Dr. Horváth Krisztina

Reumatológia

Specializáció

Degenerativ és autoimmun mozgásszervi panaszok, tünetek feltérképezése, további szükséges vizsgálatok meghatározása, diagnozis felállítása, therapia beállítása, kontrollálása, gondozás, betegkövetés.

Bemutatkozás

 

1988-ban végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán summa cum laude eredménnyel. 1993-ban reumatológia és fiziotherapiás szakvizsgát szereztem Budapesten az ORFI-ban. 2005-ben és 2008-ban nemzetközi diplomát szereztem klasszikus és klinikai homeopátiából.

A reumatológia a mozgásszervek, vagyis a gerinc, a csontok, a porcok, az ízületek és inak, izmok konzervatív (nem műtéti) kezelésével foglalkozik. A mozgásszervek gyulladásos, autoimmun és kopásos eredetű megbetegedései és az anyagcserezavarok, például a csontritkulás kezelése is a reumatológia működési területéhez tartozik.

Milyen panaszokkal érdemes reumatológiai szakrendeléshez fordulni?

Minden olyan mozgásszervi panasszal, amely több héten át elhúzódik, és a mozgásában akadályozza vagy fájdalommal, zsibbadással, ízületi merevséggel jár, tanácsos szakorvoshoz fordulni. Így például, ha bármelyik ízületében (csípő, váll, térd, könyök, boka stb.) két hétnél hosszabban merevséget, fájdalmat érez vagy gerinctáji fájdalmai vannak, tartós derék- vagy hátfájástól szenved, és akkor is, ha végtagproblémái, fájdalmai vannak, például ínhüvelygyulladás, befagyott váll, teniszkönyök, kalapácsujj, sarkantyú, stb. Leggyakrabban gerincproblémákkal, végtag fájdalmakkal, ízületi gyulladásokkal, porckorong-elváltozásokkal, illetve csontritkulásos esetekkel fordulnak a betegek a reumatológiai szakrendelőbe. Reumatológiai magánrendelésen elegáns, nyugodt környezetben, kiválóan felszerelt rendelőben, rövid előjegyzési idővel, lehetőséget nyújtunk a mozgásszervi panaszokkal hozzánk forduló betegeknek egy részletes anamnesis felvételt követő, alapos, korrekt, részletes, mindenre kiterjedő mozgásszervi vizsgálatra- melynek része egy alap neurológia vizsgálat is- nyugodt orvos-beteg konzultációra. Feladatunknak tekintjük a további szükséges vizsgálatok megszervezését, társszakmák bevonását a minél pontosabb diagnosis felállításához. Ezt követően történik a beteggel való konzultáció alapján egyénre szabott módon a gyógyszeres és egyéb therapiás lehetőségek beállítása, balneo-fiziotherapiás kezelések, gyógytorna, szükség esetén reumatológia, rehabilitációs osztályos felvétel megszervezése, osteoporosis gyógyszeres therapia beállítása, követése, táplálkozási és életmód tanácsadás, localis peri ill. intraarticularis injectiók, paravertebralis blokádok, steroid ill. orvosi kollagén injectiok beadása.

Tanulmányok
 • 1988 Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán summa cum laude eredménnyel
 • 1993 ORFI reumatológia és fiziotherapiás szakvizsga
 • 2005 nemzetközi diploma klasszikus homeopátiából
 • 2008 nemzetközi diploma klinikai homeopátiából

MUNKAHELYEK:

 • 1988. Harkányi Gyógyfürdőkórház
 • 2004. Baranya megyei Kórház Reumatológia szakrendelés és osztályos konziliárus
 • 2007-től Szigetvári Kórház Reumatológia Szakrendelés
 • 2010. PTE Reumatológia és Immunológia Klinika Reumatológia szakrendelés
 • 2012-től Szigetvári Gyógyfürdő
 • 2017-től Pécs Egyesített Egészségügyi Intézmények Reumatológia Szakrendelés
 • 2017-től Reumatológiai magánpraxis a HTS Medical-ban
Beszélt nyelvek

Angol, Magyar