Dr. Vincze Áron

Belgyógyászat, Gasztroenterológia

Specializáció

Főbb érdeklődési területei a gasztrointesztinális endoszkópia, epeúti endoszkópia (ERCP), gyulladásos bélbetegségek, májbetegségek, fekélybetegség.

Bemutatkozás

1988-ban szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen “cum laude” minősítéssel. A végzést követően Pécsett az I.sz. Belgyógyászati Klinikán kezdett el dolgozni. 1993-ban belgyógyászati szakvizsgát, 1998-ban gasztroenterológiai szakvizsgát szerzett. 1998-ban védte meg „A gasztroduodenális mukóza károsodás és regeneráció vizsgálata állatkísérletes modellekben: A defenzív oldal jelentősége” című PhD disszertációját. 2009-ben habilitált a Pécsi Tudományegyetemen. 1994-től 2,5 évet töltött az Egyesült Államokban (Boston, MA és Long Beach, CA)kutatói ösztöndíjasként ahol az emésztőrendszer fekélyeinek gyógyulási mechanizmusait kutatta. 2003-tól 4,5 évig az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb állami kórházában (Tawam Hospital) dolgozott gasztroenterológus konzultánsként. 2008-tól egyetemi docens, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ I.sz. Belgyógyászati Klinikáján a Gasztroenterológiai Osztály és Munkacsoport vezetője.

Tanulmányok
  • 1988. Pécsi Orvostudományi Egyetem, általános orvos
  • 1993. belgyógyászat szakvizsga
  • 1998. gastroenterológia szakvizsga
Tagságok

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság vezetőségének tagja, 2011-től az újjáalakult Szakmai Kollégium Gasztroenterológiai és Hepatológiai Tanácsának tagja.

Beszélt nyelvek

Magyar, Angol