Kopjár Ildikó

Specializáció

A dietetikai konzultáció menete:
– táplálkozási anamnézis felvétele: az egészségi állapot és az étkezési szokások felmérése, esetleges szakorvosi dokumentációk áttekintése,
– testtömeg-, alapanyagcsere és testösszetétel mérése,
– egyénre szabott energia- és tápanyagszükséglet meghatározása,
– a javasolt étrend részletes átbeszélése, étrendi változtatások ajánlása.
Bemutatkozás
Fő kutatási területem a sporttáplálkozás, az utóbbi 2 diplomamunkámat is ebből a témakörből írtam. Ma már nyilvánvaló, hogy a táplálkozás és a sportteljesítmény között szoros összefüggés van. Sportolóim étrendjét igyekszem úgy összeállítani, hogy azzal maximalizálják a teljesítményüket, és optimális testösszetételt érjenek el. A saját életemben is mindennap jelen van a sport, főként futok és kerékpározom, valamint több évig vettem részt triatlon versenyeken. 
Munkám során fontosnak tartom, hogy a kívánt cél elérése tudományos alapokon történjen, kerülve a szélsőséges divatdiétákat, minden esetben előtérbe helyezve az egészséget. Célom megtanítani a klienseimnek a helyes nyersanyagválogatási szempontokat és konyhatechnológiai eljárásokat, hogy maguk is összetudják állítani az étrendjüket, ezzel biztosítva a hosszú távú életmódváltást. 
Tanulmányok

A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán végeztem 2007-ben dietetikusként, majd 2020-ban sportdietetikusként, ezt követően 2022-ben a Táplálkozástudományi mesterszakon szereztem diplomát.

Beszélt nyelvek

Magyar, Angol