Mellkisebbítés - mell redukció

A mell méretének csökkentése és ugyanakkor a lógó mell formájának is korrigálása

A nagyméretű mell gyakran komoly gondot jelent viselőjüknek. Vannak akiknek emiatt a napi életvitele soha nem képzelhető el melltartó viselése nélkül. A társasági és esztétikai kényelmetlenség mellett a mell súlya a vállak és a hát fájdalmát okozhatják. A mell alatt a bőr ismétlődő gyulladása lehet a folytonos izzadás és dörzsölődés miatt. Érthető kérés a mell kisebbítése még műtét árán is.

Plasztikai műtéttel a mell méretét jelentősen csökkenthetjük, és ugyanakkor a lógó mell formáját is korrigálni tudjuk.

A műtétről

A méret kisebbítő emlőplasztikát mindig altatásban végezzük. Egy napos klinikánkon töltött megfigyelés a műtétet követően általában szükséges. Néhány hétig kompressziós melltartó viselése javasolt. A mellplasztika általában egy hét munka kieséssel jár. A varratszedés 2 hét múlva esedékes. A teljes gyógyulás időszaka 3-4 hét.

Az emlő méretének kisebbítése történhet zsírszívással.
Ilyenkor csak a mell zsírtartalmából távolítunk el a mell mirigyállomány sérülése nélkül. Ez ajánlott azoknál akik még szoptatás előtt vannak!! Tudni kell azonban, hogy zsírszívással a mell mérete csak 20%-kal csökkenthető.

Szinte korlátlan a kisebbítés mértéke, ha műtéttel a mirigyállományból is eltávolítunk. A mirigyállomány operálása után viszont a szoptatás során szövődmény léphet fel. A mellek kialakított új formája tartós, de a műtéti metszésnek nem feltűnő, diszkrét nyoma mindig marad.

Érzéstelenítés módja: Altatás vagy epidurális érzéstelenítés
Műtéti idő: 2-3 óra
Klinikai kezelés időtartama: 1-2 éjszakás bennfekvés
Varratszedés: 2-3 hét múlva
Speciális melltartó viselése: 4-6 hétig
Sportolás, fizikai megerőltetés szüneteltetése: 6 hétig

Előnyök

Könnyebb, szebb formájú mellek. A fent említett panaszok enyhülése, fájdalommentes sportolási lehetőség. Emberi kapcsolatok, anélkül, hogy úgy érezné, hogy mások csak a nagy mellére összpontosítanak. Jobb közérzet, megnövekedett önbizalom.

rendelési idők (2. rendelő)

Kedd Szerda Péntek

Dr. Zapf István Tamás
09:00-15:00

Dr. Kovács Gyula 08:30-12:00

Dr. Kádár Zsolt (kéthetente)
16:00-18:00
Dr. Pavlovics Gábor
16:00-20:00
Dr. Tizedes György 16:00-20:00

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika