NŐGYÓGYÁSZAT

A nőgyógyászat a női nemi szervek megbetegedéseivel, illetve azok kezelésével foglalkozó szakterület. Bizonyos nőgyógyászati problémák csak sebészeti úton kezelhetőek. Ezen nőgyógyászati problémák korai felismerése a hatékony kezelés fontos feltétele.

TUDJON MEG TÖBBET

Több éves kimagasló szakmai tapasztalattal rendelkező nőgyógyászaink magánklinikánkon járóbeteg és egynapos sebészeti ellátás formájában is végeznek nőgyógyászati vizsgálatokat és a beavatkozásokat.

A nőgyógyászati műtéteket minden esetben szakorvosi vizsgálat előzi meg, amely különböző laboratóriumi és képalkotó vizsgálatokkal, illetve más szakorvosokkal való konzíliummal egészülhet ki. A vizsgálati eredményekre és a páciens állapotára támaszkodva határozzák meg nőgyógyászaink az alkalmazható kezelési módokat, tájékoztatják a beteget a tervezett műtétről, a lehetséges szövődményekről, az otthoni ápolási teendőkről, a gyógyulás szakaszairól. Kollégáink minden olyan információt rendelkezésre bocsátanak, amely a beteg számára szükséges annak eldöntéséhez, hogy milyen kezelési módot, illetve műtétet válasszon.

A nőgyógyászati beavatkozások a testi panaszokon túl gyakran lelki problémákat is okoznak. Szakembereink a műtétek okozta traumák kezelésében is segítenek, hogy pácienseink felépülése a leggyorsabban történjen meg. Országosan ismert nőgyógyász kollégáink minden fontos nőgyógyászati műtétet, szinte várakozás nélkül elvégeznek: az egyszerű, kisebb beavatkozásoktól a speciális kiterjesztett operációkig. Az egyszerűbb, kisebb beavatkozások (ambuláns beavatkozások) után akár pár órás megfigyelés elegendő, az egynapos műtéti ellátás során pedig pácienseink az érkezésüket követő egy napon belül távozhatnak klinikánkról.

MILYEN NŐGYÓGYÁSZATI MŰTÉTTEL FORDULHAT HOZZÁNK?

Mit tartalmaz a műtéti ár?

TUDÁSTÁR- HA MŰTÉTRE KERÜL SOR

1. Hogyan kerül sor a műtétre? Hogyan kapok műtéti időpontot?

A műtétet végző szakorvos a műtétet megelőző személyes konzultáció során, a műtéti igény felmerülésével tudja Önt a műtéti előjegyzésébe felvenni.

2. Milyen vizsgálatokra van szükség a laparoscopos műtét előtt?
 1.  a műtét előtt 1 héttel már könnyű diétán legyen (gyorsan bomló szénhidrátok, csirkemell lehet sok folyadékkal, de nehéz rostos ételek pl: káposzta, brokkoli, kel, bab, borsó ne legyen),
 2. a műtét előtt 3-4 nappal Espumisan tabletta (gyöngy) reggel- este 2-2 db,
 3. a bélelőkészítés fontos, Picoprep-et kellene háziorvosával feliratnia. Ha a háziorvos nem írná fel, keressen minket! A Picoprep alkalmazását kolléganőnk elküldi Önnek.
 4.  a műtéthez szükség van vércsoport, nagylabor (vérkép, vese- és májfunkció, INR, ionok, vércukor, vérzsírok, általános vizelet+ üledék) vizsgálatra és EKG-re.
3. Mi történik a műtét előtt 2 munkanappal?

2 munkanappal a műtét előtt betegkordinátor kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot. Egyeztetnek a klinikára érkezés időpontjáról, mit kell a műtétre Önnek magával hozni.

4. Mi történik a műtét napján?

Betegkoordinátorunk által megbeszélt időpontban érkezés a klinika fekvőbeteg részének recepciójára, ahol a betegfelvétel történik.

Az adminisztrációs felvétel kapcsán kérjük, személyes iratait hozza magával:

 • személyi igazolvány,
 • lakcím kártya,
 • TAJ kártya,
 • külföldi állampolgár esetén útlevél vagy személyi igazolvány, esetleg EU kártya

Műtét költségeinek kiegyenlítése után történik a kórtermi hely elfoglalása.

5. Hogyan tudom a műtéti díjat kifizetni?

Klinikánkon az alábbi fizetési lehetősek állnak rendelkezésre:

 1. Előre történő banki átutalás: lehetőség van a műtéti díjat előre, átutalással kifizetni. A Da Vinci Kft. bankszámlaszáma:                              HUF: 11711003-21482210-00000000                                                              OTP HUF IBAN: HU38117110032148221000000000    EUR:11763110-46410889-00000000                                                              OTP EUR IBAN: HU14117631104641088900000000                               OTP Bank Swift(BIC)kódja: OTPVHUHBOTP 11711003-21482210.                                                                                       Közleményben minden esetben kérjük feltüntetni a páciens nevét, lakcímét, e-mail címét, hogy a befizetésről készült számlát ki tudjuk küldeni.
 2. Pénztári befizetéssel: a műtét napjáig a Da Vinci Magánklinika recepcióján készpénzben, bankkártyával vagy egészségpénztári kártyával.
 3. Biztosítói költségátvállalással: szerződött partnereink esetén (amennyiben a műtét díja biztosítói költségátvállalással kerül finanszírozásra, az esetben az igényt a biztosító felé jelezni szükséges, akik felveszik a kapcsolatot munkatársainkkal).
6. Milyen típusú egészségpénztárral állunk kapcsolatban?

Klinikánk az alábbi egészségpénztárakkal áll kapcsolatban:

 • Allianz Hungária Egészségpénztár
 • Aranykor Egészségpénztár
 • AXA Egészségpénztár
 • Balzsam Egészségpénztár
 • Danubius Gyógyfürdők Országos Egészségpénztára
 • Dimenzio Egészségpénztár
 • Generali Egészségpénztár
 • Honvéd Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár
 • Medicina Egészségpénztár
 • MKB Egészségpénztár
 • NAVOSZ Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • Patika &Új Pillér Egészségpénztár
 • Postás Egészségpénztár
 • ProVita Egészségpénztár
 • Tempo Egészségpénztár
 • Vasutas Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár
 • Vitamin Egészségpénztár
7. Hogyan tudom a táppénzt igényelni?

A táppénzt minden esetben a háziorvos fogja kiírni a klinikán kapott zárójelentés és a táppénzhez szükséges igazolás alapján

8. Mit kell tudni a laparoscopos nőgyógyászati műtétről?

A laparoszkópiás műtétek során a hasüregben történik a terápiás beavatkozások.

A műtét során a speciális eszközök a néhány centiméteres bemetszéseken át a hasüregbe vezethetők, és a nőgyógyász a bevezetett kamera és fényforrás segítségével tájékozódik. Az eljárás előnye, hogy

 • a szebb kozmetikai eredmény (kisméretű, alig észrevehető sebhelyek),
 • a műtét utáni csekélyebb fájdalom és vérzés,
 • a hegesedés alacsonyabb gyakorisága és mértéke, valamint
 • lerövidül a kórházi tartózkodás ideje és gyorsabb a felépülés.

Alkalmazható például a ciszták eltávolításakor, méhen kívüli terhesség műtéti megoldásakor vagy a petefészek, petevezeték, méh, myoma eltávolítása során.

A laparoszkópos műtéteket altatásban végzik és általában a beavatkozást követő napon belül, sőt, egyes esetekben már aznap haza lehet menni a kórházból.

9. Mit kell tudni a hiszteroszkópos műtétet?

A hiszteroszkópia során a méhüreget vizsgálják. A beavatkozás során egy apró méretű optikai eszközt vezetünk fel a hüvelyen majd a méhnyak-csatornán keresztül a méhüregbe, így megbízható információk nyerhetők a méhen belüli elváltozásokról, illetve a méh alaki elváltozásairól.

A beavatkozás egynapos sebészeti eljárás keretén belül, altatásban vagy bódításban is elvégezhető.

A hiszteroszkóp segítségével olyan speciális műszereket is fel lehet juttatni a méhbe, amelyekkel fájdalommentesen lehet szövetmintát venni daganat gyanúja esetén, és elvégezhetők kisebb beavatkozások is, úgy mint polipok, miómák, vagy a méhnyálkahártya eltávolítása.

 

Szakmbereink

Dr. Vizer Miklós Gábor

Prof. Dr. Koppán Miklós Ph.D

Dr. Mátrai Gábor

Dr. Papp Szilárd Ph.D

Dr. Szántó Viktória

Dr. Menyhárt Csilla