Szülészet

"A világ minden gyermekkel újra kezdődik…"
Henry David Thoreau

Célunk, hogy az új családtag születése, ami a legkedvesebb emlékeink közé kerül, ÜNNEP legyen, és ne egy szenvedéssel teli orvosi beavatkozás.


A Da Vinci Magánklinika modern műtői háttere, valamint népszerű, mindennap működő várandósgondozási és szülészeti ultrahang járóbeteg rendelése megfelelő környezetet nyújtott – Budapesten kívül az országban elsőként – szülészeti osztály létrehozására. A neves szakemberekből álló csoport vezetésére Dr. Vizer Miklóst kértük fel, aki személye garancia a legmagasabb szintű ellátásra.


Két fő szempont vezetett bennünket: a magánklinikánk színvonalához igazodó minőség, a másik pedig a maximális biztonság. Szülészeti programunkat azon várandósoknak ajánljuk, akiket előzőleg kivizsgáltunk, és nem észleltünk a szülési rizikót emelő anyai vagy magzati eltérést. A koraszülés és bizonyos anyai vagy magzati betegségek esetén háttérintézményünket, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szülészeti Klinikát ajánljuk, mert ezekben az esetekben az intenzív osztályok közelsége fontos. A szülés közben is előfordulhat nem várt szövődmény, probléma. Ilyenkor, ha ez nem oldható meg biztonsággal, azonnal szerződött partnerünk a PTE Szülészeti Klinika - az országban magas szakmai színvonalat képviselő – felnőtt intenzív, illetve újszülött intenzív osztályaira helyezzük át páciensünk. Az újszülött szükségessé váló áthelyezésben a Koraszülöttmentő Szolgálat segítségét vesszük igénybe.


Szülészeti Osztályunkon két speciális szobánk van, melyek modern szülőággyal, kihúzható kanapéval, bölcsővel berendezett „rooming-in” rendszerű családi szobaként funkcionálnak. Itt- igény szerint - a család , édesanya, édesapa, és az újszülött együtt lehet a klinikán töltött napokban. Császármetszés szükségessége esetén a Da Vinci Magánklinika műtőblokkjában egy műtő mindig készenlétben áll a beavatkozásra.


A szülészet az egyik legnagyobb szakember igényű szolgáltatásunk. Közel 30 szakember munkája teszi biztonságossá az ellátást. Az orvosok, szakdolgozók névsorát itt olvashatja.

Az árakat csomagokba rendezve találja meg, igyekeztük elkerülni, hogy rejtett, további költségek megnehezítsék a tervezést. Árainkat itt találja!

Kérdezz-felelek


Kik kerülhetnek a szülészeti programba?
A 34. terhességi hétnél fiatalabb kismamák, akik kivizsgálása megtörtént, és nem észleltünk olyan eltérést, mely esetében biztonsági okokból a szülést intenzív osztályok közelségében, a PTE Szülészeti Klinikán javasoljuk. A várandósokkal részletes szülészeti szerződést kötünk.


Milyen vizsgálatokat szükségesek a programba kerüléshez ?
Labor vizsgálat, anaesthesiológiai vizsgálat, szükség esetén szakirányú belgyógyászati vizsgálat (endokrinológiai, kardiológiai, gastro-enterológiai, stb.), kiterjesztett szülészeti ultrahangvizsgálat, szükség esetén magzati szív-ultrahangvizsgálat, CTG-vizsgálat, mikrobiológia leoltás.


Miért kerül ennyibe?
Hetente 1-2 szülésre terveztük a programot, így maximális figyelmet tudunk biztosítani, de az alacsony (és nem tömeges) szülésszám mellett is 8 szakember folyamatos 24-órás ügyeletét kell fenntartani. A szakorvosok, ápolók ügyeleti és munkabére képezi a csomag árának 2/3 részét. Amennyiben bármilyen oknál fogva a szülés nem nálunk zajlik le, nem kell fizetni az ügyeleti költséget sem.


Igaz-e az, hogy csak császármetszés történik itt?
Napjainkban egyre emelkedik a császármetszések száma biztonsági és kényelmi okokból. Klinikánkon egyaránt lehetőség van természetes és császármetszéssel történő szülésre. A szülés módját mindig elsősorban szakmai indokok alapján, a család kívánságát is figyelembe véve, individuálisan döntjük el.

Mi tartozik a szülészeti csomagba?
Családi szülőszobai tartózkodás 2 napig, a vajúdás kísérése, igény szerint korszerű fájdalom csillapítás biztosítása (epidurális, inhalációs), a szülés levezetése, az újszülött szakellátása. Az anya és a baba ápolása a klinikai tartózkodás során. Szükséges vizitek, a kötelező újszülött ellátás (BCG oltás, anyagcsereszűrés, hallásvizsgálat). Távozás előtt szülészeti és neonatológiai vizsgálat.


Mi tartozik a császármetszés kiegészítő csomagba?
A császármetszés műtétének minden költsége, és további egy nap klinikai tartózkodás.


Az édesapa velem lehet-e?
Igen, családi szobáinkban ággyá alakítható kétszemélyes kanapé is rendelkezésre áll, így a hozzátartozó szintén ott töltheti az éjszakát.

Mi tartozik a „Plusz” újszülött ellenőrző vizsgálatok csomagba?
A hazaadást követően: kontroll neonatológiai szakvizsgálat, korai csípőszűrés (nem helyettesíti a kötelező csípőszűrést), hasi és koponya ultrahangszűrés, gyermekkardiológiai szakvizsgálat és szívultrahang.

Hány nap után lehet elhagyni a klinikát?
Általánosságban természetes szülés után 2, császármetszés után 3 nappal javasoljuk a hazatérést. Lehetőség van további napokat is - ápolás mellett - a klinikán tölteni.


Orvosok, szakápolók:

Osztályvezető: Dr. Vizer Miklós PhD.

Szülészet, szakorvosok:

Dr. Arany Antal
Dr. Koppán Miklós, med. habil.
Dr. Veszprémi Béla, med. habil.
Dr. Kovács Kálmán, med. habil.
Dr. Bózsa Szabolcs, PhD.
Dr. Mátrai Gábor
Dr. Stefanovits Ágnes

Neonatológia, szakorvosok:

Dr. Adamovich Károly, PhD., szakmai vezető
Dr. Szász Mária, PhD.
Dr. Funke Simone, med. habil.
Dr. Vida Gabriella, PhD.
Dr. Rózsai Barnabás
Dr. Turai Réka

Szülésznők:

Scherer Beáta, vezető szülésznő
Kaizer Melinda
Ferkel Eszter
Grimné Locskai Elvira

Csecsemő ápolók:

Korilák Mária Zsuzsanna
Karcagi Magdolna
Mesz Erika
Kovács Laura

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátást nyújtó épületeiben továbbra is kizárólag a vizsgálatokra, illetve műtétekre érkező pácienseket tudjuk fogadni, hozzátartozókat, kísérőket, látogatókat nem.
Kiskorú és mozgásukban korlátozott pácienseink mellett egy kísérő megengedett. Genetikai ultrahang vizsgálaton egy fő kísérő vehet részt, amennyiben rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Da Vinci Magánklinika