Mellkorrekció

A vonzó, szép dekoltázsért kivágott ruhában vagy fürdőruhában. Több önbizalomért.

Az emberi test két oldala nem tükörszimmetrikus, a két oldal között minden esetben található eltérés. Ez a különbözőség alig észrevehető, egyes esetekben azonban jelentős lehet.

A női emlő esetén is igazak a fenti megállapítások. Legtöbbször minimális eltérés látható, gyakran a páciens észre sem veszi, ha külön nem hívjuk rá fel a figyelmet.

A műtétek esetén azonban érdemes rávilágítani, mivel az eredetileg meglévő különbség a műtét után is megmaradhat, az eredményt azonban a páciens sokkal kritikusabban fogja vizsgálni, és több mint valószín, észre is veszi, esetleg a beavatkozás következményének tekinti.

A két emlő közti eltérést leggyakrabban a csontos mellkas jobb és bal oldalának alaki eltérése adja. Lehet gerincferdülés következménye is.

Nem ritka azonban a jelentős, akár 50%-os volumen (térfogat) és forma különbség is. Ilyenkor az emlő felvarrás, és az implantátum beültetés (a volumenbeli eltérés megoldására) módszereinek kombinálásával lehet elérni megfelelő eredményt.

Mastopexia - a lógó mell korrekciója

Többszöri szoptatás vagy jelentős fogyás a szép fiatal emlőn is súlyos nyomot hagynak. A mellek petyhüdtté, lógóvá válhatnak. Érthető kérés a hirtelen jött változás korrigálása, még műtét árán is.

Plasztikai műtéttel a fiatalos emlőformát vissza lehet adni.

Lógó mell korrekciója után a műtéti metszéseknek nem feltűnő, diszkrét nyoma mindig marad. Az emlő plasztikára több, jól bevált műtét is létezik. Ezek a műtétek a metszésvonalak lefutásában különböznek. A legmegfelelőbb módszer kiválasztása a műtét előtti vizit alkalmával történik.

Fontos tudnivaló: A mell kialakított formája tartós, de újabb szoptatás, vagy nagyfokú fogyás ismét lógást okozhat, ami miatt újabb műtét válhat szükségessé. Ezért a műtétet a tervezett gyermek megszületése után ajánlatos elvégezni.

A műtétről

Érzéstelenítés módja: altatás vagy epidurális érzéstelenítés
Műtéti idő: 1,5 - 2,5 óra
Klinikai tartózkodás időtartama: egy éjszakás bennfekvés
Varratszedés: 2-3 hét múlva
Speciális melltartó viselése: 3-6 hétig
Sportolás, fizikai megerőltetés szüneteltetése: 6 hétig

Eredmény

Fiatalos, természetes formájú, tömör mellek még melltartó nélkül is. Vonzó, szép dekoltázs kivágott ruhában vagy fürdőruhában. Több önbizalom.

Az emlő kialakított új formája tartós, de újabb szoptatás ismét lógást okozhat, ami miatt újabb műtét válhat szükségessé. Ezért a műtétet a tervezett gyermekek megszületése után ajánlatos elvégezni.

Gyakran előfordul, hogy a lógó mell méretén is változtatni kell. Néha a szoptatások utáni lógás a mirigyállomány elsorvadásával társul és protézis beültetéssel lehet csak ideális formát kialakítani.

A plasztikai műtét összekapcsolható az emlő méretének csökkentésével (redukció), egyes esetekben egyéb ok miatt szükséges műtétekkel is.

rendelési idők (2. rendelő)

Kedd Szerda Péntek

Dr. Zapf István Tamás
09:00-15:00

Dr. Kovács Gyula 08:30-12:00

Dr. Kádár Zsolt (kéthetente)
16:00-18:00
Dr. Pavlovics Gábor
16:00-20:00
Dr. Tizedes György 16:00-20:00

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika