Dr. Szántó Viktória

Szülészet-nőgyógyászat

Specializáció

Nőgyógyászaton belül főbb érdeklődési területei a női vizelettartási zavarok- és medencefenék süllyedéses kórképeinek helyreállító sebészete, valamint az endometriózis.

Kutatási területe a mélyen infiltráló endometriózis multidiszciplináris műtéti megoldásain belüli bélrezekciós műtéti technikák összehasonlító vizsgálata.

Bemutatkozás

2011-ben szerzett általános orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Az egyetemi évek alatt Tudományos Diákköri munkát végzett a PTE KK Női Klinikán Dr. Arany Antal vezetésével; ultrahanggal diagnosztizált magzati fejlődési rendellenességek témakörben, valamint külföldi tanulmányutakon vett részt Örményország, Libanon, Németország és Indonézia érintésével. 2011-től 2021-ig a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán dolgozott, 2019-től szakorvosként. Felsőfokú német és angol nyelvvizsgával rendelkezik. Éveken keresztül magyar-, német- és angol programos orvostanhallgatók tantermi és gyakorlati oktatásában is jelentős szerepet vállalt, és folytat oktatói tevékenységet a mai napig. Németország neves klinikáin több alkalommal vett részt továbbképzéseken, tanfolyamokon, többhetes tanulmányutakon: a Hagen-i Evangelisches Krankenhaus és az Erfurti Helios Klinikum medencefenék-rekonstrukciós központjaiban korszerű sebészeti eljárásokat, a Frankfurti Nordwest-Krankenhausban, a Hamburgi UKE Egyetemi Klinikán és a Frauenklinik an der Elbén endometriózis és onkológiai laparoszkópos műtéti technikákat tanulmányozva – valamint azt a nyugat-európai szakmai és emberi szemléletmódot, ami a pécsi klinika életét is jellemezte 2018 és 2021 tavasza között. Nőgyógyászaton belül főbb érdeklődési területei a női vizelettartási zavarok- és medencefenék süllyedéses kórképeinek helyreállító sebészete, valamint az endometriózis. Folyamatban lévő PhD-ját Prof. Dr. Koppán Miklós vezetése alatt végzi, kutatási területe a mélyen infiltráló endometriózis multidiszciplináris műtéti megoldásain belüli bélrezekciós műtéti technikák összehasonlító vizsgálata. A szülészettel – várandóssággal, szüléssel és a gyermekágyi időszak testi- és lelki változásaival kapcsolatos komplex szemléletét nagyban meghatározza, hogy maga is két kisgyermek édesanyja.

Tanulmányok
  • 2011. Pécsi Tudományegyetem, Általános Orvostudományi Kar, általános orvos
  • 2019. szülészet-nőgyógyászat szakvizsga
  • 2021. szülészeti-nőgyógyászati ultrahang diagnosztika orvosi licenc vizsga
Beszélt nyelvek

Magyar, Angol, Német