Klinika

A Da Vinci Magánklinika Magyarország egyik legexkluzívabb magánkórháza. A régió neves szakorvosainak csoportpraxisa és a Mecseken, közvetlenül város felett felépített panorámás üveg-acél kórházépület és az egykori Kikelet Hotel épületében kialakított modern rendelőkomplexum együttese egyedülálló lehetőséget teremt.

Időpontfoglalás

TÖRTÉNET

A klinikát működtető csoport 2005-ben alapította a város központjában a Kossuth téren elhelyezkedő, kezdetben ultrahang diagnosztikára alapozó Medison Ultrahang Központot. A 10 orvossal, három szakrendeléssel induló csoportpraxis gyorsan fejlődött. Az orvosszakmai fejlesztéseket dr. Masszi György koordinálta. 2009-re az Medison Orvosi Központban már 25 orvos dolgozott 12 szakrendelésen. Az infrastruktúra szűk keretei és a műtők hiánya egy új épület létrehozását igényelték. 2009 végén kezdődött az építkezés, az új, modern Da Vinci Magánklinika 2011 júniusában nyitotta meg kapuit. A járóbeteg kapacitás további növekedése mellett elindulhatott a sebészet is, a magyar plasztikai sebészet meghatározó alakja, Dr. Tizedes György vezetésével. Létrejött Pécs egyetlen, és a Dél-Dunántúl legnagyobb magánklinikája. A rendelések és műtétek szerteágazó fajtái és az ellátott páciensek számának fokozatos növekedése miatt 2017-re a magánkórház kinőtte az 5 emeletes 1200 nm épületet. 2018-ban ifj. Kovács Antal ügyvezető igazgató vezetésével a szomszédos Hotel Kikelet műemlék épületében modern rendelőkomplexumot alakítottunk ki. Most két nagy szomszédos épületben dolgozunk: a főépületben a műtétek és fekvőbeteg ellátás zajlik, a Kikelet szárnyban pedig a járóbeteg ellátás folyik.

2022-ben a Doktor24 Medicina Zrt., a hazai magánegészségügyi piac meghatározó szereplője, valamint az UNION Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalatukon, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt.-n keresztül a Da Vinci Magánklinika tulajdonosa lett.

Három nagyműtő, 1 kisműtő, 10 betegszoba, 2 szülőszoba és 18 szakrendelő szolgálja több, mint 100 orvos munkáját. A gépkocsi parkolását szolgáló terek közvetlen a bejáratok előtt helyezkednek el. A 2011-ben átadott 5 emeletes főépületre jellemző zöld teli üveg felületek jól jellemzik a XXI. századi modern technológiát. A 2018-ban átépített Kikelet szárny ad helyet a járóbeteg ellátásnak, valamint az újonnan kialakított ultramodern kiszolgáló helységeknek és szakrendelőknek. Az épületek kivételes kilátást biztosítanak a klinikát körülvevő fenyvesre és a Mecsek lábánál elterülő pécsi látképre.

Magánkórházunkban dolgozó szakorvosaink szakterületük legjobbjai, gyógyító munkájuk mellett legtöbben egyetemen, főiskolán oktatják a jövő orvosait, szakdolgozóit és részt vesznek az új technológiákat kutató tudományos munkákban.

A működés magas szintű biztonsága miatt magánklinikánk szerződéses hátteret alakított ki a diagnosztikus feladatok, illetve a szövődmények gyógyításának maximális biztonsága céljából. Kiemelt szerződött partnerünk a Pécsi Tudomány Egyetem Klinika Központja.

Klinikánk filozófiája: a legkorszerűbb orvosi szolgáltatás, kényelmes és diszkrét környezetben. Valljuk, hogy a gyógyításban is értelmezhető a mai fogalom: a felhasználói élmény. Szeretnénk, ha betegeink szorongásaikat feledve kellemesen töltenék az időt nálunk, hozzájutva a legfontosabbhoz, olyan orvos segítségéhez, akinek szaktudása és odafordulása teljes bizalmat és gyógyulást jelent.

A klinika sok szakterülete közül négy domináns profil emelkedik ki. 1. A három nagyműtő kapacitására épülő sebészet: Többek között a plasztikai sebészeti, ortopédiai, és nőgyógyászati műtétek miatt pácienseink külföldről és belföldről egyaránt keresnek minket. 2. A 18 szakrendelőben folyó számtalan járóbeteg rendelés, elsősorban a dél-dunántúli régió betegeit látja el. Az emelkedő számú páciensek ellátása folyamatos kihívás, állandó fejlesztést igényel, mára a legnagyobb magánegészségügyi ellátó központ lettünk a régióinkban. 3. Magyar és külföldi pácienseket ellátó fogászatunk, mely a – régióban egyedüli magánellátóként – a műtővel együttműködve teljes altatásban is végez beavatkozásokat. 4. Szülészeti osztályunk a vidéki magánkórházak közül elsőként állt a várandós édesanyák szolgálatába.