Prof. Dr. Wiegand Norbert

Specializáció

Szakterületem lefedi az ortopéd-traumatológia, rekonstrukciós mozgásszervi sebészet, valamint a kézsebészet közel teljes palettáját. Legmagasabb számban csípő és térdprotézis beültetéseket, a térdízületi arthroszkópos (ízületi tükrözéses) beavatkozásokat és különféle kézsebészeti műtéteket végzek.

Bemutatkozás

Több mint 30 éves állami egészségügyben eltöltött idő után döntöttem úgy, hogy szakmai tapasztalataimat és tudásomat a magánegészségügyben is szeretném a betegek javára használni. Pályám során több mint 6000 ortopéd-traumatológiai műtétet végeztem, mind akut baleseti, mind klasszikus ortopédiai és kézsebészeti indikációval. Járóbeteg ellátásban az általam vizsgált és gyógyított betegek száma meghaladja a 50 000-et.

Az országban az egyik legtapasztaltabb sebész vagyok a baleseteket (traumákat) követő csont és ízületi deformitások műtéti ellátásában.

Pro Sanitate díj, miniszteri elismerésben részesültem 2020. novemberben.

Tudásom fejlesztéséért számos alkalommal vettem részt külföldi továbbképzéseken és tanulmányutakon Svájcban, Kínában, Németországban, Lengyelországban, Ausztriában és Törökországban. Nemzetközi és hazai elismertségemet 26 felkért tudományos előadás igazolja. Közel 50 tudományos cikkben vagyok szerző, több, mint 100 tudományos előadást tartottam.

Tanulmányok

1991-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, ezt követően 5 évig Szekszárdon a Tolna Megyei Kórházban dolgoztam. 1996-tól 2023-ig a PTE Traumatológiai és Kézsebészeten dolgoztam, ahol 10 évig, 2013-2023 között egyetemi tanárként a klinika igazgatója voltam. A Klinikán töltött idő alatt angol és magyar nyelven oktattam az orvostanhallgatókat, szakorvosjelölteket, szakvizsgáztattam az ortopéd-traumatológus és kézsebész kollégákat.

Négy szakvizsgával: sebészet, traumatológia, ortopédia és kézsebészet rendelkezem. Egyetemi doktori (ph.D.) fokozatot 2009-ben szereztem a PTE Általános Orvosi Karán, majd 2014-ben ugyanitt habilitáltam (med.habil.). Egyetemi tanári (professzori) kinevezésemet 2021-ben vettem át a Köztársasági Elnöktől.

Tagságok

Magyar Traumatológus Társaság vezetőségi tagja: 2012 óta, elnöke: 2019-2021

Egészségügyi Szakmai Kollégium Traumatológia és Kézsebészet Tagozat Titkára: 2020-2024 között

Magyar Kézsebész Társaság

Magyar Ortopéd Társaság

Magyar Arthroscopos Társaság

AO International

AO Trauma Hungarian Faculty

EBJIS (European Bone and Joint Infectio Society)

SICOT (International Society of Orthopaedic Surgery and Traumatology)

Beszélt nyelvek

Magyar, Angol