FÁJDALOMAMBULANCIA

A Fájdalomszakrendelés akut és krónikus fájdalomcsillapítással foglalkozik. Az IASP (International Associationfor the Study of Pain) definiciója szerint 3 hónapig akut, 3 hónapnál tovább tartó fájdalom krónikusnak minősül. A WHO elvei szerint a fájdalomcsillapítási lépcső által meghatározott gyógyszerelési lépések betartása és alkalmazása javasolt minden fájdalom típusra.

TUDJON MEG TÖBBET

Magasan képzett szakembereink a legújabb technológiák alkalmazásával, személyre szabott ellátással várják pácienseinket.

A fájdalom kivizsgálása

A fájdalomban szenvedő betegek anamnézis felvétele, kivizsgálása és ellátása az IASP és az EFIC (Európai Fájdalom Társaság) irányelvei, valamint a MOFT (Magyarországi Fájdalomtársaság) ajánlásai alapján végzendő, specifikus fájdalom értékelő algoritmus szerint (PQRST vagy QISS TAPED módszerrel). Fizikális vizsgálat a fájdalomra helyére specifikus irányú, célzott vizsgálat és általános betegvizsgálat. A vizsgálatban elsősorban aneszteziológiai továbbá belgyógyászati, tájékozódó traumatológia, tájékozódó orthopédiai és tájékozódó neurológiai vizsgálati elemek kapnak helyet. Célunk az aktív és passzív mozgástartomány meghatározása, a durva neurológiai jelek leírása.

Képalkotó vizsgálat helyben végzett Ultrahangos vizsgálat, mely kiterjed a fájdalmas testrészek, az ellátó idegek, az ér, izom és kötőszöveti struktúrák vizsgálatára, továbbá a mellkasfal és tüdő vizsgálatára. Helyben végzett rtg vizsgálat a vázrendszer morfológiai eltéréseinek értékelésére. Laboratóriumi vizsgálat szintén helyben végezhető.

További vizsgálatok, konzíliumok. A fizikális vizsgálat leleteinek tükrében szükséges lehet további belgyógyászati, kardiológiai, neurológiai, traumatológiai, sebészeti és orthopédiai szakvizsgálat, továbbá egyéb társzakmák szakorvosi konziliumai. A panaszok és leletek függvényében további képalkotó vizsgálatokra lehet szükség, CT, MR, scintigráphia, DEXA stb.

Konzervatív gyógykezelés. Fizikális eljárások, fiziotherapia, masszázs, gyógyfürdő kezelés, mágnesterápia, TENS, gyógytorna, jóga irányában javaslattal élünk, illetve helyileg végezhető. Gyógyszeres kezelés, tabletták, tapaszok, kenőcsök rendelése.

Injekciós, infúziós kezelések. Intravénás injekciók, injekciós adagoló pumpa használata, egyenletes gyógyszeradagolás 15-60 perces kezelésekre. Infúziós terápia erősebb hatású fájdalomcsillapítók alkalmazására.

Regionális anesztézia módszerek. Egyszerű idegblokádok, ultrahang vezérelt idegblokádok helyi érzéstelenítő, és adjuváns hatóanyagok alkalmazásával. Tartós idegblokádok kemoneurolízis, pulzáló radio-frekvenciás abláció. Epidurális és spinalis analgézia. Perineurális katéter, epidurális katéter felvezetés, rögzítés tartós használatra. Izületek körüli idegblokádok. Mellkasi, hasfali és végtagi idegblokádok. Fej-nyak idegek blokádjai.

MIVEL FORDULHAT HOZZÁNK?

A fájdalomterápia során alkalmazott módszerek esetén a hazai és nemzetközi szakkönyvek, a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság szakmai irányelvei, a releváns magyar és nemzetközi szakirodalom, az IASP és EFIC irányelvei, a MOFT ajánlásai, az aneszteziológiai és intenzív terápiás gyakorlatban elfogadott és meghonosodott technikák az irányadók.

Minden invazív beavatkozást az asepsis szabályainak betartásával végzünk.

Minden invazív beavatkozást a betegek felvilágosítása után nyert tájékozott beleegyezés birtokában végzünk.

Árlista

Fájdalomambulancia szakvizsgálat
33 500 Ft
Fájdalomambulancia kontroll
25 500 Ft

Dr. Almási Róbert Gyula

Aneszteziológia, intenzív terápia, Fájdalomambulancia
Specializációk:

Aneszteziológia, ultrahang irányítással végzett perifériás idegblokádok, regionális érzéstelenítés, műtét körüli fájdalomcsillapítás.

Mozgásszervi, daganatos és egyéb krónikus fájdalomcsillapítás.

Részletes adatlap

Dr. Almási Róbert Gyula

Aneszteziológia, intenzív terápia, Fájdalomambulancia

Bemutatkozás

ALMÁSI RÓBERT GYULA egyetemi docens 1989-ben szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Kaposváron szakvizsgázott aneszteziológusként 1996-ban. A perioperatív fájdalomcsillapítás mellett az akut és krónikus fájdalmakban szenvedő betegek fájdalomcsillapítására specializálódott. 2001-től a kaposvári S&R Magánklinika részlegvezetője, főorvosa, a fájdalom szakrendelés vezetője. 2009-től a KMOK aneszteziológus részlegvezetője majd osztályvezető főorvosa. Meghatározó alakja az ultrahang irányítással végzett perifériás idegblokádok hazai meghonosításában és a módszer oktatásában. 2014- től a PTE AITI munkatársa, ahol regionális érzéstelenítéssel és az AITI Fájdalomterápiás Tanszék vezetésével foglalkozik. 2018-ban megjelent könyve az Ultrahang használata az aneszteziológiában és intenzív terápiában. 2019-ben az országban elsőként megszerezte az EDPM diplomát (European Diploma in Pain Medicine). A MAITT Ultrahangszekció munkacsoport vezetője, a Magyarországi Fájdalom Társaság vezetőségi tagja. Terápiás, oktató és kutató munkacsoportjában pszichológus, PhD. hallgatók és TDK hallgatók is aktívan részt vesznek.
Specializáció

Aneszteziológia, ultrahang irányítással végzett perifériás idegblokádok, regionális érzéstelenítés, műtét körüli fájdalomcsillapítás.

Mozgásszervi, daganatos és egyéb krónikus fájdalomcsillapítás.

Tanulmányok

· 1989. Pécsi Orvostudományi Egyetem, általános orvos

· 1996. Aneszteziológia és intenzív terápia szakvizsga

· 2008. Ph.D. Fájdalom neurofarmakológia témában.

· 2011. Corvinus Egyetem Egészségügyi menedzser specialista diploma.

· 2012. Igazságügyi szakértői feladatokhoz szükséges jogi vizsga

· 2019. Európai Fájdalom Orvoslás Diploma (EFIC, EDPM)

· 2021. Habilitáció.

Tagságok

Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MAITT 1996). A MAITT Ultrahang Szekció vezetője (2018- );

European Society of Anaesthesiology and Intensive Care (ESAIC 1998);

International Association of the Study of Pain (IASP 2006);

European Pain Federation (EFIC, EDPM Memb of Examination Board 2023- );

Magyarországi Fájdalomtársaság (MOFT 2006). Leendő elnök.

Beszélt nyelvek
EN,HU