Dr. Mátrai Gábor

Szülészet-nőgyógyászat, Auditált ultrahang-specialista, Klinikai genetika szakorvos

Specializáció

Fő érdeklődési területe a szülészetben a prenatalis diagnosztika és genetika, a magas rizikójú várandósság, a koraszülés, és az intrauterin növekedési elmaradás (IUGR), a nőgyógyászatban az endoszkópos sebészet és az endometriosis.

Bemutatkozás

2009-ben szerzett általános orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Az egyetemi évek alatt Tudományos Diákköri munkát végzett a PTE KK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán Dr. Arany Antal és Dr. Vizer Miklós vezetésével. Kutatási területe méhen belül sorvadt magzatok ultrahang diagosztikája volt. Az egyetem befejezése után a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti- Nőgyógyászati Klinikáján dolgozott 14 évig, rezidensként, majd klinikai szakorvosként. 

A szülészet-nőgyógyászat szakvizsga megszerzését követően a klinika prenatális diagnosztikai centrumában tevékenykedett, és 2022-ben klinikai genetika szakvizsgált tett. 

„A” típusú nőgyógyászati endoszkópos vizsgával, felsőfokú német és középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. 

Magyar és német nyelven részt vesz a graduális és a posztgraduális képzésben. 

Arany Antal mellett elkezdett ultrahangos iskolát Vizer Miklós mellett folytatta, mely jelenleg is tart. 2013-ban a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaság „A” típusú jártassági vizsgáját szerezte meg, majd 2017-től, az akkor újonnan bevezetett szülészet-nőgyógyászati ultrahang diagnosztika licenc vizsgával rendelkezik. 2017-től a Fetal Medicine Foundation minősített és auditált szakorvosa (Certificate of Competence, The 11-13 weeks scan, FMF iD 163654).

Tanulmányok
  • 2009. Pécsi Tudományegyetem, általános orvos
  • 2014. Szülészet-nőgyógyászat szakorvosa
  • 2017. Szülészeti-nőgyógyászati ultrahang diagnosztika
  • 2017. FMF Certificate of Competence
  • 2022. Klinikai genetika szakorvosa
Tagságok

Tagja a Magyar Nőorvos Társaságnak, a Magyar Szülészeti és Nőgyógyászati Ultrahang Társaságnak, a Magyar Nőgyógyászok Endoszkópos Társaságának valamint az International Society of Ultrasound in Obstetrics and Gynecology-nak (ISUOG).

Beszélt nyelvek

Magyar, Angol, Német