Gyermek ultrahang diagnosztika

Olyan fájdalommentes vizsgálat, amely gyermekek esetben is teljes biztonsággal alkalmazható.
Sugárterheléssel, valamint egyéb káros hatása nincs, ezért széles körben elterjedt a belső szervek áttekintésére a gyermekgyógyászatban is. Klinikánkon nyugodt környezetben, a legjobb orvosokkal, beutalós nélkül végezzük a csecsemők és gyermekek ultrahang vizsgálatát.

TUDJON MEG TÖBBET

A csecsemő és gyermek ultrahang vizsgálattal lehetőség nyílik korai fázisban megvizsgálni a kritikus fejlődési területeket. Ez a  rendellenesség megjelenése előtt szűrhetővé teszi a páciens fejlődési területeit. Így megelőző kezelések alkalmazását teszi lehetővé egy igen korai stádiumban.

KOPONYA ULTRAHANG

Amíg a csecsemő kutacsa még nem záródott be, ezen keresztül lehetőség nyílik az agy vizsgálatára ultrahang segítségével. Ez a fajta koponyaszűrés az agy kóros eltéréseinek diagnosztikáját vizsgálja.

A koponyaszűréssel látható az esetleges, terhesség alatti fertőzéseknek a csecsemő agyi állományában lévő maradványa. Ez igen fontos a koraszülött babák esetében, ahol a cél az, hogy az esetleges koponyán belüli vérzéseket vagy egyéb rendellenességeket felismerjék, változásait nyomon kövessék.

A vizsgálatot 6 hónapos korig javasolt elvégezni.

CSÍPŐ ULTRAHANG

A gyermekek csípőízületének fájdalmatlan vizsga. Kiemelten fontos, hogy a csípő rendellenességeire még időben fény derüljön, hiszen a nem megfelelően fejlődő csípőízület csak időben történő ortopédiai szakorvos segítséggel korrigálható. Ezért lényeges, hogy időben felállított diagnózist

A vizsgálatot 6 hónapos korig javasolt elvégezni.

HASI ULTRAHANG

Gyermekek esetében szükség lehet hasi ultrahangra a következő panaszok esetén: hasfájás, alhasi panaszok, húgyúti gyulladás.

A hasüregi szervek ultrahangos áttekintő vizsgálata a máj, az epehólyag, a lép, hasnyálmirigy, vesék és húgyhólyag vizsgálatát teszi lehetővé a hasfalon keresztül történő megtekintéssel.

MIVEL FORDULHAT HOZZÁNK?

Árlista

Ultrahang - 1. régió
26 000 Ft
Ultrahang - 2. és minden további régió
17 000 Ft

Dr. Mohay Gabriella

Ultrahang
Specializációk:
Részletes adatlap

Dr. Mohay Gabriella

Ultrahang

Bemutatkozás

Egyesített Egészségügyi Intézmények (POTE Gyermekklinika munkahellyel, 1987-2000) 1987-1990-ig gyermekgyógyászként, 1990-2002-ig gyermekradiológusként PTE ÁOK Gyermekklinika (2000-2002) Mohács Város Kórháza 2002-2005; gyermekradiológus 2005. július 1-jétől PTE ÁOK Gyermekklinika Radiológiai részleg-vezetője, klinika főorvos 2009 januárjától PTE Radiológiai Klinika Gyermekradiológiai Részleg vezetője, Gyermekklinikai telephellyel klinikai főorvos
Tanulmányok

Csecsemő- és gyermekgyógyászat (1991)

Radiológia (1997)

Gyermekradiológia (2004)

Beszélt nyelvek
EN,DE,HU