ORTOPÉDIA

A tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel és azok kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.

TUDJON MEG TÖBBET

Magánklinikánkon a konzultációt követően várólista nélkül, gyors felépüléssel, modern műtői környezetben dolgoznak orvosaink.

Az ortopédiai sebészeink célja, hogy a fejlődési rendellenességek, balesetek illetve az élet során szerzett, elszenvedett betegségek okozta mozgásszervi kóros állapotokat diagnosztizálják és műtéti úton kezeljék azokat, a fájdalom mielőbbi csökkentése, megszüntetése, illetve az anatómiai állapot helyreállítása céljából. Az ortopédiai kezelések, műtétek célja minden esetben, hogy a beteg visszanyerje mozgáskészségét, és mozgása ismét fájdalommentes legyen.

Műtétre mindenképp az ortopéd sebésszel történt konzultációt követően kerülhet sor. Ekkor a kezelőorvosa felméri a sérülés/ deformitás állapotát. Amennyiben műtétre van szüksége, úgy az orvos ismerteti a legjobb eredményt hozó megoldást. A műtét típusától, fajtájától függően klinikánkon lehetőség van egynapos ortopédiai műtéteinkre is. A műtét utáni regenerálódás kellemes, nyugodt körülmények között történik klinikánk kényelmes betegszobáiban, ahol 12-24 órás ápolást követően nyugodt szívvel távozhat páciensünk. Amennyiben nagyobb beavatkozásra van szükség, úgy 1-2 éjszakás bennfekvésre van szükség. Az endoprotetika, artroszkópia, kéz- és sportsebészet specialistái a legmodernebb, minimál invazív technikákkal gyorsítják a gyógyulást, amit gyógytornász munkatársaink tudása is segíti.

MILYEN ORTOPÉDIAI MŰTÉTTEL FORDULHAT HOZZÁNK?

MIT TARTALMAZ A MŰTÉTI ÁR?

TUDÁSTÁR- HA MŰTÉTRE KERÜL SOR

1. Hogyan kerül sor a műtétre? Hogyan kapok műtéti időpontot?

A műtétet végző szakorvos a műtétet megelőző személyes konzultáció során, a műtéti igény felmerülésével tudja Önt a műtéti előjegyzésébe felvenni.

2. Milyen vizsgálatokra van szükség a műtét előtt?

A műtétet megelőzően különféle vizsgálatok szükségesek annak megítélésére, hogy Ön aneszteziológiai, illetve sebészi szempontból operálható-e. Ezeket laborvizsgálat, góckutatás (fogászati, fül-orr-gégészeti, urológiai, ill. nőgyógyászati), valamint aneszteziológiai vizsgálat képezi. Ez utóbbi miatt az altatóorvosával egyeztetnie kell. A kivizsgálásra a beutalókat vagy az előjegyzés során vagy azt követően postán vagy e-mailben kapja meg.

3. Hogyan tudom a műtéti díjat kifizetn?

Klinikánkon az alábbi fizetési lehetősek állnak rendelkezésre:

 1. Előre történő banki átutalás: lehetőség van a műtéti díjat előre, átutalással kifizetni. A Da Vinci Kft. bankszámlaszáma:

OTP HUF: 11711003-21482210-00000000

OTP HUF IBAN: HU38117110032148221000000000

OTP EUR: 11763110-46410889-00000000

OTP EUR IBAN: HU14117631104641088900000000

OTP Bank Swift(BIC)kódja: OTPVHUHB

Közleményben minden esetben kérjük feltüntetni a páciens nevét, lakcímét, e-mail címét, hogy a befizetésről készült számlát ki tudjuk küldeni.

 1. Pénztári befizetéssel: a műtét napjáig a Da Vinci Magánklinika recepcióján készpénzben, bankkártyával vagy egészségpénztári kártyával.
 2. Biztosítói költségátvállalással: szerződött partnereink esetén (amennyiben a műtét díja biztosítói költségátvállalással kerül finanszírozásra, az esetben az igényt a biztosító felé jelezni szükséges, akik felveszik a kapcsolatot munkatársainkkal).
4. Milyen típusú egészségpénztárral állunk kapcsolatban?

Klinikánk az alábbi egészségpénztárakkal áll kapcsolatban:

 • Allianz Hungária Egészségpénztár
 • Aranykor Egészségpénztár
 • AXA Egészségpénztár
 • Balzsam Egészségpénztár
 • Danubius Gyógyfürdők Országos Egészségpénztára
 • Dimenzio Egészségpénztár
 • Generali Egészségpénztár
 • Honvéd Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészségpénztár
 • Medicina Egészségpénztár
 • MKB Egészségpénztár
 • NAVOSZ Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • Patika &Új Pillér Egészségpénztár
 • Postás Egészségpénztár
 • ProVita Egészségpénztár
 • Tempo Egészségpénztár
 • Vasutas Önkéntes Kölcsönös Egészségpénztár
 • Vitamin Egészségpénztár
5. Hogyan tudom a táppénzt igényelni?

A táppénzt minden esetben a háziorvos fogja kiírni a klinikán kapott zárójelentés és a táppénzhez szükséges igazolás alapján

Szakembereink

Dr. Ayerh George

Ortopédus, Traumatológus
Specializációk:
Részletes adatlap

Dr. Ayerh George

Ortopédus, Traumatológus

Bemutatkozás

Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán végeztem 1999 és 2005 között. Az orvosi diploma megszerzését követően Nyugat- Afrikában, Ghánában, fél évig önkéntes általános orvosi munkát végeztem egy kisvárosi akut orvosi ellátó intézményben.

2006-ban rezidens orvosként kezdtem dolgozni a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikán.

2012-ben traumatológia és ortopédia szakvizsgát tettem, azóta is a Pécsi Klinikai Központban dolgozom.

2007-ben, 2008-ban, 2010-ben, 2016-ban és 2019-ben AO Foundation Basic és Advanced sebészeti kurzusokon részt vettem.

Nyelvi tudásomat kihasználva 2012 óta a Pécsi Tudományegyetem angol nyelvű traumatológiai képzésében oktatok. A 2016/2017-es és 2017/2018-as tanévben diplomát szerzett hallgatói szavazás alapján gyakorlatvezetői tevékenységemet a dékáni vezetés kiemelkedőnek értékelte.

2019-ben a Nemzeti Minőségi Díjas, Ipari Innovációs Díjas; traumatológiai, ortopédiai es fogászati implantátumokat gyártó cég, a Sanatmetal Kft, instruktori csapatának tagja lettem. (Sanat Akadémia).

Elsődlegesen a Pécsi tudományegyetem Traumatológia és Kézsebészeti Klinikáján az akut sérült beteg, ill. sport sérültek ellátásban veszek részt.

Az általános alsó- és felsővégtag sebészeti ellátáson túl az alagút syndromák, a pattanó ujj betegség, az ínhüvely gyulladások, a korrekciós osteotomiak, a térdízületi porc sérülések korszerű ellátásával foglalkozom. A könyök-, kéz és lábbetegségek kivizsgálása, szükség szerinti sebészi ellátása is érdeklődési területemhez tartozik.

Évek óta aktívan részt veszek nagyízületi endoprotetikai ellátásban. Számos protézisműtétet megismertem, a minimál invazív, elülső, izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetést azért ajánlom betegeimnek, mert a gyógyulási időszak gyorsabb és a rehabilitáció könnyebb az operációt követően számukra.

Beszélt nyelvek

Magyar, Angol

Dr. Bűcs Gábor

Ortopédia-traumatológia
Specializációk:

Érdeklődési területe a csípő- és térdízület betegségei, ezen belül a csípőprotézis és térdprotézis beültetés.

 • minimál invazív csípőprotézis beültetés elülső (anterior) feltárásból
 • balesetes, revíziós és poszttraumás protézisbeültetések minimál invazív módszerekkel
 • csípőprotézis beültetés speciális (extensiós) asztalon, radiológiai elemzőrács (Orthogrid) használatával
 • minimál invazív feltárással végzett térdprotézis beültetés, digitális rtg, MRI és CT alapú tervezéssel
 • egyedi sablonnal végzett térdprotézis beültetés MRI felvétel alapján
 • digitális tervezéssel végzett és Orthogrid-del kontrollált protézis beültetés
 • általános ortopédia és traumatológia
Részletes adatlap

Dr. Bűcs Gábor

Ortopédia-traumatológia

Bemutatkozás

Osztályvezető, ortopéd-traumatológus szakorvos. 2003-ban végzett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Ortopédiai és traumatológiai tapasztalatát az Egyetem klinikáin és a HMAA ösztöndíjával a University of Buffalo (NY, USA) oktatókórházának ortopédiai centrumában szerezte. A diploma megszerzését követően 5 évig a pécsi Ortopédiai Klinikán dolgozott, majd a Baleseti- és Kézsebészeti Klinikával való integrálódást követően 2008-tól a Mozgásszervi Sebészeti Intézet Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikai Tanszékének munkatársa lett. Jelenleg a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika csípőtáji és protézises eseteivel foglalkozó “B” osztályának osztályvezetője. Emellett a DaVinci Magánklinika és a Medicover Klinika ortopéd-traumatológus specialistája. Dr. Bűcs Gábor a csípő- és térdprotézis beültetésekre specializálódott ortopéd-traumatológus. Hivatása, hogy betegeinek fájdalmai megszűnjenek és gyorsan visszanyerjék mozgásban aktív életüket. Sok száz sikeresen elvégzett protézisműtét után az izomátvágás nélküli elülső csípőprotézis beültetésre specializálódott. Térdprotézis műtéteit a térdízület nyújtó izomzatát megkímélő módszerrel végzi. 2003 óta vesz részt oktatóként a graduális orvos- és gyógytornászképzésben, valamint a posztgraduális ortopéd-traumatológus szakorvosképzésben. Rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi tudományos konferenciáknak. 2014-ben az Észak-Amerikai Artroszkópos Társaság (AANA) floridai éves konferenciáján, 2015 -ben az ICJR párizsi Protetikai Világkonferenciáján, majd a 4. Anterior Hip Course-on vett részt Houston-ban (TX, USA). 2016-ban elvégezte a Stolzalpe Klinik primer és reviziós térdprotetikai képzését, valamint részt vett az 5. Anterior Hip Course-on Houston-ban. 2014 júliusában elsőként kezdte el a térítéses csípő- és térdprotézis beültetést a DaVinci Magánklinikán. Évekkel ezelőtt a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiáján elsőként végzett izomátvágás nélküli csípőprotézis beültetést, elülső feltárásból. Azóta csípőprotézis beültetéseinél az esetek döntő többségében ezt a megközelítést alkalmazza. A Traumatológiai Klinika szervezésében 2016-ban webkonferenciát tartott “Régi módszer, új technika” címmel az izomátvágás nélkül ( elülső ) anterior csípőprotézis beültetés témájában.

Érdeklődési területe: csípő- és térdprotetika, ezen kívül a csípő- és a térd időskori megbetegedései, a gerinc degeneratív megbetegedései, a porckopás, az ortopédiai kéz- és lábbetegségek, az alagút-szindrómák, a gyermekortopédia, valamint az alsó- és felső végtag akut baleseti ellátása. Dr. Bűcs Gábor az ortopédiát és a traumatológiát is művelő mozgásszervi sebészként dolgozik. Alapvetően ortopédiai beállítottságú, de szerencsésnek tartja, hogy baleset-sebészeti gyakorlata okán kifejezetten széles eszköztárral rendelkezik a komplex esetek ellátásban. Ezen tapasztalatát főleg a revíziós térd- és csípőprotetikai esetek kapcsán tudja kamatoztatni. Az egyszerű kopásos betegek ellátása mellett jelentős energiákat fordít a lazulásos és protézis-körüli töréses esetek definitív megoldására is. A térd- és a csípőízület kezdődő, illetve kopáshoz vezető rendellenességeinek konzervatív és protézisbeültetést megelőző műtéteitől kezdve teljes spektrumában kezeli a két teherviselő nagyízület betegségeit.

Érdeklődési területe a csípő- és térdízület betegségei, ezen belül a csípőprotézis és térdprotézis beültetés.

 • minimál invazív csípőprotézis beültetés elülső (anterior) feltárásból
 • balesetes, revíziós és poszttraumás protézisbeültetések minimál invazív módszerekkel
 • csípőprotézis beültetés speciális (extensiós) asztalon, radiológiai elemzőrács (Orthogrid) használatával
 • minimál invazív feltárással végzett térdprotézis beültetés, digitális rtg, MRI és CT alapú tervezéssel
 • egyedi sablonnal végzett térdprotézis beültetés MRI felvétel alapján
 • digitális tervezéssel végzett és Orthogrid-del kontrollált protézis beültetés
 • általános ortopédia és traumatológia
Specializáció

Érdeklődési területe a csípő- és térdízület betegségei, ezen belül a csípőprotézis és térdprotézis beültetés.

 • minimál invazív csípőprotézis beültetés elülső (anterior) feltárásból
 • balesetes, revíziós és poszttraumás protézisbeültetések minimál invazív módszerekkel
 • csípőprotézis beültetés speciális (extensiós) asztalon, radiológiai elemzőrács (Orthogrid) használatával
 • minimál invazív feltárással végzett térdprotézis beültetés, digitális rtg, MRI és CT alapú tervezéssel
 • egyedi sablonnal végzett térdprotézis beültetés MRI felvétel alapján
 • digitális tervezéssel végzett és Orthogrid-del kontrollált protézis beültetés
 • általános ortopédia és traumatológia
Tagságok

Számos külföldi és magyar szakmai társaság tagja: American Academy of Orthopeadic Surgeon (AAOS), International Congress for Joint Replacement (ICJR), Magyar Ortopéd Társaság (MOT), Magyar Traumatológus Társaság (MTT), Magyar Kézsebész Társaság (MKT), Magyar Artroszkópos Társaság (MAT)

Beszélt nyelvek

Angol,magyar

Dr. Domán István

Ortopédia-traumatológia
Specializációk:

Csípő és térdprotézis specialista

Részletes adatlap

Dr. Domán István

Ortopédia-traumatológia

Bemutatkozás

Fő szakterületem a csípő és térdprotézis beültetés, melyekből magán ellátásban évente több mint 500 műtétet végzek. Ezeken a területeken a legkorszerűbb műtéti eljárásokra specializálódtam, mint az izomsértés nélküli csípőprotézis beültetés, a MediCAD digitális tervezés, a mozgásanalízis alapú csípőprotézis beültetés (OPS), a teljesen egyénre szabott, „custom made” ConforMIS térdprotézis beültetés és az OMNIBotics robot-asszisztált térdprotézis beültetés.

A műtétek során mindig a legmagasabb minőségű protéziseket, a legtartósabb kopó felszíneket alkalmazom.

Nagy tapasztalattal rendelkezem továbbá a térd arthroszkópos sebészetében, és csípő ütközési szindróma (femoro-acetabularis impingement szindróma) műtéti kezelésében.

Több mint 7 évet  dolgoztam a legmagasabb szakorvosi pozícióban (konzultáns) az Egyesült Királyság több magánkórházában (Greater Manchester Surgical Centre – The Cheshire and Merseyside NHS Treatment Centre – Shepton Mallet NHS Treatment Centre – Barlborough NHS Treatment Centre – Spire Liverpool Hospital – Spire Manchester Hospital). Az angliai tartózkodásom alatt mintegy 5000 műtétet végeztem alsó végtagi nagyízületi (csípő és térd) protézis beültetés, arthroszkópos sebészet, sportsebészet és lábsebészet területén. Kinti tartózkodásom során számos világszínvonalú szakmai továbbképzéseken, műtéttechnikai kurzusokon vettem részt, ahol az ortopédia vezető specialistáitól volt lehetőségem tanulni Anglián kívül Spanyolországban, Franciaországban, Svájcban és Belgiumban is.

2013 és 2016 között a Tolna Megyei Balassa János Kórház Ortopédiai osztályának voltam az osztályvezető főorvosa, ahol lehetőségem nyílt a külföldön elsajátított legújabb műtéti technikák bevezetésére.

2014 óta rendelek és végzek műtéteket a Da Vinci Magánklinikán. Műtéti tevékenységem egyik fő profilja a csípőprotézis beültetés, melyet egy forradalmian új módszerrel végzek. Ez az ún. minimálisan invazív elülső feltárás, mely során a csípőprotézis izomsértés nélkül kerül beültetésre. Ezen feltárás lerövidíti a lábadozási időt, így akár néhány órával a műtét után a betegek akár segédeszköz nélkül is képesek járni, illetve pár nappal később autót vezetni, ill. néhány héttel később visszatérni a munkába. Eddig több mint 2500 ilyen műtétet végeztem.

A csípőprotézis beültetést annak pontosságát és élettartamát javító, Magyarországon korábban még nem alkalmazott eljárásokkal, mint a MediCAD digitális tervezés és az OPS (Optimized Positionning System) – mozgásanalízis alapú csípőprotézis beültetés – végzem. Ez utóbbi eljárás a beteg gerinc és medence mozgásához igazítja, összességében személyre szabottá teszi a csípőprotézis beültetését. További specialitásom a fiatalkori csípőkopáshoz vezető állapot, az ún. csípő ütközési szindróma (femoro-acetabularis impingement) műtéti megoldása is, mely időben végezve elkerülhetővé teheti a csípőprotézis beültetését.

Nagy tapasztalattal rendelkezem továbbá a térdízületi protézis beültetés területén. , Magyarországon elsőként végeztem egyénre szabott beültető eszközökkel (PSI – Patient Specific Instrumentation, ill. CT alapján teljesen egyénre szabott térdprotézis (ConforMIS) beültetését, mely utóbbit a világ 8.országaként 2018-ban kezdtük el. A műtét nagyobb beteg elégedettséget és természetesebb érzetet biztosít. 2020-óta Magyarországon szintén elsőként és Európában 4. országként kezdtem el robot-asszisztált műtéteket végezni. Az OMNIBotics robot rendszer a világon jelenleg legfejlettebb, mivel a protézis beültetését a térd körüli lágyrészek, szalagok egyensúlyának teljes visszaállításával teszi lehetővé, mely rendkívül magas, mintegy 96-97%-os betegelégedettséget eredményez. Ez utóbbi a legfejlettebb technológiai a térdprotézis beültetés területén.

Tagja vagyok több nemzetközi és hazai szakmai társaságnak, mint pl. az Angol Királyi Sebészeti Társaság (FRCS), a brit, az európai, a nemzetközi és a magyar ortopéd társaságoknak (BOA, EFORT, SICOT, MOT). Rendszeresen előadója és résztvevője vagyok nemzetközi szakmai továbbképzésnek, kongresszusoknak, illetve külföldi tanulmányutaknak.

További információt a www.drdoman.hu weblapon, ill. egyéb felületeken (Facebook, LinkdIn, Instagram).

Specializáció

Csípő és térdprotézis specialista

Tagságok
 • Angol Királyi Sebészeti Társaság
 • BOA, EFORT, SICOT, MOT
Beszélt nyelvek
 • Magyar
 • Angol

Dr. Farid Shafiei

Ortopédia- traumatológia
Specializációk:

csípő és térdspecialista

Részletes adatlap

Dr. Farid Shafiei

Ortopédia- traumatológia

Bemutatkozás

1999 óta dolgozom ortopéd sebészként. Több külföldi ösztöndíjat és tanulmányutat követően jelenleg a szekszárdi Balassa János Kórház ortopédiai osztályának főorvosaként illetve a pécsi Da Vinci Magánklinikán dolgozom. Fő szakterületem a csípő- és térdprotézis beültetés, azon belül a csípő- és térdprotézis beültetés minimál invazív módszerrel, izomátvágás nélkül, melyből évente 300-at végzek. Mára már több ezer ilyen beavatkozáson vagyok túl.

További, általam rendszeresen végzett tevékenységek közé tartozik a

 • térd arthroszkópos beavatkozások,
 • sportsérülések műtéti kezelése,
 • keresztszalag pótlás,
 • tengelykorrekciók
 • vállsérülések arthroszkópos és egyéb műtéti beavatkozása,
 • könyöktáji betegségek, mint a teniszkönyök, golfkönyök, cubitalis alagút szindróma,
 • csuklótáji betegségek, mint a Carpális Alagút szindróma,
 • Pattanó ujjak, egyéb kéz deformitások, ill. ínhüvely betegségek kezelése
 • Láb deformitások és azok műtéti beavatkozásai, mint Hallux valgus, kalapácsujjak, lábtő korrekciós osteotómiák, saroktáji panaszok, mint sarkantyú, stb.

A tevékenységem nem csak operatív, a betegeim majdnem felét konzervatív terápiával gyógyítom, beleértve a gyermekkori betegségek, a gerincferdülések (Scoliosis), a dongalábak, és felnőttkori gerincbántalmak (mint kopás, gerincsérv) és egyéb betegségek kezelését. A kezelések során a megszokott módszerek mellett igyekszem az új, innovatív eljárásokat is alkalmazni, mint például a PRP (Drakula kezelés), Lipogems (őssejt terápia).

Specializáció

csípő és térdspecialista

Beszélt nyelvek
 • magyar
 • angol

Dr. Horváth Gábor

Ortopédia, traumatológia
Specializációk:
 • Csípő és térdprotézis beültetés, lábdeformitások és degeneratív elváltozások sebészi kezelése, Arthroskopos térd ill. bokaműtétek
Részletes adatlap

Dr. Horváth Gábor

Ortopédia, traumatológia

Bemutatkozás

2010-2020-ig Németországban dolgoztam. Kezdetben Bajorországban a Sana Klinikum Hof főorvosi, majd 8 éven keresztül Baden-Württemberg tartományban Klinikum Crailsheim vezető főorvosi pozícióját tölthettem be. Az Endozert által is minősített klinikán évente egyik vezető sebészként 150-200 csípő, illetve térdprotézis műtétet végeztem. Emellett főleg lábsebészeti, arthroszkópos valamint az ügyeleti ellátásban traumatológiai eseteket láttam el.

A német lábsebészeti társaság (GFFC-Gesellschaft für Fusschirurgie) továbbképzéseinek elvégzésével a társaság tagjává váltam. Térd és csípőprotetikai valamint revíziós műtétek elvégzéséhez szükséges háttérismereteimet a német endoprotetikai társaság (AE-Arbeitsgemeinschaft für Endoprothetik) által szervezett továbbképzéseken sikerült elmélyítenem. A lábsebészeti profil mellett érthető módon fő specialitásaimnak a primer és revíziós térd és csípőprotézis sebészetet tartom. E mellett arthroszkópos térd és bokaműtéteket is végzek.

2020-tól ismét a PTE Ortopédiai Klinika osztályvezető adjunktusaként dolgozom

Specializáció
 • Csípő és térdprotézis beültetés, lábdeformitások és degeneratív elváltozások sebészi kezelése, Arthroskopos térd ill. bokaműtétek
Tagságok

MOT,GFFC

Beszélt nyelvek

Magyar, Angol, Német, Francia

Dr. Koreny Tamás

Specializációk:

Váll-, térd-, boka arthroszkópia, Csípőarthroszkópia,

Izületi csúszófelszín helyreállító műtétek, Magas tibia,

Oszteotomia, Microfractura, Mozaikplasztika,

Tuberositas tibiae ventromedializáció,

Keresztszalag plasztika, Minimál invazív csípő, térd, váll,

TEP beültetések

Részletes adatlap

Dr. Koreny Tamás

Bemutatkozás

2012. november 22-én megalapítottam az Arthromed Porcklinikát, azóta szellemi szabadfoglalkozású orvos vagyok.

Specializáció

Váll-, térd-, boka arthroszkópia, Csípőarthroszkópia,

Izületi csúszófelszín helyreállító műtétek, Magas tibia,

Oszteotomia, Microfractura, Mozaikplasztika,

Tuberositas tibiae ventromedializáció,

Keresztszalag plasztika, Minimál invazív csípő, térd, váll,

TEP beültetések

Tagságok

Magyar Ortopéd Társaság
Magyar Arthroszkópos Társaság

Beszélt nyelvek

HU, DE, EN,

Dr. Koós Zoltán

Ortopédia-traumatológia
Specializációk:

Térd sport sérülései, a térd kopásos betegségei, a boka és láb sérülései, valamint a láb szerzett deformításainak kezelése. Térdízületi totál endoprotézis beültetés,

Részletes adatlap

Dr. Koós Zoltán

Ortopédia-traumatológia

Bemutatkozás

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztem 1997-ben. Rezidens éveimet, 1997-től 2002-ig a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Ortopédiai Klinikáján töltöttem, közben 2000-ben tanulmányúton jártam az Amerikai Egyesült Államokban, Chicago-ban, Louisville-ben és Los Angelesben. 2002-ben ortopédia szakvizsgát szereztem, majd ösztöndíjat nyertem a Chicago-i Rush Egyetem Ortopédiai Tanszékére, ahol 2002 és 2003 közt egy évet töltöttem. 2003 és 2005 közt a traumatológia szakvizsgához szükséges 2 éves gyakorlatot a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáján töltöttem. A traumatológia szakvizsgát 2006-ban szereztem meg. 2005 júniusában költöztem az Egyesült Királyságba, Angliába és ott megszakítás nélkül 9 évet dolgoztam consultant pozícióban, ami az ott elérhető legmagasabb szakorvosi pozíció. 2005-ben a Birmingham Nuffield Hospital-ban térd artroszkópos specialistaként dolgoztam, fél év alatt 400 artroszkópos térdműtétet végeztem. 2006-ban Portsmouth-ban a St. Mary’s NHS Treatment Centre-ben 600, főként láb és kéz műtétet végeztem. 2007 és 2010 közt a Kidderminster General NHS Hospital-ban az általános ortopédia csaknem teljes spektrumára kiterjedően évi 600-800 műtétet végeztem beleértve térd, láb, kéz, könyök és váll műtéteket. 2009 és 2011 májusig a fő munkám mellett rendszeresen dolgoztam Runcorn-ban, a Cheshire & Merseyside NHS Treatment Centre-ben, ahol szintén az általános ortopédia széles spektrumát műveltem, műtéteim legnagyobb arányát térd protézis, térd arthroszkópos és komplex láb rekonstrukciós műtétek tették ki. 2010 februártól 2013 decemberig a Droitwich Spa Hospital-ban dolgoztam, ami egy 60 ágyas privát kórház, mely a BMI privát kórház csoporthoz tartozik. Itt elsősorban térd-, valamint boka/láb specialistaként tartottak számon, de kisebb számban kéz műtéteket is végeztem. 2013. év végétől kezdtem el ismét rendszeresen Magyarországon dolgozni. Az első 6 hónap során eközben részállásban még folyamatosan dolgoztam Portsmouthban, ahol e fél év alatt több száz láb- és kézműtétet végeztem, majd 2014. júniustól végleg hazatérve, már csak itthon folytatom a munkámat. Privát praxisom fő helyszíne Pécsett a Doktor24 Da Vinci Magánklinika. Az angol privát szektorban eltöltött 4 év során alkalmam nyílt rutint szerezni az állami mellett, az angliai privát kórházi betegellátásban, mely tapasztalatokat a magyarországi magánklinikai tevékenységem során is igyekszem kamatoztatni. Az utóbbi 5 évben összesen közel 3500 műtétet végeztem. Az Angliában töltött 9 év szélesítette általános ortopédiai ismereteimet és ezen idő alatt alkalmam nyílt a legkorszerűbb műtéti technikák elsajátítására. Módomban állt számos kitűnő, világszínvonalú kurzuson részt vennem, többek közt Oxfordban, Londonban, Manchesterben, Yorkban, Amsterdamban, Genfben, Lucernben ahol Európa, Amerika és Ausztrália vezető térd, boka és láb specialistáitól volt lehetőségem tanulni. Bizonyos komplex láb-rekonstrukciós műtéteket én végeztem először Magyarországon és vannak műteti beavatkozások, illetve műtéti technikák amelyeket jelenleg is csak én alkalmazok hazánkban.

Specializáció

Térd sport sérülései, a térd kopásos betegségei, a boka és láb sérülései, valamint a láb szerzett deformításainak kezelése. Térdízületi totál endoprotézis beültetés,

Tagságok
 •  SICOT (Société Internationale de Chirurgie Orthopédique et de Traumatologie),
 • EFORT (European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology),
 • EFAS (European Foot and Ankle Society),
 • MOT (Magyar Ortopéd Társaság),
 • MPLT (Magyar Podológiai és Lábsebészeti Társaság),
 • Rendelkezem GMC (General Medical Counsil),
 • MOK (Magyar Orvosi Kamara)
 • Angol Királyi Sebész Társaság ( Royal College of Surgeons of England)
Beszélt nyelvek
 • Magyar
 • Angol

Dr. Kromek Lóránd

Traumatológia, Kézsebészet, Ortopédia-traumatológia
Specializációk:

Kézsebészet, törések, törés utáni állapotok és deformitások kezelése, csukló, hüvelykujj ízületi problémák kezelése, Zsibbadásos kórképek, idegek leszorításai, alagút-szindromák műtéti kezelése, (Carpal Tunnel Syndroma), Perifériás idegek sebészete – mikrosebészet, idegpótlás, Ínak rendellenességeinek kezelése, Pattanó ujj sebészeti megoldása, Dupuytren contractura sebészi, minimál invazív, és injectios kezelése, Felső végtagi betegségek konzervatív, injekciós, és műtéti kezelése, Diabetes neuropathiás láb érzésjavító műtéte perifériás idegsebészeti kezelése megfelelő páciensszelekcióval, Előlábdeformitások műtéti kezelése (“bütyök” műtétek), Nagyízületi protézisek mint csípő és térdprotetika, minimál invazív módszerekkel, csípőízületnél az izomátvágás nélküli, elülső megközelítéssel.

Részletes adatlap

Dr. Kromek Lóránd

Traumatológia, Kézsebészet, Ortopédia-traumatológia

Bemutatkozás

Általános traumatológia-ortopédia, kéz és felső végtag ( vállpanaszok, kopás, ínszakadások, protetika) panaszos páciensek ellátását végzem. A Pécsi Tudományegyetem Mozgásszervi Sebészeti Intézet egyetemi tanársegéd osztályvezetőként dolgozom. Főbb szakterületem a kézsebészet ezen belül törések, csuklópanaszok, törések utáni állapotok, csuklóarthroscopia, Dupuytren contractura, ízületi kopás kezelése kisízületi prothesis beültetéssel foglalkozom. Angol nyelven vállalok ellátást.

 

Specializáció

Kézsebészet, törések, törés utáni állapotok és deformitások kezelése, csukló, hüvelykujj ízületi problémák kezelése, Zsibbadásos kórképek, idegek leszorításai, alagút-szindromák műtéti kezelése, (Carpal Tunnel Syndroma), Perifériás idegek sebészete – mikrosebészet, idegpótlás, Ínak rendellenességeinek kezelése, Pattanó ujj sebészeti megoldása, Dupuytren contractura sebészi, minimál invazív, és injectios kezelése, Felső végtagi betegségek konzervatív, injekciós, és műtéti kezelése, Diabetes neuropathiás láb érzésjavító műtéte perifériás idegsebészeti kezelése megfelelő páciensszelekcióval, Előlábdeformitások műtéti kezelése (“bütyök” műtétek), Nagyízületi protézisek mint csípő és térdprotetika, minimál invazív módszerekkel, csípőízületnél az izomátvágás nélküli, elülső megközelítéssel.

Tagságok
 • Magyar traumatológus társaság (MOT),
 • Magyar Kézsebészeti Társaság (MKT)
 • Deutsche Gesellschaft für Handchirurgie (DGH)
 • Német orvosi kamaria tagság – Deutsche Ärztekammer
 • Europai csuklóarthroszkópos társaság tagja. European wrist arthroscopic society (EWAS)
 • Arbeitsgemeinschaft für Osteosynthesefragen – AO Foundation tagság
 • Német lábssebészeti társaság (Gesellschaft für Fuß und Sprunggelenkchirurgie – GFFC)
Beszélt nyelvek
 • Magyar
 • Angol

Dr. Mintál Tibor

Sportorvostan, Traumatológia, Ortopédia
Specializációk:
 • Térdproblémák
Részletes adatlap

Dr. Mintál Tibor

Sportorvostan, Traumatológia, Ortopédia

Bemutatkozás

Általános traumatológia-ortopédia, sportsérülések, térdsérülések ellátásával foglalkozom. Pécsi Tudományegyetem Sportmedicina tanszékvezetőjeként dolgozom. Angol nyelven vállalok ellátást.
Specializáció
 • Térdproblémák
Tanulmányok
 • 1997 Pécsi Orvostudományi Egyetem
 • 2002 traumatológia szakvizsga
 • 2006 ortopédia szakvizsga
 • 2009 sportorvostan szakvizsga
 • 2016 PhD fokozat
Tagságok
 • Magyar Sportorvosi Társaság
 • Magyar Sporttudományi Társaság
 • Német Balesetsebészeti Társaság
 • Európai Sport Traumatológus, Térdsebész és Artroszkópos Társaságnak
 • Arany fokozatú tagja az AO Alumninak


Beszélt nyelvek
HU,EN,DE

Dr. Novák László

Traumatológia, Ortopédia-traumatológia
Specializációk:

Szakterülete a mozgásszervi betegségek, kóros elváltozások ambuláns kezelése. (csont, izom, ín, ízületi, gerinc-lumbago, ischias-elváltozások).

Részletes adatlap

Dr. Novák László

Traumatológia, Ortopédia-traumatológia

Bemutatkozás

1979-ben szerzett általános orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 1983 -ban Pécsi Megyei Kórház kórbonctani osztályán dolgozott, majd Pathológia szakvizsgát tesz. 1983-tól a Pécsi Honvéd Kórház traumatologiai osztályán dolgozik, majd 1987-ben traumatologiai szakvizsgát szerez. 1991-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem Orthopaediai Klinikáján négy év gyakorlat után orthopaedia szakvizsgát tesz. 1991-től 2002-ig a Pécsi Honvéd Kórkáz traumatologiai osztályán dolgozik tovább, mindkét szakterületet – a traumatologiát és az orthopaediát is művelve, itt adjunctusi kinevezést szerez. 2002-tól a Szigetvári Kórház sebészeti osztályán a traumatologiai részleg vezető főorvosa, majd 2004-től a Szigetvári Kórház orvos igazgatója. 2009-től a PTE Mozgásszervi és Kézsebészeti osztályán osztályvezető főorvos.

Specializáció

Szakterülete a mozgásszervi betegségek, kóros elváltozások ambuláns kezelése. (csont, izom, ín, ízületi, gerinc-lumbago, ischias-elváltozások).

Beszélt nyelvek
 • Magyar

Dr. Patczai Balázs

Ortopédia-traumatológia
Specializációk:

Fő érdeklődési körébe tartoznak a boka és láb akut és krónikus sérüléseinek, sportsérüléseinek, és a túlhasználatból eredő kórképeinek műtéti és konzervatív kezelési megoldásai. A lehető leggyorsabb gyógyulás és felépülés érdekében innovatív műtéti eljárásokat alkalmaz, többek között video asszisztált műtéteket végez a láb kisizületi és az ínsebészet területén: Achilles ín betegségek és sérülések, peroneus ínszakadások, és a talpi fascia műtéteinél. A műtéti ellátásban a korai teherviselést-járást támogató műtéti technikákat részesíti előnyben.

Részletes adatlap

Dr. Patczai Balázs

Ortopédia-traumatológia

Bemutatkozás

Általános traumatológia-ortopédia, sportsérülések, térd, láb és boka panaszos pácienseket látok el. A Pécsi Tudományegyetem Mozgásszervi Sebészeti Intézet egyetemi tanársegéd igazgató helyettesként dolgozom. Angol nyelven vállalok ellátást.
Specializáció

Fő érdeklődési körébe tartoznak a boka és láb akut és krónikus sérüléseinek, sportsérüléseinek, és a túlhasználatból eredő kórképeinek műtéti és konzervatív kezelési megoldásai. A lehető leggyorsabb gyógyulás és felépülés érdekében innovatív műtéti eljárásokat alkalmaz, többek között video asszisztált műtéteket végez a láb kisizületi és az ínsebészet területén: Achilles ín betegségek és sérülések, peroneus ínszakadások, és a talpi fascia műtéteinél. A műtéti ellátásban a korai teherviselést-járást támogató műtéti technikákat részesíti előnyben.

Tanulmányok

2002: Pécsi Tudományegyetem - általános orvos

2008: ortopédia - traumatológia szakvizsga

Tagságok
 • Amsterdam Ankle Platform boka és lábsebészeti szervezetnek
 • The European Bone and Joint Infection Society EBJIS
 • European Society for Sports Traumatology, Knee Surgery and Arthroscopy ESSKA
 • Magyar Traumatológus Társaság
 • Magyar Ortopéd Társaság
 • Magyar Artroszkópos Társaság
Beszélt nyelvek
HU,EN

Dr. Tóbi Zoltán

Ortopédia- traumatológia
Specializációk:

csípő és térdprotézis specialista

Részletes adatlap

Dr. Tóbi Zoltán

Ortopédia- traumatológia

Bemutatkozás

Főbb szakterületeim a térdprotézis és csípőprotézis beültetések legmodernebb technikákkal és implantátumokkal, valamint az egynapos sebészeti műtétek.

Hivatásom, hogy betegeimnek a fájdalmai megszűnjenek és gyorsan visszanyerjék mozgásban aktív életüket, és lehetővé tegyem számukra a mozgás élményét, szabadságát.

Segíteni szeretnék azokon, akiknek a mozgás fájdalmat okoz vagy csak korlátozottan képesek bizonyos mozgásformákra.

A műtéti technikák fejlődésével egyre hatékonyabb és gyorsabb felépülést biztosító beavatkozásokra nyílik lehetőség. Kiemelten törekszem arra, hogy ezeket az előnyöket pácienseimnek is biztosítani tudjam.

Sok száz sikeresen elvégzett protézisműtét után az izomátvágás nélküli elülső minimál invazív kisfeltárásos csípőprotézis beültetésre specializálódtam. Térdprotézis műtéteimet szintén minimál invazív, kisfeltárásos izomzatot megkímélő módszerrel végzem. Az alkalmazott legmodernebb protézisek kihordási ideje és kopás állósága a leghosszabb.

Specializáció

csípő és térdprotézis specialista

Tagságok
 • Magyar Ortopéd Társaságnak,
 • Arthroscopos és Lábsebészeti Társaságnak,
 • Német-Magyar Lábsebészeti Társaságnak,
 • Osztrák Ortopéd Társaságnak
Beszélt nyelvek
 • német

Dr. Vermes Csaba

Ortopédia-traumatológia
Specializációk:

Műtéti specialitások: csípőprotézis, térdprotézis, protézis szövődmények elhárítása, protézisek cseréje (revízió), gyermek ortopédiai műtétek, felnőtt láb sebészet, térdtükrözéses (arthroscopos) műtétek, végtagi tumorok kezelése

Részletes adatlap

Dr. Vermes Csaba

Ortopédia-traumatológia

Bemutatkozás

Prof. Dr. Vermes Csaba 1972-ben született Kaposváron.
Specializáció

Műtéti specialitások: csípőprotézis, térdprotézis, protézis szövődmények elhárítása, protézisek cseréje (revízió), gyermek ortopédiai műtétek, felnőtt láb sebészet, térdtükrözéses (arthroscopos) műtétek, végtagi tumorok kezelése

Tanulmányok

Általános orvosi diplomáját 1990-ben szerezte meg a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, azóta a Pécsi Tudományegyetem Ortopédiai Klinika dolgozója, 2005-ben tett ortopédia sebészeti szakvizsgát. 1998 és 2003 között a chicagoi Rush Presbyterian St. Luke’s Medical Center és a Rush University ortopédiai osztály alkalmazásában is állt, ahol a nagyízületi implantátumok aszeptikus lazulásának kutatásával foglalkozott.

Itt nyert betekintést a nagyízületi revíziós endoprotetika problémakörébe is. A kutatások eredményeiből 2004-ben PhD fokozatot szerzett, majd 2010-ben habilitált a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. 2018-ban egyetemi tanári kinevezést nyert el.

Dr. Vörös Tibor

Ortopédia- traumatológia
Specializációk:

csípő és térdprotetika, valamint sportsebészet

Részletes adatlap

Dr. Vörös Tibor

Ortopédia- traumatológia

Bemutatkozás

2001-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi karán, majd a szekszárdi Balassa János Kórház Traumatológiai osztályán dolgoztam és 2008-ban szakvizsgáztam Traumatológiából.

2009-től 2019-ig az Egyesült Királyságban dolgoztam több kórház Traumatológia-Ortopédia osztályán, és itt szereztem jelentős tapasztalatot gerinc-, felső végtag-, alsó végtag-, boka- és lábsebészek mellett.

2016-2019 között elvégeztem egy Tradicionális Akupunktúra tanfolyamot Leamington Spa-ban a The Acupuncture Academy-n, majd Kínában is tanulmányoztam a vázizomrendszeri kezelési stratégiákat egy tanulmányút keretében.

2020 januárja óta dolgozom ismét Magyarországon, pár hónap dombóvári kitérő után 2020 májusa óta ismét a Balassa János Kórház Traumatológia-Ortopédia összevont osztályán.

2022 márciusától indítottam el magánrendelésemet Szekszárd Spirit Egészségcentrumban.

2022 májusában Ortopédiából szakvizsgáztam és mellette csípő és térdprotetika, valamint sportsebészet területén építettem tapasztalatot.

Specializáció

csípő és térdprotetika, valamint sportsebészet

Tagságok
 • Magyar Orvosi Kamara
 • Magyar Trauma Társaság
 • AO tagság
Beszélt nyelvek
 • Angol

 

Prof. Dr. Wiegand Norbert

Specializációk:

Szakterületem lefedi az ortopéd-traumatológia, rekonstrukciós mozgásszervi sebészet, valamint a kézsebészet közel teljes palettáját. Legmagasabb számban csípő és térdprotézis beültetéseket, a térdízületi arthroszkópos (ízületi tükrözéses) beavatkozásokat és különféle kézsebészeti műtéteket végzek.

Részletes adatlap

Prof. Dr. Wiegand Norbert

Bemutatkozás

Több mint 30 éves állami egészségügyben eltöltött idő után döntöttem úgy, hogy szakmai tapasztalataimat és tudásomat a magánegészségügyben is szeretném a betegek javára használni. Pályám során több mint 6000 ortopéd-traumatológiai műtétet végeztem, mind akut baleseti, mind klasszikus ortopédiai és kézsebészeti indikációval. Járóbeteg ellátásban az általam vizsgált és gyógyított betegek száma meghaladja a 50 000-et. Az országban az egyik legtapasztaltabb sebész vagyok a baleseteket (traumákat) követő csont és ízületi deformitások műtéti ellátásában. Pro Sanitate díj, miniszteri elismerésben részesültem 2020. novemberben. Tudásom fejlesztéséért számos alkalommal vettem részt külföldi továbbképzéseken és tanulmányutakon Svájcban, Kínában, Németországban, Lengyelországban, Ausztriában és Törökországban. Nemzetközi és hazai elismertségemet 26 felkért tudományos előadás igazolja. Közel 50 tudományos cikkben vagyok szerző, több, mint 100 tudományos előadást tartottam.
Specializáció

Szakterületem lefedi az ortopéd-traumatológia, rekonstrukciós mozgásszervi sebészet, valamint a kézsebészet közel teljes palettáját. Legmagasabb számban csípő és térdprotézis beültetéseket, a térdízületi arthroszkópos (ízületi tükrözéses) beavatkozásokat és különféle kézsebészeti műtéteket végzek.

Tanulmányok

1991-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, ezt követően 5 évig Szekszárdon a Tolna Megyei Kórházban dolgoztam. 1996-tól 2023-ig a PTE Traumatológiai és Kézsebészeten dolgoztam, ahol 10 évig, 2013-2023 között egyetemi tanárként a klinika igazgatója voltam. A Klinikán töltött idő alatt angol és magyar nyelven oktattam az orvostanhallgatókat, szakorvosjelölteket, szakvizsgáztattam az ortopéd-traumatológus és kézsebész kollégákat.


Négy szakvizsgával: sebészet, traumatológia, ortopédia és kézsebészet rendelkezem. Egyetemi doktori (ph.D.) fokozatot 2009-ben szereztem a PTE Általános Orvosi Karán, majd 2014-ben ugyanitt habilitáltam (med.habil.). Egyetemi tanári (professzori) kinevezésemet 2021-ben vettem át a Köztársasági Elnöktől.

Tagságok

Magyar Traumatológus Társaság vezetőségi tagja: 2012 óta, elnöke: 2019-2021

Egészségügyi Szakmai Kollégium Traumatológia és Kézsebészet Tagozat Titkára: 2020-2024 között

Magyar Kézsebész Társaság

Magyar Ortopéd Társaság

Magyar Arthroscopos Társaság

AO International

AO Trauma Hungarian Faculty

EBJIS (European Bone and Joint Infectio Society)

SICOT (International Society of Orthopaedic Surgery and Traumatology)

Beszélt nyelvek
HU,EN