Dr. Papp Szilárd Ph.D

Szülészet-nőgyógyászat, Onkosebészet, Klinikai onkológia

Specializáció

Érdeklődési területem a szülészet mellett elsősorban a nőgyógyászati betegségek, különös tekintettel a nőgyógyászati daganatok sebészi ellátása hagyományos, illetve minimálinvazív (laparoszkópos) technikával.

Bemutatkozás

Érdeklődési területem a szülészet mellett elsősorban a nőgyógyászati betegségek, különös tekintettel a nőgyógyászati daganatok sebészi ellátása hagyományos, illetve minimálinvazív (laparoszkópos) technikával. Dr. Papp Szilárd vagyok, 1978-ban születtem Miskolcon. 2003-ban végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően a pécsi Élettani Intézetben folytattam az egyetemi évek alatt megkezdett tudományos kutatómunkámat idegélettani területen. 2008-ban a PhD fokozat megszerzését követően kezdtem meg a gyógyító munkát a pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán. 2012-ben szülészet-nőgyógyászat, 2014-ben klinikai onkológia, végül 2020-ban nőgyógyászati daganatsebészet szakvizsgát szereztem. Adjunktusi kinevezésemet követően 2017-től 2021-ig a pécsi Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Nőgyógyászati Osztályát, illetve Onkológiai Osztályát vezettem. 2003 óta rendszeresen oktatok orvostanhallgatókat mind magyar, mind angol nyelven. Folyamatosan résztveszek hazai és külföldi kongresszusokon, ahol előadásokkal szerepelek.

Tanulmányok
  • 2003. Pécsi Tudományegyetem, általános orvos
  • 2011. szülészet-nőgyógyászat szakvizsga
  • 2014. klinikai onkológia szakvizsga
  • 2017. szülészeti-nőgyógyászati ultrahang diagnosztika orvosi licenc vizsga
  • 2020. nőgyógyászati daganatsebészet szakvizsga
Tagságok

Tagja vagyok a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társaságnak, illetve a Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társaságnak, amelynek vezetőségi tagja is vagyok.

Beszélt nyelvek

Magyar, Angol