Mellkisebbítés - mell redukció

A mell méretének csökkentése és ugyanakkor a lógó mell formájának is korrigálása

A nagyméretű mell gyakran komoly gondot jelent viselőjüknek. Vannak akiknek emiatt a napi életvitele soha nem képzelhető el melltartó viselése nélkül. A társasági és esztétikai kényelmetlenség mellett a mell súlya a vállak és a hát fájdalmát okozhatják. A mell alatt a bőr ismétlődő gyulladása lehet a folytonos izzadás és dörzsölődés miatt. Érthető kérés a mell kisebbítése még műtét árán is.

Plasztikai műtéttel a mell méretét jelentősen csökkenthetjük, és ugyanakkor a lógó mell formáját is korrigálni tudjuk.

A műtétről

A méret kisebbítő emlőplasztikát mindig altatásban végezzük. Egy napos klinikánkon töltött megfigyelés a műtétet követően általában szükséges. Néhány hétig kompressziós melltartó viselése javasolt. A mellplasztika általában egy hét munka kieséssel jár. A varratszedés 2 hét múlva esedékes. A teljes gyógyulás időszaka 3-4 hét.

Az emlő méretének kisebbítése történhet zsírszívással.
Ilyenkor csak a mell zsírtartalmából távolítunk el a mell mirigyállomány sérülése nélkül. Ez ajánlott azoknál akik még szoptatás előtt vannak!! Tudni kell azonban, hogy zsírszívással a mell mérete csak 20%-kal csökkenthető.

Szinte korlátlan a kisebbítés mértéke, ha műtéttel a mirigyállományból is eltávolítunk. A mirigyállomány operálása után viszont a szoptatás során szövődmény léphet fel. A mellek kialakított új formája tartós, de a műtéti metszésnek nem feltűnő, diszkrét nyoma mindig marad.

Érzéstelenítés módja: Altatás vagy epidurális érzéstelenítés
Műtéti idő: 2-3 óra
Klinikai kezelés időtartama: 1-2 éjszakás bennfekvés
Varratszedés: 2-3 hét múlva
Speciális melltartó viselése: 4-6 hétig
Sportolás, fizikai megerőltetés szüneteltetése: 6 hétig

Előnyök

Könnyebb, szebb formájú mellek. A fent említett panaszok enyhülése, fájdalommentes sportolási lehetőség. Emberi kapcsolatok, anélkül, hogy úgy érezné, hogy mások csak a nagy mellére összpontosítanak. Jobb közérzet, megnövekedett önbizalom.

rendelési idők (2. rendelő)

Kedd Szerda Péntek

Dr. Zapf István Tamás
09:00-15:00

Dr. Kovács Gyula 08:30-12:00

Dr. Kádár Zsolt (kéthetente)
16:00-18:00
Dr. Pavlovics Gábor
16:00-20:00
Dr. Tizedes György 16:00-20:00

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika