Gyógytorna

Napjainkban a felgyorsult életritmus, a hétköznapi tevékenységeink, a túlnyomó részben ülő, vagy nagy fizikai terheléssel járó munkavégzés olyan mértékben igénybe veszi testünket, szervezetünket, mely miatt egyre nagyobb jelentősége van a gyógytorna jótékony hatásának.

Az egyoldalú terhelés, kóros testtartás, vagy akár a hobbi/versenyszerű sportban előforduló megbetegedések, sérülések leküzdése gondos odafigyelést és pontosan megtervezett rehabilitációs programot igényelnek. Ebben segítenek klinikánk gyógytornászai.

Kellemes, jól felszerelt tornatermünkben várjuk vendégeinket, mely wellness részlegünkkel együttműködve segíti munkánkat, ezáltal komplex (száraz és vízi) kezelési programot nyújtva a gyógyulni, felfrissülni vágyó látogatóink részére.

Gyógytornászaink készségesen állnak rendelkezésükre.
Az első kezelés előtt ingyenes konzultációt biztosítunk terapeutáinkkal, a bejelentkezésre telefonon és online módon is van lehetőség.

 

Gerinctorna

A gerinc élettani helyzete és stabilizálása kulcsfontosságú a mindennapokban. Napi tevékenységünk nagy hányadán a gerinc valamilyen irányú elmozdulása bekövetkezik. Hogy ez minél biztonságosabban jöjjön létre, szükséges rendszeresen gerincünk stabilizálásával foglalkoznunk. Erre a célra szolgál az általunk kínált gerinctorna.
A hátfájdalmaktól szenvedőknek hívjuk fel a figyelmét, hogy a számukra is rendelkezésükre áll mozgásprogram, amely a tünetek csökkentésére szolgál.
Ugyanakkor a mozgásszegény életmódot folytató Hölgyek és Urak számára adaptált gyakorlatokat dolgoztunk ki.

Alsóvégtag torna

Elsősorban csípő-térd-bokaízületi fájdalmak továbbá az izom, és szalag sérülések kezelésére van lehetőségük azok számára, akik valamilyen formában érintettek.

Felsővégtag, nyak torna

A mai mozgásszegény életmód és a folyamatos ülő-, irodai munka következtében kialakuló tartásproblémákra, nyaki panaszokra, és háti fájdalomra nyújtunk egy aktív torna keretein belül segítséget. Célzottan a nyak körül kialakuló tünetek enyhítésére, a vázizomegyensúly helyreállításával és a feszes, görcsös izomzat nyújtásával ingereljük a szervezetet a tartás korrekciójára. Továbbá ergonometriai tanácsokkal is ellátjuk jelentkezőinket a megfelelő környezet kialakítása céljából.

OP torna

A csontritkulás (Osteoporosis) manapság már népbetegségként regisztrált kórkép. Az idő előrehaladtával a csökkenő csontsűrűség kihatással van a mindennapjainkra. A betegség kezelésének alapmotívuma a mozgásterápia. Az általunk kínált torna célja egyrészt a keringésfokozás ezáltal az ásványianyagok jobb, gyorsabb felszívódása, továbbá a felülről érkező terhelés által a csontszerkezet ingerlése, így a csontépítő folyamatok serkentése. Várunk minden kedves érdeklődőt, akik az alábbi kórkép tulajdonában szeretnének aktívabb életvitellel egy egészségesebb jövőképet kialakítani.

SPA torna

A Bechterew kór a gerincoszlopot és a keresztcsontot érintő ízületi gyulladások reumatológiai megjelenése. A betegség előrehaladtával a mozgásbeszűkülés folyamatos súlyosbodása akár a légzési paramétereket is ronthatja. Speciális tornánkat azoknak a betegeknek ajánljuk, akik a kórkép kezdeti szakaszában vannak és szeretnék, a betegség progresszióját lassítani, ezáltal életminőségüket megtartani, javítani. Légző- és tőrzsizomfejlesztő gyakorlatokkal segítjük elő a gerincoszlop és a bordák mozgástartományának megőrzését.

Vizitona

A víz szinte minden kórképben egy hatásosan alkalmazható közeg. Keringéstámogató, légzésjavító, koordiánciófejlesztő, izomerősítő hatásainak köszönhetően szeretnénk a száraz csoportos tornákat kiegészíteni egy pezsdítő vízi tornával modern kialakítású medencénkben, mely természetesen önálló kezelésként is hatékony gyógymód. Vizieszközeink tárházával tesszük színessé ezt a kellemes, fél órás mozgásterápiás programot.

Mozgásszervi kezelések

A program során segítjük a sérült végtagot újra felépíteni, visszaadni a gondtalan hétköznapi tevékenységek, sportolás lehetőségét/esélyét.
Kiért van a program?!

Akiknek szükségük van:

  1. Műtét utáni teljeskörű rehabilitációra
  2. Törések utáni teljeskörű rehabilitációra
  3. Sportsérülést követően a sportba való visszanevelésre
  4. Egyensúly-koordináció fejlesztésre, helyes járás újra tanításra