Dr. Mosdósi Bernadett

Allergológia és klinikai immunológia, Csecsemő- és gyermekgyógyászat

Specializáció

Tudományos érdeklődése központjában a gyulladásos ízületi és gerincbetegségek, valamint autoimmun betegségek, a gyermekkori immunhiányos állapotok, illetve az allergiás betegségek korszerű kezelése áll.

Bemutatkozás

Számos hazai és nemzetközi társaság tagja: Magyar Gyermekorvosok Társasága, Magyar Reumatológusok Egyesülete, Magyar Immunológiai Társaság, az Európai Immunhiány Társaság (ESID) tagja, illetve az Európai Gyermekreumatológiai Társaság (PRINTO) centrumának vezetője. A Magyar Gyermek Reumatológiai Munkacsoport titkára. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen 1998-ban szerzett általános orvosi diplomát, ezt követően kezdett dolgozni a Gyermekgyógyászati Klinikán, amely jelenleg is a munkahelye. A 2003-as évben csecsemő- és gyermekgyógyászati szakvizsgát, 2007-ben klinikai immunológia és allergológia szakvizsgát tett. PhD értekezését 2019.-ben védte meg „Gyermekkori funkcionális vaszkuláris betegségek megjelenési formái és vizsgálati lehetőségei”témában. Magyar és angol nyelven részt vesz az orvostanhallgatók graduális és postgraduális egyetemi oktatásában. Tudományos érdeklődése központjában a gyulladásos ízületi és gerincbetegségek, valamint autoimmun betegségek, a gyermekkori immunhiányos állapotok, illetve az allergiás betegségek korszerű kezelése áll. Orvosi tevékenysége mellett nagy hangsúlyt fektet gondozott betegeinek lelki felépülésére is, ezért a Bátor Tábor koordinátori teendői mellett rendszeresen orvosi felügyeletet is biztosít a táborban részt vevő gyermekek részére.

Tanulmányok
  • 1998. Pécsi Orvostudományi Egyetem, általános orvos
  • 2007. allergológia és klinikai immunológia szakvizsga
  • 2004 csecsemő-gyermekgyógyászat szakvizsga
Tagságok

Számos hazai és nemzetközi társaság tagja: Magyar Gyermekorvosok Társasága, Magyar Reumatológusok Egyesülete, Magyar Immunológiai Társaság, az Európai Immunhiány Társaság (ESID) tagja, illetve az Európai Gyermekreumatológiai Társaság (PRINTO) centrumának vezetője. A Magyar Gyermek Reumatológiai Munkacsoport titkára.

Beszélt nyelvek

Magyar, Angol