Lézeres szőrtelenítés

Klinikánk lézeres szőrtelenítő kezeléseivel tartósan megszabadulhat a nem kívánatos szőrzettől.

Tartós lézeres szőrtelenítés

A szőrtelenítés napjainkban a szépségápolás természetes részét képezi mind a hölgyek, mind az urak részéről. A mindennapokban használt eljárások (borotválás, epilálás, gyantázás) időigényes módszerek, rövidtávú megoldást jelentenek, számos mellékhatással járhatnak (szőrtüsző gyulladás, bőrirritáció, kipirosodás). Az esztétikai kellemetlenséget okozó-akár látható testrészen megjelenő –nemkívánatos szőrök kozmetológiai problémát jelentenek. Ha megunta a szőrtelenítés gyakran fájdalmas és mindig visszatérő problémáját, akkor érdemes megoldásként a tartós lézeres szőrtelenítést választania. A lézeres szőrtelenítés pár alkalmat vesz csak igénybe, nincs mellékhatása, és minimális kellemetlenséggel jár.

Mivel a szőr növekedése ciklikus, a kezelést több alkalommal ismételni kell. A lézeres szőrtelenítés csak az aktív, növekedési (ún.anagén) fázisban lévő szőrtüszőket pusztítja el.

A szőrszál növekedési ciklusa (3 stádium):


A szőrszál növekedését három fázissal jellemezhetjük:

  • Anagen (aktív) (növekedési) fázisban a szőrtüsző és a szőrszál kapcsolata folyamatos, a szőrhagyma szorosan tapad a kötőszöveti alaphoz.
  • Katagén (átmeneti, intermedier) fázisban a tüsző sorvadni kezd és a szőrszál mélyebb rétege, alapjáról leválva elkezd kilökődni.
  • Telogén (pihenő) (nyugalmi) fázisban a szőrtüsző sorvad, elszarusodik, az elöregedett szőrszál kilökődik és új indul növekedésnek.

A kezelés lényege:

A bőrfesték, vagyis a melanin a szőr színező anyaga. A kezelés lényege, hogy a lézer által kibocsátott fényt a hajhagymában lévő melanin elnyeli. A fény hővé alakul, és károsítja, gyengíti, valójában „megfőzi” a szőrtüszőt anélkül, hogy a bőr körülötte megsérülne. Bőrtípustól függően, egyénenként és testtájanként változó energiát alkalmazva megfelelő hatásfokkal égethető ki a szőrtüsző, tartós eredményt biztosítva. Az elpusztult szőrtüsző helyén már nem nő erős szőr, pihék előfordulhatnak. A leghatásosabb a módszer a világos bőrű és sötét szőrzetű pácienseknél, mert sötétebb bőr esetén a bőr pigmentjei is elnyelhetik az energiát és a bőr megéghet, hyperpigmentáció léphet fel.

Az ősz szőrre (ami nem tartalmaz pigmenteket) nem hatásos.

A tartós szőrtelenítés folyamata:

A kezelést végző orvos megtisztítja a kezelendő felületet, amit kb.2 nappal a kezelés előtt célszerű leborotválni. Az orvos és a páciens is védőszemüveget visel az eljárás alatt, ami az adott hullámhosszú sugarakat kiszűri. Az érzékenyebb bőrűek egy kis égető érzést és esetleg kipirosodást tapasztalhatnak, ami a kezelést követően kis időn belül elmúlik. A kezelések időszakában a napozás és szolárium nem ajánlott, vagy célszerű magas fokú fényvédő krémet használni. A kezelést annyiszor kell megismételni, ahány alkalmat a kezelőorvos javasol (ez bőrtípusnak, a szőr sűrűségének, illetve egyéb tényezőknek a függvényében dől el).

Néhány szó a kezelés során használt lézeres berendezésről: Lézeres szőrtelenítésre a Da Vinci Magánklinikán „diódalézer” berendezést használunk . A diódalézer abban különbözik az IPL-től, azaz a villanófényes eljárástól, hogy a diódalézer energiája célzottan ér el a szőrtüszőkbe, véglegesen pusztítja el azokat. Míg a villanófénynél az energia egy része elveszik, a kezelés hatása pedig nem végleges. A Lumenis cég- mely világvezető az orvosi lézerek előállításában-által gyártott Lightsheer fantázianevű lézeres szőrtelenítő berendezés pontos beállítása révén megvédi a szöveteket a roncsolódástól, ugyanakkor lead annyi hőt, hogy elpusztítsa a szőrtüszőt. Szabadalmaztatott „ChillTip” rendszere folyamatos hűtést biztosít a bőr számára, fokozva a páciensek kényelmét.

További kérdés esetén, forduljon bátran a kezelést végző orvosainkhoz, akik készséggel állnak rendelkezésére!

rendelési idők

Hétfő Szerda Csütörtök
Dr. Pozsgai Melánia
17:00-20:00
Dr. Péter Iván
16:00-20:00
Dr. Várszegi Dalma
14:30-17:30 (kéthetente)
Dr. Pozsgai Melánia
17:00 - 20:00

Időpontfoglalás Dr. Várszegi Dalmához és Dr. Pozsgai Melániához csak a +36 72 512 050 telefonszámon lehetséges.

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika