Mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás eredménye azonnal látható, a műtét magabiztosságot és életkedvet ad.

A női test harmonikus szépségének ábrázolásakor kiemelkedő jelentőséget tulajdonítanak a művészek a szép melleknek, s ez nem véletlen. A formás kebleknek kétségtelenül fontos szerepe van a nemi vonzás felkeltésében és a nemi öntudat fenntartásában egyaránt.

Nagyon sok nőnek okoz problémát, hogy mellei kisebbek vagy nagyobbak az általában elfogadott méretnél.

Az egyik leggyakrabban végzett plasztikai sebészeti beavatkozás a mellnagyobbítás implantátum segítéségével. Fejletlen, kis méretű, vagy a szoptatást követően megkisebbedett mellek méretének növelésére javasolt eljárás. Ha a két mell mérete eltérő, az asszimetria is gyakran korrigálható implantátum segítségével.

A Da Vinci Magánklinika által mellnagyobbításhoz használt protézisek széles teljes választéka rendelkezésre áll.Hazánkban a legjobb minőségű, teljesen biztonságos protézisek minden fajtája beszerezhető. Az implantátum típusának, formájának és méretének pontos kiválasztása a műtét előtti személyes konzultáció egyik lényeges feladata. Választhat a páciens sima, vagy textúrált és micro textúrált felszínű, szilikon-géllel, vagy hidrogéllel töltött protézisek közül. Formáját tekintve az implantátum lehet zsemle formájú, csepp alakú, anatómiai formájú. Bizonyított, hogy a protézis beültetésnek (a rémhírekkel ellentétben) nincs immunológiai vagy rákkeltő hatása.

A műtétről

A mellnagyobbító protézisek beültetése a mellizomzat, vagy a mellmirigy állománya alá történik. A műtét a mirigyállományt nem károsítja, szinte nem is érinti. Az emlőprotézis behelyezése után még szoptatás is lehetséges. A műtéti behatolás kb. 3,5-5 cm, mely lehet a mell alatti redőben, a bimbóudvar körül, vagy a hónalji redőben vezetett metszés. A protézis behelyezését altatásban végezzük. A műtét után általában egy napos intézeti megfigyelés szükséges.

Érzéstelenítés módja: altatás vagy epidurális érzéstelenítés
Műtéti idő: Kb. 1-1,5 óra
Klinikai tartózkodás időtartama: 1 éjszakás bennfekvés
Varratszedés: 2-3 hét múlva
Speciális kompressziós melltartó viselése: 3-6 hétig
Sportolás, fizikai megerőltetés szüneteltetése: 6 hétig

Mellnagyobbítás előnyei

Szép formájú, vonzó mellek, alig észrevehető, rövid műtéti hegek. A mellnagyobbítás eredménye azonnal látható, a műtét magabiztosságot és életkedvet ad.

Néhány szó az implantátumokról

A beültetésre kerülő szilikon-gél tartalmú implantátumnak, –a sajtóban napvilágot látott mindenféle ellenkező információival szemben,- semmilyen egészségkárosító hatására (rákkeltő hatás, autoimmun vagy kötőszöveti betegségeket okozó hatás) vonatkozóan semmiféle tudományos bizonyíték nincs. Azoknak egészségkárosító hatását kimutatni nem lehet.

A szilikon az orvostudományban széles körben alkalmazott anyag (szívsebészet, urológia, idegsebészet, fül-orr-gégészet stb.). Számos szájon át alkalmazott gyógyszer, kozmetikumok, varróanyagok, injekciós tűk, kenőanyagok) tartalmaznak szilikont, mindenféle egészségkárosító mellékhatás nélkül!

Az implantátum behelyezésével végzett mellnagyobbítás nem gátolja sem a későbbi szoptatást sem a rendszeres onkológiai szűrővizsgálatot, miután az implantátum az izom alá kerül, a mellállomány felette szabadon áttapintható, vizsgálható. Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy a korrekciós műtét után mind a szoptatás, mind a nagymértékű fogyás ronthat a műtéti eredményen.

Az esetleges komplikációkról

A műtétnek, mint minden műtéti beavatkozásnak vannak esetleges komplikációi. Az általában szóba jövő műtéti szövődményeken (vérzés, fertőzés, trombózis) túl, melyek igen ritkák, vannak speciális, az implantátummal kapcsolatos szövődmények. A beültetett szilikon-tasak bármennyire szövetbarát is, ennek ellenére a szervezet számára egy idegen anyag, s így a protézis körül egy vékony kötőszövetes tok képződik néhány hét alatt. Normális esetben ez a kötőszövetes tok, amely minden implantátum körül kialakul, nem okoz semmilyen problémát. Az esetek egy részében (ez a statisztikák szerint 10-30% körül mozog), ez a tok megvastagszik, zsugorodik (ezt hívjuk kapszuláris kontrakturának), ezáltal a heges tokba zárt képlékeny szilikon protézis megkeményedik, deformálódik, benne gyűrődések képződhetnek, helyéről elmozdulhat, a mellben feszülő érzés keletkezhet, esetleg fájdalom léphet fel, -nyomásra, mozgásra, -esetleg nyugalomban is.

Ilyen esetben egy másik műtét szükséges, melynek során a tok felhasításával ismét eredeti formáját nyerheti vissza a protézis, a panaszok megszűnnek, s tekintettel arra, hogy ezen második műtét lényegesen kisebb beavatkozás, mint az első, esély van rá, hogy a kapszulaképződés nem lép fel ismét, bár ennek lehetősége továbbra sem kizárt. Amennyiben ez újra bekövetkezik, újabb kis műtéttel korrigálható.

A műtét után

A műtéti vérzés általában nem jelentős, és biztonsággal csillapítható, draincső behelyezése gyakori a közvetlen műtét utáni időszakra. Ez a gyógyulás szempontjából semmilyen hátrányt nem jelent. Egészen kivételes esetben a műtét után fellépő fertőzés, sebgyógyulási zavar a protézis eltávolításához vezethet.

Műtét után minden esetben szükséges a mell átmeneti nyugalomba helyezése (emiatt kérjük, hogy a műtétre szerezzen be puha, elasztikus melltartót). Később javasolt a tájék rendszeres masszírozása, az implantátum mozgatása indokolt lehet, legalább 1 éven át, a megadott utasítás szerint. Műtét után 2 hétig ne vezessen autót, 6 hétig tartózkodjon minden olyan tevékenységtől (pl. nehéz tárgyak emelése) ill. olyan típusú sportoktól melyek erős vállmozgással járnak. Ezen idő alatt napozás, szolárium nem javasolt, utána is fényvédő krém használata javallott a műtéti heg területén.

Az implantátum a későbbi terhességet, illetve szoptatási képességet nem befolyásolja. Kicsi, lógó mellek esetén az implantáció mellett szükséges a mellek felvarrása is. Ennek szükségességét az emlőbimbó helyzete szabja meg. Amennyiben a bimbó az emlő alsó áthajlási redője alatt helyezkedik el, akkor a felvarrást is el kell végezni.

rendelési idők (2. rendelő)

Kedd Szerda Péntek

Dr. Zapf István Tamás
09:00-15:00

Dr. Kovács Gyula 08:30-12:00

Dr. Kádár Zsolt (kéthetente)
16:00-18:00
Dr. Pavlovics Gábor
16:00-20:00
Dr. Tizedes György 16:00-20:00

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika