Ortopédia, traumatológia

A tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.

Ortopédia

A tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület. A mozgásszervi betegségek körébe tartozik a végtagi csontok, ízületek és inak betegsége, az izombetegségek egy része, valamint a gerincoszlop csigolyáinak és a környező lágyrészeknek az elváltozása.

Kezdetben az ortopédia a különböző torzulásoktól, deformitásoktól, bénulásoktól szenvedő emberek problémáit elsősorban mechanikai segédeszközökkel próbálta gyógyítani, esetleg fürdőkúrát ajánlott. Ma már az altatásos érzéstelenítés feltalálása után az ortopédia nemcsak a konzervatív, azaz vértelen módszereket tudja alkalmazni, hanem műtéti beavatkozásokat is végez.

Ilyen problémák esetén fordulhatnak orvosainkhoz:

 • csípő- és térdprotetika,
 • csípő- és a térd időskori megbetegedései,
 • gerinc degeneratív megbetegedései,
 • porckopás,
 • sportsérülések,
 • ortopédiai váll-, könyök kéz- és lábbetegségek,
 • alagút-szindrómák,
 • ínhüvely-gyulladások,
 • gyermekortopédia,
 • láb szerzett deformitásainak kezelése
 • alsó- és felső végtag akut baleseti ellátása
 • minimal invazív csípőprotézis izomátvágás nélkül
 • térdprotézis
 • vállprotézis
 • arthroszkópos sebészet

A minimal invazív csípőműtétről röviden:

Ennek az új műtéti eljárásnak a lényege az, hogy a protézis a csípő körüli izmok sértése nélkül kerül beültetésre. A hagyományos műtétekkel szemben, a műtét nem jár izmok, illetve inak átvágásával, hanem a protézis beültetése egy természetes, izmok között található résen keresztül történik. A műtét nagy gyakorlatot és speciális eszközöket igényel. A műtétnek számos előnye van a hagyományos módon végzett műtétekkel szemben. Az „új csípő” sokkal stabilabb, ezért hagyományos műtétek utáni korlátozások (mélyre való ülés, cipőfűző megkötés, illetve az oldalra fekvés kerülése, stb.) nem szükségesek.

A rendkívül kicsi metszés, mely átlagosan fele a hagyományos műtétekhez képest (kb.: 8 cm) a bikini vonalában is ejthető, így a későbbiekben a heg rejtve maradhat. Mivel jelentősen kisebb a szöveteket ért sérülés, kevesebb a műtét utáni fájdalom. A műtét során kisebb a vérvesztés, ezért a műtét utáni vérátömlesztés szükségessége rendkívül ritka. Tekintettel arra, hogy az izmok teljes terhelhetősége megmarad, a betegek többsége néhány nappal a műtétek követően megerőltetés nélkül képes segédeszköz nélkül járni, ill. pár héttel később vezetni vagy könnyebb munkát végezni!

Traumatológia

A traumatológia vagy baleseti sebészet (görög: trauma, „seb, sérülés”) orvostudományi szakág, amely a balesetek vagy erőszak által okozott sérülésekkel és sebekkel foglalkozik és ezeket sebészi úton kezeli vagy hozza rendbe. Általában a sebészet külön szakágának tekintik, de bizonyos országokban gyakran az ortopéd sebészet része.

rendelési idők (KIKELET FSZ/1. rendelő)

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
Dr. Domán István
10:00 - 12:00,
30 percenként
Dr. Koós Zoltán 14:00-19:15 Dr. Koós Zoltán 17:00-19:15
Dr. Novák László 17:30-18:30 Dr. Bűcs Gábor 16:00-19:30 Dr. Kromek Lóránd 16:00 - 18:00 Dr. Ayerh George
16:00 - 20:00
Dr. Bálint Lehel
(előre egyeztetés alapján)

Dr. Domán István szakrendelésére kizárólag csípő, térd és alsó végtagi panaszok esetén szíveskedjenek foglalni.

Prof. Dr. Szabó István rendelésére az időpontfoglalás kizárólag a +36 70/600 9919 számon Kalauz Judit asszisztensnőnél lehetséges.

IDŐPONTFOGLALÁS A MEDIO OLDALÁN

Felhívás Pácienseinkhez!

Klinikánk fekvőbeteg ellátást nyújtó épületében továbbra is látogatási tilalom van érvényben.
A szájmaszk használata kötelező, valamint a műtét napján negatív antigén gyorsteszt szükséges.


Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az energiaárak drasztikus emelkedése, ezáltal költségeink jelentős növekedése miatt 2022. október 1-től elkerülhetetlenné válik
szolgáltatásaink árainak emelése. A frissített árlista 2022.10.01.-től olvasható honlapunkon, addig is kérdés esetén keressék bizalommal recepciónkat.
Megértésüket köszönjük!

Üdvözlettel:
Da Vinci Magánklinika