TÉRDMŰTÉTEK

Több éves szakmai tapasztalattal rendelkező ortopéd szakorvosaink személyre szabott műtéti megoldással várják klinikánkon!

TÉRDMŰTÉTEK

A térd, vagy térdízület csatlakoztatja a combhoz a lábszárat. Az emberi test legbonyolultabb és legnagyobb méretű ízülete. A térdfájdalom tehát komoly kihatással van a mindennapokra a munka és a magánélet területén egyaránt. Az állandósult, kínzó fájdalom az életminőség romlásához vezet, amit idővel nemcsak a testi, de a lelki, mentális állapotunk is megsínyli. Mivel minden nap, szinte minden percében használjuk, ki van téve az elhasználódás és balesetek veszélyének. Ha annyira elkopik, vagy olyan súlyos baleset éri, akkor a legtöbb esetben valamilyen (artroszkópos) térdműtétre lesz szükség.

A leggyakoribb térdsérülések:

  • meniscus ( térdízületi porc) szakadás megcsavarása vagy túlhajlítása által okozott trauma következtében elszakadhat és megsérülhet, vagy a kor és túlzott igénybevétel miatt fokozatosan elhasználódhat
  • elülső térdkeresztszalag szakadás: ez segít az ízület stabilizálásában és megtámasztásában. Az elülső keresztszalag sérülése gyakori, különösen sportolók esetében. Megsérülhet a térdízület hátrahajlítása forgatása vagy oldalirányú gyors elmozdítása, illetve a fentiek egyidejű történése esetén.
  • patella (térdkalács) ficam,
  • szabad testek a térdízületben.

A műtétre mindenképp az ortopéd sebésszel történt konzultációt követően kerül sor. Ekkor a kezelőorvosa felméri a sérülés állapotát. Amennyiben műtétre kerül sor, az orvos ismerteti a legjobb eredményt hozó megoldást.

 

 

 

 

Szakembereink

Dr. Bűcs Gábor

Dr. Domán István

Dr. Koós Zoltán

Prof. Dr. Vermes Csaba

Árlista

Térd arthroscopos mütétei (belső porc szakadás, kopásból eredő problémák, ízületi szabadtest stb.)
450.000 HUF-tól
Térdszalag plasztika (elülső keresztszalag, oldalszalag) (implantátum ára nélkül)
450.000 HUF-tól
Idős kori ízületi kopásból eredő panaszok, (fájdalom, duzzanat, járási nehézség) injekciós kezelés + műtéti kezelés (protézis) (Az ár protézistől függ)
20.000-75.000 + 850.000 HUF-tól
Lipogems műtét (térd, csípő, váll) 1 izület
590.000 HUF-tól
Lipogems műtét (térd, csípő, váll) 2 izület
650.000 HUF-tól
Lipogems műtét (térd, csípő, váll) 3 izület
710.000 HUF-tól