Prof. Dr. Pár Alajos

Gasztroenterológia, Belgyógyászat, Allergológia és klinikai immunológia

Specializáció

Belgyógyászati-hepatológiai szakorvosi vizsgálat: a kórelőzmény és a fizikális státus vizsgálata, az a hozott laboratóriumi leletek értelmezése, különös tekintettel a máj betegségeire, így az alkoholos, vírusos, autoimmun-, anyagcsere-eredetű, cholestasisos, genetikai és gyógyszer-okozta kórképekre. A rendelkezésre álló adatok alapján a beteg állapotának véleményezése, további vizsgálatokra vonatkozó javaslattétel, a kezelést és megelőzést szolgáló életmódbeli és gyógyszeres tanácsadás.

Bemutatkozás

Belgyógyászati kórképek diagnosztikája, kezelése, különös tekintettel a toxikus (alkoholos), vírus-, autoimmun- és anyagcsere-eredetü májbetegségekre, azok májvédő, antiviralis és immunszuppressziv terápiájának irányítására. Fontos e kórképek korai felismerése, szűrése, kezelése, mindez a következményes májcirrhosis és májrák megelőzését szolgálja.

Tanulmányok
  • 1962. Pécsi Orvostudományi Egyetem, általános orvos
  • 1993. allergológia és klinikai immunológia szakvizsga
  • 1980. gastroenterológia szakvizsga
  • 1976. belgyógyászat szakvizsga
Tagságok

Tagja a Magyar Belgyógyász, a Magyar Gasztroenterológiai, Magyar Immunológiai Társaságnak, Magyar Infektológiai Társaságnak, az Amerikai és az Európai Májkutatási Társaságoknak, (American Association for the Study of the Liver Disease, AASLD, az European Association for the Study of the Liver EASL), és elnöke a PAB Immunológiai, Gasztroenterológia és Transzplantációs Munkabizottságának.

Beszélt nyelvek

Magyar, Angol