Dr. Vizer Miklós Gábor

Szülészet-nőgyógyászat, Auditált ultrahang-specialista

Specializáció

Szakterülete a szülészet témájában a magas rizikójú terhesség , a magzati állapot-diagnosztika, a magzati tüdőérés, a surfactant rendszer, a Respiratoricus distress szindróma, a koraszülés, idő előtti burokrepedés, amnioinfúzió, a terhességi hypertensiv kórképek, az intrauterin növekedési elmaradás (IUGR), az intrapartum monitorizálás, a fetalis pulzoximetria, és a recurráló spontán abortusz. Kiemelt érdeklődési köre az ultrahang-diagnosztikában a prenatalis genetika, az ultrahang-vezérelt invazív beavatkozások, a Duplex , power Doppler és color flow imaging, a 3D/4D ultrahang-diagnosztika és a Fetoscopia.

Bemutatkozás

1990-ben szerzett orvosi diplomát Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán (POTE, jelenlegi nevén PTE-ÁOK).

Tanulmányok
  • 1990. Pécsi Orvostudományi Egyetem, általános orvos
  • 1994. szülészet-nőgyógyászat szakvizsga
  • 2007-ben szerzett PhD fokozatot, témája „A három- és négydimenziós („real-time 3D”) ultrahangtechnika – új képalkotó eljárás a szülészet-nőgyógyászatban” volt.
    Rövidebb-hosszabb időtartamú továbbképzéseket, szakképzéseket főleg külföldön végzett, az USA, Olaszország, Horvátország és Németország egyetemeim, kórházaiban tanult.
  • 2017. Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang diagnosztika orvosi licenc vizsga
Tagságok

Tagja a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak, a Magyar Nőorvos Társaságnak, a volt American Institute of Ultrasound in Medicine –nek (AIUM), az International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology-nak (ISUOG), a European Association of Gynecologists and Obstetricians-nak (EAGO), a European Association of Perinatal Medicine-nek (EAPM) és az International Society for New Technology in Reproduction and Neonatology – nak(ISONET).

Beszélt nyelvek

Magyar, Angol, Német