Zsírleszívás

Az adott testtájék kontúrjának javítása, szebbé tétele.

A zsírleszívás a közhiedelemmel ellentétben komoly műtét. A beavatkozás nem helyettesíti a fogyókúrát, inkább alakformálásra, bizonyos testtájak korrekciójára alkalmas. Ezen belül főleg az alhas, a csípő, a derék, a comb területének igazítása érdekében illetve a fogyókúrát követően megmaradó, mozgással hatékonyan el nem távolítható zsír eltüntetésére javasoljuk. Vékony kanülök segítségével lehetőség van a boka, az arc, a tokaformálására is.

Az eredmény tartós, ugyanis a zsírleszívással együtt a zsírsejtek is eltávolításra kerülnek az adott testfelületen így a későbbiekben ezen a területen már nem alakulhat ki zsírpárna.

A műtétről

A zsírleszívás ideális esetben elvégezhető ambuláns beavatkozásként, helyi érzéstelenítésben. A műtét általában altatásban tizenkét órás megfigyeléssel történik, melynek során a sebész csupán néhány kicsi metszést ejt, és ezen keresztül távolítja el a felesleges zsírszövetet. 4 testtájéknál nagyobb terület egyidejű zsírszívása esetén altatás vagy epidurális érzéstelenítés javasolt, egy éjszakás bent fekvéssel. A műtétet igen kicsiny (2-5 mm-es) rejtett metszésekből végezzük. Helyi érzéstelenítés után haza lehet menni, és 1-2 hét kímélet után gyakorlatilag normális életvitel folytatható. Altatás után vagy gerincvelő érzéstelenítés után 1 éjszakát szükséges a Da Vinci Klinikán tölteni. A műtétet követően azonban néhány hétig az adott testtájon testszorító viselése szükséges.

Érzéstelenítés módja: helyi érzéstelenítés, altatás vagy epidurális érzéstelenítés
Műtéti idő: 20-30 perc testtájanként
Zsírleszívás utáni klinikai kezelés időtartama: ambuláns vagy 1 éjszakás bennfekvés
Kompressziós ruha viselése: 6 hétig
Varratszedés: 1 hét múlva
Sportolás szüneteltetése: 3-6 hétig
Fontos: A zsírleszívás utáni változás elsősorban cm-ekben lesz mérhető, nem kg-okban!

rendelési idők (2. rendelő)

Kedd Szerda Péntek

Dr. Zapf István Tamás
09:00-15:00

Dr. Kovács Gyula 08:30-12:00

Dr. Kádár Zsolt (kéthetente)
16:00-18:00
Dr. Pavlovics Gábor
16:00-20:00
Dr. Tizedes György 16:00-20:00

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika