Fogászat

A Da Vinci Magánklinika a modern kor technológiáival áll a fogászati kezelést keresők rendelkezésére.

TUDJ MEG TÖBBET

A Da Vinci Magánklinika felkészült, tapasztalt szakemberekkel és a modern kor technológiáival áll a fogászati kezelést keresők rendelkezésére, rendelőinkben elérhetőek a legújabb eljárások. A fogászat és szájsebészet az elmúlt években az anyagok, gépek és kezelési módszerek forradalmáról szólt.

Mivel foglalkozunk szakrendelésünkön?

A rendelőnkben dolgozó fogorvosok munkájának elsődlegesen a fogak megtartása a célja, de egyes betegek esetében csak a foghúzás, a fogak eltávolítása az egyetlen lehetséges kezelési mód.

Minden fogászati beavatkozás alapja a pontos diagnózis, ezért magánklinikánkon a vizsgálatot digitális panorámaröntgen segíti, amellyel az arckoponyáról, állcsontról és az arcüregről a CT vizsgálathoz hasonló felvételek készíthetőek. A panoráma felvétellel átfogó kétdimenziós képet kapunk az alsó- felső állcsontról, a fogak helyzetéről, állapotáról illetve az állkapocsízületről. A digitális röntgen segítségével a várakozási idő lerövidül, a számítógép monitorján azonnal megjelenik a fog röntgenképe.

MIVEL FORDULHAT HOZZÁNK?

TUDÁSTÁR

ESZTÉTIKAI FOGÁSZAT

Az esztétikai fogászat célja természetes szép fogakra jellemző külső formák, színek élethű visszatükrözése. A helyreállítások és rekonstrukciók megvalósításához aprólékos, precíz orvosi kézimunkára van szükség, amelyhez elengedhetetlen a fogorvos és a fogtechnikus együttműködése.

Kisebb formai hibák, fog elszíneződések teljes korrigálására szolgál a porcelánhéj, amely az esztétikai fogászat legmodernebb és legelegánsabb megoldása. Ezzel az eljárással nem kell a teljes fogkoronát lecsiszolni, néhány tized millimétert kell a fog ajak felöli fogfelszínéből eltávolítani, így értékes foganyag őrizhető meg. Félévente javasolt a fogkő eltávolítása ultrahangos készülék segítségével.

Az arc legfeltűnőbb része a szemek mellett az ép és egészséges fogak, amelyek ápolt és fiatalabb külsőt kölcsönöznek, szebbé teszik az arcot. Fiatalon a legtöbb embernek fehérek a fogai, de az évek során, a dohányzás, az elfogyasztott ételek és italok hatására a fogak elszíneződhetnek. A mai modern fogfehérítési technikáknak köszönhetően az elszíneződések megszüntethetőek. A felszíni elszíneződések esetében első lépésként eltávolítják a lepedéket, a fogköveket, végül tisztára és simára polírozzák a fogak felszínét.

KONZERVÁLÓ FOGÁSZAT

Az ép fogak megőrzése érdekében kisebb vagy közepesen elszuvasodott fogak esetében ajánljuk az esztétikus töméseket, amelyek a fog színével megegyező fényre kötődő tömések és azonnal terhelhetőek.

Az öntött tömést (inlay/onlay) foglenyomat alapján készítik el fogtechnikusaink. Készülhet műanyagból, kerámiából és nemesfémből, és a lenyomat vételt követő néhány napon belül egy speciális ragasztóval rögzítik szakembereink. Előnye, hogy bármilyen fogszín színárnyalat utánozható, és rendkívül pontosan illeszkedik ez eredeti, megmaradt foghoz. Élettartalma többszöröse a hagyományos töméseknek, és kifejezetten ajánlott az amalgámtömések helyettesítésére.

Az első maradó fog megjelenésétől (kb. 6 éves kortól) javasolt a barázdazárás, ahol a barázdák feltöltésével megakadályozzuk a fog elszuvasodását, hiszen a barázdák mélyén meghúzódó lepedék károsíthatja a fogakat.

Gyökérkezelés és tömés esetében a fogbél eltávolítása történik meg helyi érzéstelenítésben. A gyökérkezelt fogat egy speciális csappal erősítjük, amely majdnem teljes értékűvé teszi a gyökérkezelt fogat.

ALTATÁSOS FOGÁSZAT

Az emberek nagy része szorongással, félelemérzettel érkezik a fogászati rendelőbe. Sok esetben ezek azok az érzések, amelyek a rendszeres fogászati vizitek, kezelések elvégzésétől visszatartják pácienseket.

Fogaink állapota jelentősen befolyásolja fizikai, mentális és szociális egészségünket. Fizikai funkciójuk, hogy apróra őröljék az ételt, ezzel elősegítve emésztőrendszerünk működését. Ezen kívül jelentős az esztétikai szerepük is. Az egészséges, ápolt fogazat nem csak szép, de jó közérzetet biztosít. Ezzel szemben az elhanyagolt fogak a legszebb mosolyt is elronthatják és kellemetlen szájszagot okozhatnak, betegségek kialakulásában játszanak szerepet, sőt tényleges funkciójukat – a rágást – sem képesek maradéktalanul ellátni.

Kiknek javasoljuk a fogászati kezeléseket altatásban?

Ha valaki kellemetlen élmény miatt szorong, vagy fokozott félelemmel viszonyul a beavatkozáshoz.

 • Fog- és szájsebészeti beavatkozások, nagy területre kiterjedő általános fogászati beavatkozások esetében.
 • Erős hányinger miatt, a kezeléseket másképpen el nem tűrő személy esetében.
 • Abban az esetben, ha a paciens együttműködésre képtelen, fogászati ellátás szempontjából problémás, esetleg fogyatékkal élő.
 • A fogorvosi beavatkozás körülményeit kerülni kívánó paciensek esetén.

Kizáró okok:

 • Súlyos szív-, és érrendszeri betegségek.
 • Enzim betegségek (amely miatt az altatószerek lebontása okoz problémákat).
 • Tüdőbetegség, asztmatikus betegségek.
 • Máj, vese, inzulinnal kezelendő cukorbetegség (kórházi utókezelést igényelhet).

Mindezeknél a betegségeknél is természetesen lehetséges az illető altatása, de intenzív osztály szintű fekvőbeteg hátteret szükséges biztosítani, így az általános fogászati rendelőben ez nem végezhető el.

Egy általános orvosi vizsgálattal, megfelelő laboreredményekkel és az EKG vizsgálattal minimalizálható a szövődmények kockázata. (Ezeket az előzetes vizsgálatokat, Ön a háziorvosától is kérheti előzetesen.)

Csak olyan páciens számára végezhető altatásban beavatkozás, akik nem szenvednek semmilyen súlyos szervi betegségben, nem állnak folyamatos orvosi kezelés alatt.

TUDNIVALÓK MŰTÉT ELŐTT

Miért nem szabad a műtét előtt enni és inni?

Az altatás által nemcsak nem vagyunk eszméletünknél, és nem érzünk fájdalmat sem, de a védekező reflexeink (pl. nyelési- és köhögési reflex) sem működnek. Ezért fennáll annak a veszélye, hogy a gyomor tartalma a torokba kerül, belélegezzük és mindez súlyos tüdőgyulladást idézhet elő. Ebből kifolyólag az altatás előtt – saját érdekében – legalább hat órával ne vegyen magához szilárd táplálékot és az altatást megelőző négy órában, ne igyon semmilyen folyadékot.

Az altatószerek hatása és a beavatkozás időtartama

A modern gyógyszerek lehetővé teszik, hogy Ön gyorsan és könnyedén kerüljön egy az alváshoz hasonlító állapotba. Az altatást altatóorvosunk végzi, ennek során folyamatosan altató, nyugtató és fájdalomcsillapítókat adagol. Az infúziós kanülbe való befecskendezéskor Ön körülbelül fél-egy percen belül elalszik. Miután Ön elaludt, aneszteziológusaink folyamatosan ellenőrzik az életfontosságú szervek működését és az altatás mélységét. A ma rendelkezésre álló gyógyszerek segítségével ezek nagyon pontosan és gyorsan szabályozhatók. Önnek tehát nem kell azon aggódnia, hogy a műtét során felébred.

Általában szerencsés, ha az altatás időtartama nem több másfél óránál, miután még kellemesnek mondható az ébredés. Ha ettől hosszabb időt vesz igénybe a beavatkozás, ajánlott, ha két alkalomra osztjuk el a teendőket. Az altatásban általában csak azokat a beavatkozásokat célszerű elvégezni, amelyek egyébként fájdalmasak lennének, mint például a foghúzások, fogfúrások vagy egyéb műtétek. A fogászati kezelés befejezését követően az altatóorvos folyamatosan felfüggeszti az altatószer hatását, ezután a páciens rövid idő múlva felébred , kezelés után nem sokkal kísérővel otthonába távozhat.

Mennyire erős a fájdalom műtét után?

A műtét utáni fellépő fájdalmakat nem lehet teljes mértékben kizárni, így a lefolytatott beavatkozás jellegétől függően, szükséges lehet fájdalomcsillapítót használni. Azért, hogy a műtét utáni időt a lehető legkellemesebbé tegyük az Ön számára, már a beavatkozás előtt és alatt a megkívánt szintre hangoljuk a fájdalomcsillapító adagolását.

Jár-e valamilyen kockázattal az altatás?

Köztudottan minden altatásos beavatkozásnak veszélye van. Azonban az altatás napjainkban már olyan biztonságos, mint azt megelőzően soha. Ezt az örvendetes tényt elsősorban az új gyógyszerek fejlődésének köszönhetjük, továbbá annak, hogy az életfontosságú szervek működése jobban ellenőrizhetővé vált. Ezért ma azt mondhatjuk, hogy a fellépő komplikációk kockázatát főleg a páciens kísérő betegségei és az elvégzett beavatkozás kockázatai határozzák meg, az altatás kisebb mértékben felelős ezért. Egészséges páciensek számára ez a kockázat rendkívül alacsony. Fogászati altatásnál nálunk talán azért nem lépett fel eddig még soha komplikáció, mert a páciensek nem komoly betegségben szenvedő, elesett emberek, hanem egyébként egészséges „fogbetegek”.

Felléphet-e rosszullét altatás után?

Korábban a rosszullét és a hányinger majdnem, hogy elkerülhetetlen következményeinek számítottak minden egyes altatásnak . A modern gyógyszerek lényegesen ritkábban váltanak ki kellemetlen mellékhatásokat, néhány közülük, pedig még a mellékhatások kezelésére is alkalmas. Ennek ellenére ma sem zárhatjuk ki, hogy az ébredés szakaszában és az altatást követő órákban esetlegesen ne lépjen fel rosszullét. Ennek gyakorisága és megjelenése a páciens általános egészségi állapotától, és a lefolytatott műtéttől függ. Ismert rosszullétre utaló hajlam esetén azonban különleges megelőző intézkedéseket tudunk alkalmazni.

Mikor lehet ismét enni és inni?

Az altatást követő korai folyadékbevitel és a szilárd táplálék fogyasztása gyakran rosszulléthez és hányingerhez vezethet. Ezért saját érdekében, kérjük, hogy az altatást követően három órán keresztül ne igyon, hat órán keresztül pedig ne vegyen magához szilárd táplálékot. Az ezt követő étkezéseknél kövesse a fogorvos utasításait.

SZÁJSEBÉSZET

A szájsebészet keretében a következő beavatkozásokat vállaljuk: fogeltávolítás, foghúzás feltárásból, foggyökér, bölcsességfog eltávolítása, arcüregfeltöltés, arcüregzárás, implantátum beültetése, szájüregi fehér elváltozások diagnosztikája és kezelése (rákszűrés), állkapocs-ízületi bántalmak és arcfájdalmak kezelése, Csontpótló műtétek, Nyálmirigybetegségek kezelése, stb.

 • Fogeltávolítás; foghúzás feltárásból;
 • A foggyökér, a fogmeder nyúlvány sebészi eltávolítása;
 • Bölcsességfog eltávolítása;
 • Arcüregfeltöltés;
 • Arcüregzárás;
 • Implantátum beültetése;
 • Szájüregi fehér elváltozások diagnosztikája és kezelése (rákszűrés);
 • Állkapocs-ízületi bántalmak és arcfájdalmak kezelése;
 • Csontpótló műtétek;
 • Nyálmirigybetegségek kezelése;
 • Szájban- és ajkon kialakult elváltozások eltávolítása;
 • Elő nem tört fogak eltávolítása; ezek fogszabályozása;

Dr. Kecskés Iván

Dr. Örkényi Tamás

Dr. Wlasitsch Mirkó Gyula

Dr. Udvarácz Lilla

Árlista

Fogfehérítés
81 400 Ft - 85 000 Ft
Panoráma röntgen
8 800 Ft
Fogkő eltávolítás
22 000 Ft
Fogászati altatás
54 000 Ft
1 csatornás fog gyökérkezelése
30 000 Ft
1 óra után minden megkezdett fél óra
15 000 Ft
2 csatornás fog gyökérkezelése
35 000 Ft
3 csatornás fog gyökérkezelése
40 000 Ft
4 csatornás fog gyökérkezelése
45 000 Ft
ALPHA BIO implantátum/db
150 000 Ft
Altatás
60 000 Ft
Altatásos előleg
30 000 Ft
Altatásos felár (1 óra eltelte után, minden megkezdett 30 min.+15.000 Ft.)
15 000 Ft
Arcüreg feltöltés (BIO-OSS)
275 000 Ft
Arcüregfeltöltés (BIO-OSS) (kicsi)
270 000 Ft
Arcüregfeltöltés (BIO-OSS) (közepes)
320 000 Ft
Arcüreg feltöltés (BIO-OSS) (MAX)
374 000 Ft
Arcüregfeltöltés (BIO-OSS) (nagy)
370 000 Ft
Bölcsességfog eltávolítás
30 000 Ft
Cirkónium fémmentes korona
77 000 Ft
Cirkónium korona/fog
80 000 Ft
DIO implantátum/db
120 000 Ft
Éber szedáció
54 000 Ft
Esztétikus tömés (kicsi)
22 000 Ft
Esztétikus tömés (Közepes)
25 000 Ft
Esztétikus tömés ( nagy)
30 000 Ft
Fémkerámia korona
56 100 Ft
Fém-kerámia korona/fog
60 000 Ft
Fémlemezes pótlás
90 000 Ft
Flouridálás
6 000 Ft
Fogászati altatás előlege
20 000 Ft
Fogékszer ragasztás
25 000 Ft
Fogeltávolítás (sebészeti)
38 000 Ft
Fogeltávolítás (sima)
25 000 Ft
Foggyökércsúcs eltávolítás (resectio)
30 000 Ft
Foggyökér eltávolítás
27 500 Ft
Foghúzás
22 000 Ft
Foghúzás - bölcsességfog műtéti feltárásból
41 800 Ft
Foghúzás (MAX)
37 000 Ft
Gyökérkezelés, trepanálás
38 500 Ft
Gyökértömés 1 csatorna
15 000 Ft
Gyökértömés 2 csatorna
20 000 Ft
Gyökértömés 3 csatorna
25 000 Ft
Gyökértömés 4 csatorna
30 000 Ft
Harapásemelő-sín
25 000 Ft
Hosszútávú ideiglenes korona / fog
15 000 Ft
Ideiglenes korona (technikus által készített/ tag / rendelőben készített/ tag) (MAX)
14 300 Ft
Ideiglenes korona (technikus által készített/ tag / rendelőben készített/ tag) (MIN)
14 300 Ft
Implantátum ALPHA BIO
154 000 Ft
Implantátum DIO
121 000 Ft
Implantátum NOBEL
220 000 Ft - 222 000 Ft
Implantátum STRAUMANN
275 000 Ft
Inlay/Onlay
55 000 Ft
Intraorális rtg
5 500 Ft
Kiegészítő szolgáltatás
10 000 Ft
Kompozit betét (inlay, onlay)
55 000 Ft
Konzultáció
22 000 Ft
Korona eltávolítás/db
5 000 Ft
Műfog/db
6 000 Ft
NOBEL Replace/db
220 000 Ft
Orvosi felár
20 000 Ft
Panoráma rtg
8 800 Ft
Préskerámia betét
66 000 Ft
Préskerámia korona/fog
65 000 Ft
Rejtett elhorgonyzás
50 000 Ft
Rendelői ideiglenes korona / fog
8 000 Ft
Resectio
33 000 Ft
Resectio (MAX)
33 000 Ft
STRAUMANN implantátum/db
270 000 Ft
Szakorvosi konzultáció+kezelési terv
26 000 Ft
Szakorvosi konzultáció+kezelési terv+panoráma rtg
30 800 Ft
Szedáció
54 000 Ft
Teleszkóp korona (primer+szekunder)
80 000 Ft
Teljes kivehető protézis/állcsont
180 000 Ft
Tömés (MAX)
29 700 Ft
Tömés (MIN)
22 000 Ft
Üvegszállal megerősített kompozit tömés
35 000 Ft