képezi mind a hölgyek, mind az urak részéről. A mindennapokban használt eljárások (borotválás, epilálás, gyantázás) időigényes módszerek, rövidtávú megoldást jelentenek, számos mellékhatással járhatnak (szőrtüsző gyulladás, bőrirritáció, kipirosodás). Az esztétikai kellemetlenséget okozó-akár látható testrészen megjelenő –nemkívánatos szőrök kozmetológiai problémát jelentenek. Ha megunta a szőrtelenítés gyakran fájdalmas és mindig visszatérő problémáját, akkor érdemes megoldásként a tartós lézeres szőrtelenítést választania. A lézeres szőrtelenítés pár alkalmat vesz csak igénybe, nincs mellékhatása, és minimális kellemetlenséggel jár.

Mivel a szőr növekedése ciklikus, a kezelést több alkalommal ismételni kell. A lézeres szőrtelenítés csak az aktív, növekedési (ún.anagén) fázisban lévő szőrtüszőket pusztítja el.

A szőrszál növekedési ciklusa (3 stádium):


A szőrszál növekedését három fázissal jellemezhetjük:

  • Anagen (aktív) (növekedési) fázisban a szőrtüsző és a szőrszál kapcsolata folyamatos, a szőrhagyma szorosan tapad a kötőszöveti alaphoz.
  • Katagén (átmeneti, intermedier) fázisban a tüsző sorvadni kezd és a szőrszál mélyebb rétege, alapjáról leválva elkezd kilökődni.
  • Telogén (pihenő) (nyugalmi) fázisban a szőrtüsző sorvad, elszarusodik, az elöregedett szőrszál kilökődik és új indul növekedésnek.

A kezelés lényege:

A bőrfesték, vagyis a melanin a szőr színező anyaga. A kezelés lényege, hogy a lézer által kibocsátott fényt a hajhagymában lévő melanin elnyeli. A fény hővé alakul, és károsítja, gyengíti, valójában „megfőzi” a szőrtüszőt anélkül, hogy a bőr körülötte megsérülne. Bőrtípustól függően, egyénenként és testtájanként változó energiát alkalmazva megfelelő hatásfokkal égethető ki a szőrtüsző, tartós eredményt biztosítva. Az elpusztult szőrtüsző helyén már nem nő erős szőr, pihék előfordulhatnak. A leghatásosabb a módszer a világos bőrű és sötét szőrzetű pácienseknél, mert sötétebb bőr esetén a bőr pigmentjei is elnyelhetik az energiát és a bőr megéghet, hyperpigmentáció léphet fel.

Az ősz szőrre (ami nem tartalmaz pigmenteket) nem hatásos.

A tartós szőrtelenítés folyamata:

A kezelést végző orvos megtisztítja a kezelendő felületet, amit kb.2 nappal a kezelés előtt célszerű leborotválni. Az orvos és a páciens is védőszemüveget visel az eljárás alatt, ami az adott hullámhosszú sugarakat kiszűri. Az érzékenyebb bőrűek egy kis égető érzést és esetleg kipirosodást tapasztalhatnak, ami a kezelést követően kis időn belül elmúlik. A kezelések időszakában a napozás és szolárium nem ajánlott, vagy célszerű magas fokú fényvédő krémet használni. A kezelést annyiszor kell megismételni, ahány alkalmat a kezelőorvos javasol (ez bőrtípusnak, a szőr sűrűségének, illetve egyéb tényezőknek a függvényében dől el).

Néhány szó a kezelés során használt lézeres berendezésről: Lézeres szőrtelenítésre a Da Vinci Magánklinikán „diódalézer” berendezést használunk . A diódalézer abban különbözik az IPL-től, azaz a villanófényes eljárástól, hogy a diódalézer energiája célzottan ér el a szőrtüszőkbe, véglegesen pusztítja el azokat. Míg a villanófénynél az energia egy része elveszik, a kezelés hatása pedig nem végleges. A Lumenis cég- mely világvezető az orvosi lézerek előállításában-által gyártott Lightsheer fantázianevű lézeres szőrtelenítő berendezés pontos beállítása révén megvédi a szöveteket a roncsolódástól, ugyanakkor lead annyi hőt, hogy elpusztítsa a szőrtüszőt. Szabadalmaztatott „ChillTip” rendszere folyamatos hűtést biztosít a bőr számára, fokozva a páciensek kényelmét.

További kérdés esetén, forduljon bátran a kezelést végző orvosainkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésére!

rendelési idők

Hétfő Szerda Csütörtök
Dr. Jedlicska Dalma Dr. Péter Iván
16:00-20:00
Dr. Várszegi Dalma
14:30-17:30 (kéthetente)
Dr. Karádi Zsófia
17:00 - 20:00

Időpontfoglalás Dr. Várszegi Dalmához és Dr. Pozsgai Melániához csak a +36 72 512 050 telefonszámon lehetséges.

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika