Ultrahang diagnosztika

Az ultrahang olyan képalkotó diagnosztikai vizsgálat, ami a visszaverődő hanghullámokat használja fel a képalkotás során. A vizsgálat fájdalommentes, a test különböző régióit vizsgálhatjuk vele: has, kismedence, ízület, pajzsmirigy, nyaki- és végtagi erek, lágyrészek, emlő.

Az ultrahang vizsgálata gyors, hatékony és pontos vizsgáló módszernek számít, melynek bizonyítottan nincs káros hatása még a fejlődő szervezetre sem, így bármilyen életkorban biztonsággal elvégezhető.

Hogyan működik az ultrahang?

A vizsgálatok a szervezet nagy részének megfigyelésére alkalmasak, csak a nagy levegőtartalmú szervek (pl. gázos belek, tüdők) és a csontok nem szűrhetőek ezzel az eljárással. A látható, kétdimenziós képen kívül alkalmas a mélyebb képletek méreteinek meghatározására, azok mozgásviszonyainak feltérképezésére, szervezeten belüli áramlások mérésére. Nem veszélyes, szabadon ismételhető eljárás.

Tudástár

Hasi áttekintő ultrahang vizsgálat

Hasi panaszok esetén célszerűen mindig az ultrahang az első vizsgálat. Hatékony és fájdalommentes eljárás. Elsősorban nem az üreges szerveket (gyomor, bélrendszer), hanem a májat, epehólyagot, hasnyálmirigyet, lépet és veséket, a kismedencében pedig a húgyhólyagot, a méhet, a petefészkeket és férfiaknál a prosztatát vizsgáljuk.

Emlő ultrahang vizsgálat

Az eljárás során a hónaljárok és az emlő vizsgálata történik meg kiegészítve az orvos által végzett tapintással. Az ultrahangos felvétel láthatóvá teszi az esetleges daganatok, ciszták, jóindulatú csomók, gyulladásos folyamatok jelenlétét. Kétes esetekben a vizsgálatot feltétlenül érdemes mammográfiával kombinálni.

Pajzsmirigy ultrahang vizsgálat

Az eljárás során vizsgáljuk a szerv nagyságát, a benne látható elváltozásokat, viszonyát a légcsőhöz, hogy kiderüljön, van-e benne ciszta, gyulladás vagy daganat.

Carotis doppler (nyaki ér) ultrahang vizsgálat

Az eljárás a magas vérnyomással, szív- és keringési problémákkal kezelt betegek szűrővizsgálata. A koponyát ellátó nagy nyaki verőereknél vizsgálja az áramlást, az erek tágasságát és lefutását. Segítségével az erekben az áramlási viszonyok, esetleges szűkületek, elzáródások igazolhatók vagy kizárhatók, így az agyi keringés veszélyezettségéről is képet kaphatunk.

Dr. Hadjiev Janaki

Dr. Molnár Krisztián

Árlista

Pajzsmirigy ultrahang
28 500 Ft
Alsó végtagi doppler ultrahang
25 000 Ft
Alsóvégtagi érvizsgálat - Doppler
25 000 Ft
Carotis ultrahang
28 500 Ft
Emlő, nem szűrés jellegű ultrahang
32 500 Ft
Felsővégtagi érvizsgálat - Doppler
25 000 Ft
Hasi ultrahang
29 500 Ft
Herezacskó, mko. here, mellékhere, lágyékhajlat ultrahang
25 000 Ft
Komplett csomag: Carotis Doppler, nyaki lágyrész, has-kismedence, mko. alsóvégtagi érvizsgálat
65 000 Ft
Lágyrész, izom (egy régió) ultrahang
25 000 Ft
Mindkét alsó végtag érvizsgálata
35 000 Ft
Nyirokcsomó ultrahang
28 500 Ft
Rubin csomag: Carotis Doppler, nyaki lágyrész, has-kismedence
45 000 Ft
Ultrahangos asp. Biopszia
42 000 Ft
Zafír csomag: nyaki lágyrész, has-kismedence
35 000 Ft