Ráncfeltöltés saját zsírral

A saját zsírral történő arcfiatalítás ideális mindazoknak, akik a természetességre törekednek.

A saját zsírral történő ajakfeltöltés és ráncfeltöltés egyre gyakrabban alkalmazott technika a plasztikai sebészek körében. Manapság egyre elterjedtebb és népszerűbb az arcfiatalításnak az a módja, amikor a páciens saját zsírját juttatják vissza a bőr alá. A saját zsírral történő arcfiatalítás ideális mindazoknak, akik a természetességre törekednek, és idegen anyag felhasználása nélkül, gyorsan szeretnének éveket fiatalodni. A saját zsírral való feltöltéshez nem szükséges nagy mennyiségű zsír, így nem feltétlenül kell összekötni nagyobb területek zsírleszívásával, elegendő csupán a szükséges mennyiség eltávolítása, például fenék, csípő vagy a has területéről. Természetesen ebben az esetben is műtéti körülmények között történik a kezelés. Mivel a kezelés során a páciens saját zsírját használják fel, ezért allergiás reakciótól, túlérzékenységtől nem kell tartani. Saját zsírral feltölthető a középarc, a szemöldök közötti haragos ránc és az orr melletti, úgynevezett nasolabilis ránc is, valamint az alsó szemhéj területe.

A műtétről

Saját zsír átültetése során úgy távolítják el a zsírsejteket, hogy a lehető legkevésbé sérüljenek, hiszen a legjobb eredmény eléréséhez kisebb, sértetlen zsírsejtekre van szükség. A leszívott zsírsejteket megtisztítják, és átültetésre alkalmas formába processzálják. Ezt követően fecskendőbe töltik őket, majd a plasztikai sebész beinjekciózza a korrigálandó területre. A kezelés végén a szakember kíméletes masszázzsal egyenletesen eloszlatja a feltöltött anyagot. A beavatkozást jól felszerelt műtőben, helyi érzéstelenítés mellett végezik.

Kockázat

A saját zsírral feltöltés esetén nagyon ritkán fordul elő komplikáció, szövődmény. Mivel a szervezet saját anyagát juttatják vissza az arc ráncaiba, ezért allergiás reakció nem fordulhat elő. A saját zsírral történő feltöltés előtt plasztikai sebész részletesen elmondja a kezelés részleteit, az utána szükséges teendőket, esetleges kockázati tényezőket. Például duzzanatok, bevérzések megjelenhetnek a kezelt területen, de ezek egyéni hajlamtól függően csupán pár napig láthatók, és hűtéssel fel is gyorsítható a gyógyulás folyamata.

Eredmény

Fontos, hogy a kezelés után néhány napig óvjuk az erős gesztikulációtól, a masszázstól a kezelt területet. Területtől függően a befecskendezett zsírsejtek 20-80%-a felszívódik, de a kezelés után pár héttel ez a mennyiség korrigálható. Például a középarc területén nagyobb a valószínűséggel szívódik fel a zsír, mert ez a régió nagyon jó vérellátottságú.

rendelési idők (2. rendelő)

Kedd Szerda Péntek

Dr. Zapf István Tamás
09:00-15:00

Dr. Kovács Gyula 08:30-12:00

Dr. Kádár Zsolt (kéthetente)
16:00-18:00
Dr. Pavlovics Gábor
16:00-20:00
Dr. Tizedes György 16:00-20:00

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika